Ομορφαίνουμε τη γειτονιά

Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Σου έχει τύχει ποτέ να κλείσεις τα μάτια και να φανταστείς αλλιώς ένα σημείο της πόλης; Ένα σημείο όπου το πράσινο βρίσκει τη θέση που του αξίζει και τα χρώματα του δίνουν την έντασή τους, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική εκδοχή της πόλης; 

Η ενέργεια «Ομορφαίνουμε τη γειτονιά» από τη FIX Hellas και τον ΑΚΤΟ δημιούργησε ένα τέτοιο σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο πρόσφατα ανανεωμένο Πάρκο ΦΙΞ, ένα σημείο αναφοράς που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της μάρκας. Σε αυτόν ακριβώς τον χώρο δημιουργήθηκε μια υπαίθρια έκθεση, όπου είκοσι επτά παγκάκια αποτέλεσαν τον καμβά πάνω στον οποίο αποτύπωσαν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ, αντλώντας έμπνευση από την ιστορική μπίρα και υπό την καθοδήγηση των καθηγητών και καταξιωμένων εικαστικών Δημήτρη Τάταρη και Αχιλλέα Πιστώνη. 

Οι εντάσεις των χρωματισμών, που συνδυάζονται σε μια αποτύπωση της ποπ κουλτούρας, δημιουργούν μια ευχάριστη έκπληξη για όποιον βρεθεί στο Πάρκο ΦΙΞ.

Η φιλία, το αστικό τοπίο, η φύση, η σύγχρονη ζωή στις πόλεις, τα μοτίβα της παράδοσής μας, όλα συνδυάζονται σε μια σειρά από έργα που γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αφού μιλάνε –κυριολεκτικά, αν σκεφτείς τα εμπνευσμένα μότο των έργων– τη γλώσσα της τέχνης και ταυτόχρονα εκφράζουν την ανάγκη για περισσότερο χρώμα, περισσότερη έμπνευση και τελικά περισσότερη αντίσταση στο μουντό αστικό τοπίο. Οι εντάσεις των χρωματισμών, που συνδυάζονται σε μια αποτύπωση της ποπ κουλτούρας, δημιουργούν μια ευχάριστη έκπληξη για όποιον βρεθεί στο Πάρκο ΦΙΞ, καθώς ζωντανεύουν οικείες εικόνες της ιστορίας μας, ανασύρουν μνήμες από τις γειτονιές που έχουμε ξεχάσει και αναδεικνύουν μια πλευρά της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας που σε κάνει υπερήφανο.

Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter

Δεν είναι και λίγο αυτό, να νιώθεις ξαφνικά πως το κέντρο της Αθήνας γίνεται πιο φιλόξενο, πιο φιλικό μέσα από την τέχνη των νέων ανθρώπων. Οι σπουδαστές του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ομίλου τέχνης, design & media στην Ελλάδα, που απόλαυσαν κάθε στιγμή αυτής της ενέργειας, διαγωνίστηκαν μέσα από τις δημιουργίες τους και ανάμεσά τους αναδείχθηκαν τρεις νικητές. Ο Γιώργος Παπασταθόπουλος με το έργο «Δε Τρου Λόκαλ» στην πρώτη θέση, οι Αντώνης Καλαβρέζος και Σοφία Μπεθάνη με το έργο «Άνθος» στη δεύτερη θέση και η Αργυρώ Καρακόντη με το έργο «Urban Value» στην τρίτη θέση.

Τα Πατήσια, αυτή η ιστορική γειτονιά της Αθήνας, απέκτησαν μια σημαντική καλλιτεχνική παρέμβαση που μπορεί να ομορφύνει τις καθημερινές διαδρομές μας. Άλλωστε, αυτός υπήρξε εξαρχής ο στόχος της ενέργειας «Ομορφαίνουμε τη γειτονιά». Όπως αναφέρει η Senior Brand Manager της FIX Hellas Τάρα Δημητριάδη: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το project της FIX Hellas “Ομορφαίνουμε τη γειτονιά” και οι πυλώνες της ιστορικής μας μάρκας εμπνέουν δημιουργικά τα νέα ταλέντα. Πλέον τα Πατήσια, μια γειτονιά άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της μάρκας, φιλοξενούν έναν προορισμό απόδρασης με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης».

Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter
Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter

Κι εμείς, ως επισκέπτες, είμαστε υπερήφανοι που μια ιδιωτική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με έναν εκπαιδευτικό οργανισμό και τον δήμο Αθηναίων, κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Μέσα από αυτές τις χρωματιστές πινελιές, ο κόσμος μας μοιάζει πιο όμορφος!

Την κριτική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα είκοσι επτά έργα που κόσμησαν τα παγκάκια, καθώς και τα νικητήρια έργα, στελέχωσαν η Τζελίνα Σούχλα, Communication Manager της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η Τάρα Δημητριάδη, Senior Brand Manager της FIX Hellas, και η Άννα Ζηλάκου, Managing Director του Athens Partnership. Ταυτόχρονα, πολύτιμη υπήρξε η καλλιτεχνική κρίση της Κατερίνας Κοσκινά, ιστορικού τέχνης και συμβούλου δημάρχου Αθηναίων για τον πολιτισμό, και του εικαστικού και υπεύθυνου πολιτιστικών δράσεων & διοργανωτή εκθέσεων τέχνης Αλέξη Κανιάρη.

Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter

Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter
Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter

Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter

Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter

Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter
Ομορφαίνουμε τη γειτονιά Facebook Twitter
Urban Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος ξανανοίγει τον Αρχάγγελο που ξενυχτούσε την Αθήνα

Urban Culture / Ο Πέτρος Ξανθόπουλος ξανανοίγει τον Αρχάγγελο που ξενυχτούσε την Αθήνα

Στο after στέκι που κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει και «ιατρείο ψυχών», εκεί όπου η μισή Αθήνα έχει τραγουδήσει Δημήτρη Μητροπάνο και Τζένη Βάνου και ας μην ήταν στα «ακούσματά» τους, ο άνθρωπος που εργάστηκε επί δώδεκα χρόνια πίσω από την μπάρα του αποφάσισε να συνεχίσει την ιστορία που έγραψε στη νύχτα της πόλης ο Σωτήρης Λαφαζάνης, ο οποίος χάθηκε αιφνίδια πριν από μερικούς μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
COMICDOM

Design / Comicdom Con Athens: 5 νέοι δημιουργοί κόμικς μάς συστήνονται

H μακροβιότερη γιορτή των κόμικς επιστρέφει και φέτος στην Αθήνα για ένα τριήμερο γεμάτο με εκθέσεις, πάνελ, workshops, προβολές και events αφιερωμένα στην ένατη τέχνη. Δείτε τις φετινές υποψηφιότητες για το καλύτερο ελληνικό κόμικ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Σημειώσεις για τη ζωή στα Εξάρχεια

Urban Culture / Σημειώσεις για τη ζωή στα Εξάρχεια

Αν υπάρχει μία γειτονιά της Αθήνας που συγκεντρώνει τα πιο παλιά στέκια, ανεξάρτητους χώρους τέχνης, ποικίλες δημιουργικές απόψεις και μια λαϊκή-σημείο συνάντησης για όλο το κέντρο της πόλης, τότε είναι αυτή που ζει μεταξύ Πανεπιστημίου και Καλλιδρομίου.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Andi σκηνοθετεί καθημερινά αυθόρμητες χορευτικές κινήσεις στην καρδιά της πόλης

Urban Culture / Ο Andi σκηνοθετεί καθημερινά χορευτικές κινήσεις στην καρδιά της Αθήνας

Ένα από τα πιο πρόσφατα ινστραγκραμικά sensations είναι τα χορευτικά βίντεο του Andi Xhuma σε διάφορα σημεία της πόλης. Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο feelgood πράγματα που μπορείς να δεις τώρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Γιατί βγαίνουν όλοι στην Ασκληπιού;

Urban Culture / Γιατί βγαίνουν όλοι στην Ασκληπιού;

Από τις αρχές του εικοστού αιώνα ο δρόμος της Νεάπολης των Εξαρχείων υπήρξε σημείο όπου εκκολάφθηκε μέρος του αθηναϊκού μποέμ στοιχείου. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια αρμονική πιάτσα εξόδου με παλιούς ενοίκους και νέα μπαρ που έχουν αναδειχθεί σε places to be για διαφορετικούς λόγους. Παράλληλα, συγκεντρώνει τους χώρους δημιουργικών ανθρώπων της πόλης, με τον καθένα από αυτούς να έχει τη δική του καλλιτεχνική ματιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Νύχτες / Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Μετά από περιορισμούς δύο χρόνων, χωρίς μεγάλα events, πάρτι και ελεύθερη διασκέδαση, οι διοργανωτές και τα μαγαζιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν δυναμικά στην κατάσταση πριν από την έναρξη της πανδημίας, με αισιοδοξία και ελπίδα.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ Μ. HULOT, ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ