0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ

Γνωρίστε τον διάσημο Περουβιανό σεφ του σεβίτσε και ποιητή ψαρά Fredy Guardia

«Είναι ένας ποιητής που στα 75 του χρόνια στη γη έχει περάσει περισσότερο χρόνο στο νερό παρά στη ξηρά». λέει ο κινηματογραφιστής Bill Silva για το στοχαστικό πορτραίτο του φημισμένου Περουβιανού ψαρά και σεφ Fredy Guardia. «Περιττό να πούμε ότι είναι ένας άνδρας με μία μοναδική και γοητευτική ματιά για τον κόσμο».

Ο Guardia και η γυναίκα του είναι οι ιδιοκτήτες του διάσημου Sonia (έχει το όνομα της κυρίας Guardia), που βρίσκεται στη παραθαλάσσια γειτονιά του Chorrillos στη Lima, και ευρέως θεωρειται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στη Νότιο Αμερική. Κάθε πρωί  όπως κάνει εδώ και δεκαετίες ο Guardia- που είναι διάσημος για το πόσο του αρέσει να απαγγέλει ποίηση στους πελάτες του- ανοίγεται με τη βάρκα του στη θάλασσα και γυρνάει με τη ψαριά του στη γυναίκα του, η οποία ετοιμάζει το σεβίτσε με τον πατροπαράδοτο περουβιανό τρόπο.

«Κατανοεί ότι η σχέση μας με τη θάλασσα είναι μία πολύπλοκη σχέση» λέει ο Silva που συν-σκηνοθέτησε το  Home At Dawn με τον Περουβιανό art director και κινηματογραφιστή Guille Isa σαν μέρος από την συλλογή Jungles in Paris. «Ολοφάνερα νοιώθει μία αίσθηση θλίψης γιατί οι περισσότεροι από μας έχουμε χάσει την επαφή με τέτοιου είδους πολυπλοκότητες».

 

©Nowness

Nowness

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ