Το πιο πανκ σπίτι του κόσμου ανήκει στη Sue Webster

Η ιδιαίτερη ιστορία ενός σπιτιού στο ανατολικό Λονδίνο που περιλαμβάνει ανασκαφές σαράντα χρόνων

LIFOTEAM,

Όταν, το 2014, η Βρετανή καλλιτέχνιδα Sue Webster αγόρασε το παραπάνω σπίτι σε δημοπρασία, ήξερε καλά ποια ήταν η ιστορία του William Lyttle, του πρώην ιδιοκτήτη αυτής της ιδιαίτερης κατοικίας. 

 

Τη δεκαετία του 1960, ο Lyttle, που έχει χαρακτηριστεί και ως «mole man», ξεκίνησε να κάνει ανασκαφές στα θεμέλια του σπιτιού, στην προσπάθειά του να χτίσει ένα κελάρι για κρασιά. Ωστόσο, η προσπάθειά του δεν περιορίστηκε εκεί και πέρασε τελικά τα επόμενα σαράντα χρόνια της ζωής του σκάβοντας έναν περίπλοκο λαβύρινθο με τούνελ ύψους είκοσι μέτρων, το οποίο συνέδεε το σπίτι του με άλλα μέρη της γειτονιάς του στο ανατολικό Λονδίνο. 

 

Βέβαια, η Webster θέλοντας να προσαρμόσει αυτό το ιδιαίτερο σπίτι στο προσωπικό της στιλ ζήτησε τη βοήθεια του φημισμένου αρχιτέκτονα David Adjaye. Προκειμένου, όμως, να διατηρηθεί η αυθεντικότητα και η εκκεντρική ιστορία του κτιρίου, η Webster αποφάσισε να ενσωματώσει ορισμένες τυχαίες αλλαγές, που υπήρχαν στην προηγούμενη και κάπως ερειπωμένη εκδοχή του, προσαρμόζοντάς τες και στα νέα σχέδια του design. 

 

@Nowness

 

 

Nowness