0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2017: ΟΤΑΝ Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ LIFO.GR ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο Alan Bishop πιστεύει ότι οι καλλιτέχνες που δεν καπνίζουν είναι μέτριοι. Η Μερόπη Κοκκίνη βιντεογραφεί.

«Ο αιρετικός underground Αμερικανολιβανέζος μουσικός και εθνομουσικολόγος Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) προσγειώνεται ως ξένος στο Κάιρο λίγο μετά την επανάσταση του 2011 και ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις νέους Αιγύπτιους μουσικούς για να μεταφράσουν τα παλιά τραγούδια του στα Αραβικά. Υπό την καθοδήγηση του Bishop, αυτή η απρόσμενη συνεργασία μεταμορφώνεται στο συγκρότημα The Invisible Hands. Αποτελούμενη από σκηνές fly-on-the-wall, υλικό αρχείου, παράλογες cameo εμφανίσεις και ποιητικές ημερολογιακές αφηγήσεις του Bishop, η ταινία εκτυλίσσεται μεταξύ δύο κρίσιμων εκλογών που σφράγισαν την περίοδο μετά την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, αντιπαραβάλλοντας την ιλαροτραγωδία της πολιτικής με την καλλιτεχνική δημιουργία σε μια ταραγμένη περιοχή της περιφέρειας.»


Αυτή είναι η σύνοψη της ταινίας The Invisible Hands της Μαρίνας Γιώτη, την οποία έχει συν-σκηνοθετήσει με τον Γιώργο Σαλεμε, και προβλήθηκε ήδη εδώ και τρεις φορές στο πλαίσιο της documenta 14. H επόμενη προβολή του έργου The Invisible Hands (Τα αόρατα χέρια, 2017), της Μαρίνας Γιώτη, Αίγυπτος/Ελλάδα, 93΄ θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη στις 27 Ιουνίου στις 8μμ.

Εμείς συναντήσαμε τον Alan Bishop τη δεύτερη φορά  που βρέθηκε στην Αθήνα φέτος, καλεσμένος της documenta 14 στο πλαίσιο της προβολής της ταινίας, και είχαμε μια σύντομη αλλά απολαυστική κουβέντα μαζί του πριν πάρει το ταξί για το αεροδρόμιο για να επιστρέψει στη βάση του στο Κάιρο.

  

Lifo Videos

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ