Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ από τον Φάρο Τυφλών και το Κέντρο Σκύλων Οδηγών

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ από τον Φάρο Τυφλών και το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Facebook Twitter
0

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ από τον Φάρο Τυφλών και το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Facebook Twitter

Αυτό που σας προτείνουμε σήμερα δεν είναι δωρεάν. Στο Παζάρι όμως μπορείτε να βρείτε ένα σωρό πράγματα σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Και το κυριότερο: βοηθάτε ανθρώπους που η ίδια η Αθήνα τους έχει σχεδόν αποκλείσει από τους δρόμους της.

Την Παρασκευή 16/11 και το Σάββατο 17/11 το σωματείο Φάρου Τυφλών Ελλάδος και το Ελληνικό Κέντρο ''Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος'' διοργανώνουν στο Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ιδρυμα που βρίσκεται στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου 45, Χριστουγενιάτικο Bazaar.


Ελάτε να διαλέξετε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας από το Εργαστήρι Κεραμικής, το Τμήμα Κομποδετικής και το Τμήμα Πλεκτού του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.


Βιβλία, Διακοσμητικά, Χειροποίητα Δώρα που θα μετατρέψουν το Bazaar σε μικρό Μοναστηράκι σας περιμένουν στους πάγκους των ''Σκύλων Οδηγών'' για να σας βάλουν στην ατμόσφαιρα των εορτών.
Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, από το 1946 που ιδρύθηκε είναι Σωματείο ΜΗ Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Ειδικώς Αναγνωρισμένο με βασικό σκοπό την στήριξη των ατόμων με προβλήματα όρασης σε μορφωτικό, ψυχαγωγικό και επαγγελματικό επίπεδο.


Όλες οι δραστηριότητες του έχουν σαν τελικό στόχο την καλυτέρευση της καθημερινότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης (τυφλοί, νεοτυφλωθέντες και μερικώς βλέποντες).


Το Ελληνικό Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με εταίρους όλους τους επίσημους φορείς της τυφλότητας, ένα Φιλοζωικό Σωματείο και μία Σχολή εκπαίδευσης σκύλων από το 2008 που ιδρύθηκε έχει σαν βασικό σκοπό την εκπαίδευση σκύλων οδηγών για τυφλούς και παράλληλα από το 2011 που ξεκίνησε η επίσημη έναρξη της εκπαίδευσης εκπαιδεύονται 6 άτομα ως εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτές σκύλων οδηγών.


Όλη η εκπαίδευση γίνεται εδώ στην Ελλάδα από Ολλανδό Εκπαιδευτή Σκύλων Οδηγών τον κο Peter Lasaroms, ο οποίος έχει 25ετή εμπειρία στην εκπαίδευση Σκύλων Οδηγών στην Ολλανδία.
Ήδη βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης 4 κουτάβια και το 2013 θα έχουν ολοκληρώσει 2 κουτάβια την όλη εκπαίδευσή τους και θα παραδοθούν σε τυφλούς χρήστες.

www.fte.org.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ