600 αδέρφια, ένας πατέρας

Όταν ένας ακούραστος δότης σπέρματος το παρακάνει

The LiFO team ,

Ο Καναδός σκηνοθέτης Μπάρι Στίβενς έχει 600 αδέλφια, απλωμένα σε όλο τον κόσμο. Ο πατέρας τους ήταν ένας ακούραστος, ανώνυμος δότης σπέρματος. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, ο Στίβενς ξεκινά να συναντήσει μερικά από τα μέλη της οικογένειάς του. Για πολλούς είναι μια έκπληξη που αλλάζει τα πάντα στη ζωή τους.

 

Η ιστορία του Μπάρι δεν είναι μοναδική. Η πρόοδος στην ανάλυση DNA και η μεγαλύτερη πρόσβαση στις τράπεζες δεδομένων επιτρέπουν σε όλο και περισσότερους ανθρώπους που γεννήθηκαν με σπέρμα από ανώνυμους δότες να αναζητήσουν και να συνδεθούν με την εκτεταμένη οικογένειά τους. Απαιτούν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των βιολογικών τους πατέρων.

 

Κάποιοι θέλουν να μάθουν γιατί είναι περίεργοι ή για να έχουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες όπως το αν μπορεί να υποφέρουν από κάποια κληρονομική νόσο. Άλλοι ανησυχούν, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να ερωτευτούν ακούσια τον αδερφό τους. Μέχρι τώρα, το δικαίωμα του δωρητή για ανωνυμία είχε κορυφαία προτεραιότητα, αλλά οι νόμοι αλλάζουν αργά για να επιτρέπουν σε όλους να έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος είναι ο βιολογικός τους πατέρας.

 

Πηγή: DW Documentary

 

Lifo Picks