The Rooftop: Στην πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter
Τις μέρες που δεν θα μας περιμένουν με κάτι σπέσιαλ έχουν να μας προσφέρουν ένα χαλαρό και καθόλου στημένο περιβάλλον, μια ταράτσα όπου θα συναντάμε κόσμο που έχει επιλέξει την Αθήνα για τις διακοπές του.
0

Aν είστε κάτοικοι της Aθήνας, ίσως να μη γνωρίζετε ότι απέκτησε το δικό της Selina – λογικό είναι, ποιος γνωρίζει όλες τις ξενοδοχειακές αφίξεις της πόλης του αν δεν τον ενδιαφέρουν για επαγγελματικούς λόγους;

Και αν δεν την έχετε συναντήσει σε κάποια από τις εκατόν σαράντα πέντε μεγάλες και μικρές πόλεις του κόσμου στις οποίες έχει φτάσει μέχρι τώρα το όνομά της, πρόκειται για μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας και βιωματικών εμπειριών που πρωτοεμφανίστηκε το 2014 στην παραλία του Venao, που συγκεντρώνει surfers. 

Με καλαίσθητα καταλύματα, παρέχοντας εγκαταστάσεις για εργασία και προτάσεις για αναψυχή, ευεξία και τοπικές εμπειρίες, οι προορισμοί Selina ανά τον κόσμο απευθύνονται στους σύγχρονους ταξιδιώτες-νομάδες, στους σημερινούς επαγγελματίες που εργάζονται remotely (και έχουν αυξηθεί αυτοί που επιλέγουν την Αθήνα για γραφείο τους, το έχετε παρατηρήσει;). 

Η ταράτσα του Selina Athens στην πλατεία Θεάτρου θα μας δίνει από φέτος το καλοκαίρι πολλές αφορμές για να ανέβουμε σε αυτήν, εκτός από την απαράμιλλη θέα της.

Παράλληλα, αν την κατοικείτε αυτή την πόλη, αν μένετε στο ευρύτερο κέντρο της ή πίνετε συχνά τα ποτά σας σε αυτό, μάλλον έχετε δει τόσες φορές τον βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα που μάλλον δεν αναζητάτε συχνά μαγαζιά με αυτήν τη θέα – υπάρχει αυτή η κατηγορία Αθηναίων που με το που ακούει «ταράτσα» σκέφτεται αμέσως «τουριστικό μαγαζί», πόσο μάλλον όταν ακούει «rooftop σε ξενοδοχείο». Και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τον αριθμό τους, λίγες είναι εκείνες που καταφέρνουν τελικά να μας απευθύνονται και να μας κερδίζουν. 

The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter
Θα κάνουν και προβολές ταινιών και ανάλογα με το ποια έχουν επιλέξει κάθε φορά, θα δοκιμάζουμε κοκτέιλ και πιάτα εμπνευσμένα από αυτή. 

Η ταράτσα του Selina Athens στην πλατεία Θεάτρου θα μας δίνει από φέτος το καλοκαίρι πολλές αφορμές για να ανέβουμε σε αυτήν, εκτός από την απαράμιλλη θέα της. Η αλήθεια είναι ότι έχει ένα από τα πιο προνομιακά κάδρα στην Ακρόπολη, το σκηνικό από κει πάνω είναι 360 μοιρών, άκρως urban –αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι του–, ενώ το μάτι φτάνει μέχρι θάλασσα. 

Εκεί πλέον συναντάμε μια ομάδα που έχει δημιουργήσει διάφορα επιτυχημένα κόνσεπτ τα τελευταία χρόνια. Ο Βασίλης Στεφανάκης, που βρίσκεται πίσω από το Lost, το Noah, το Diego και το Tyler’s, εξηγεί πως το μενού του Rooftop είναι μαζεμένο γιατί πρόκειται να επενδύσει σε διαφορετικές και θεματικές ιδέες.

Για παράδειγμα, κάθε Παρασκευή μέσα στον Ιούλιο θα στήνουν ένα μπάρμπεκιου και τη μία φόρα θα σερβίρουν κεμπάπ τόνου, κεμπάπ αρνί - μοσχάρι αλλά και ρεβιθιού, χειροποίητες πίτες και κάποια sides, την άλλη θα κάνουν ταντούρι γαρίδες, κοτόπουλο, και ό,τι ψάρι βρουν. Ετοιμάζουν και βραδιές αφιερωμένες στο κρασί, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ταιριάζουν τα κρασιά του εκάστοτε εγχώριου οινοποιείου με τα τυριά και τα αλλαντικά που βγάζει η περιοχή του.

Γενικά, η λίστα των κρασιών που τρέχει καθημερινά σε αυτή την ταράτσα και την έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καραμπίνης είναι σύντομη, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, με ονόματα της natural σχολής από την Ελλάδα αλλά και ένα κορυφαίο κρασί από τον διεθνή αμπελώνα, το Danger volt 380 Pet Nat του Milan Νestarec από την Τσεχία που πρέπει να  το δοκιμάσετε. 

Όσο για το τι συμβαίνει στο μπαρ, προφανώς και υπάρχει ένα σταθερό, αλλά κάποιες μέρες θα στήνεται και ένα έξτρα που θα ανανεώνει κάθε μήνα τις προτάσεις του. Μπορεί να σερβίρει μόνο tiki cocktails, μπορεί να κάνει μόνο Νεγκρόνι, σε κάθε περίπτωση θα είναι «ντυμένο» ανάλογα. Θα κάνουν και προβολές ταινιών και ανάλογα με το ποια έχουν επιλέξει κάθε φορά θα δοκιμάζουμε κοκτέιλ και πιάτα εμπνευσμένα από αυτή. 

The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter
Η λίστα των κρασιών που τρέχει καθημερινά σε αυτή την ταράτσα και την έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καραμπίνης είναι σύντομη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Rooftop, αφού, όπως εξηγεί ο Βασίλης Στεφανάκης, «έχουμε κουραστεί από τα άψογα DJ sets, θέλουμε τα πράγματα να είναι πιο αυθόρμητα, να συνδυάζουμε ακόμα και αταίριαστα μεταξύ τους πράγματα, λες και είμαστε σε σπιτικό πάρτι». Θα ακούμε disco, θα συναντάμε live, το έχουν βάλει σκοπό να χορεύουμε και όχι απλώς να γκρουβάρουμε. 

Τις μέρες που δεν θα μας περιμένουν με κάτι σπέσιαλ έχουν να μας προσφέρουν ένα χαλαρό και καθόλου στημένο περιβάλλον, μια ταράτσα όπου θα συναντάμε κόσμο που έχει επιλέξει την Αθήνα για τις διακοπές του, άρα είναι ήδη χαρούμενος και δημιουργεί καλό vibe στο οποίο μπορούμε να προσαρμοστούμε ακόμα και όσοι ξέρουμε την πόλη.

Το σφιχτό, πολυσυλλεκτικό και comfort μενού που έχει δημιουργήσει η Ελένη Σαράντη (Diego, Noah) έχει προτάσεις πρωινού που σερβίρονται μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι και πιάτα που σερβίρονται μέχρι αργά το βράδυ. Δοκιμάστε τα.

Και κάτι ακόμα σημαντικό. Αν και βρίσκεται ψηλά, αν και έχει προνομιακή θέα και λειτουργεί εντός ενός ξενοδοχείου, η νέα ταράτσα της Αθήνας που μας περιμένει στην πλατεία Θεάτρου έχει τιμές λογικές, καθόλου ξενοδοχειακές. 

Θεάτρου 8, 216 0010891. Μπορείτε να μαθαίνετε όσα θα συμβαίνουν στο The Rooftop εδώ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Living / Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Για κάθε σχεδόν πόλη του κόσμου, οι τουριστικοί οδηγοί χωρίζονται σε εκείνους που συγκεντρώνουν «τα Χ καλύτερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε» και στους «ζήστε το σαν ντόπιος». Στην περίπτωση της Αθήνας, η περιοχή της Πλάκας μπαίνει σίγουρα στους πρώτους οδηγούς. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχει να προσφέρει και στους Αθηναίους;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
18άρηδες, μια νέα γενιά με δικό της, νέο τρόπο διασκέδασης

Urban Culture / Οι 18άρηδες έχουν έναν νέο, δικό τους τρόπο διασκέδασης

Η παρατεταμένη περίοδος απομόνωσης λόγω Covid και οι απανωτές κρίσεις κάθε είδους έχουν αλλάξει τις συνήθειες των εφήβων. Οι σημερινοί 18αρηδες έχουν ανακαλύψει δικούς τους τρόπους διασκέδασης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Psyche

Νέα άφιξη / Psyche: To νέο wine bar της Αθήνας είναι πολύ καλά κρυμμένο στην καρδιά του κέντρου

Αν και βρίσκεται ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους του Συντάγματος, είναι σχεδόν αδύνατο να το πιάσει το μάτι κάποιου περαστικού. Σε μια στοά του κέντρου μόλις άνοιξε ένα μέρος αφιερωμένο στο καλό κρασί και στις νόστιμες μπουκιές που μπορούν να το συνοδεύσουν, το επόμενο after work στέκι για χαλαρές βραδιές και συζητήσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα εκατομμύριο τυροπιτάκια

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα ευκολότερα τυροπιτάκια

Προμηθευτείτε φύλλο, τυριά και αρωματικά και ετοιμάστε το γρηγορότερο και νοστιμότερο ελληνικό σνακ που διπλώνεται σε αμέτρητους συνδυασμούς. Με μια σαλάτα ή δίπλα σε μια αχνιστή σούπα γίνεται ένα χορταστικό γεύμα.
TWOMINUTES ANGIE
Μόνο γυναίκες στην κουζίνα του Lost

Γεύση / Μόνο γυναίκες στην κουζίνα του Lost

Έπειτα από μια πορεία σε fine dining και αστεράτα εστιατόρια, έχοντας γαλλικές βάσεις και ένα δυνατό βιογραφικό, η νεαρή σεφ του Lost Ελένη Σαράντη έχει κάνει μια στροφή στην απλότητα με μια γυναικοκρατούμενη κουζίνα, που πλέον θυμίζει κάθε μέρα κυριακάτικο τραπέζι. Και αυτή η στροφή τής πάει πολύ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιάννης Κίκιρας: «Μας αρέσει να δουλεύουμε, να εξελισσόμαστε κι όταν αυτό έχει αποδοχή, μας είναι αρκετό»

Γεύση / Γιάννης Κίκιρας: «Μας αρέσει να εξελισσόμαστε κι όταν αυτό έχει αποδοχή, μας είναι αρκετό»

Ο pastry chef και ένα από τα τρία ονόματα που βρίσκονται πίσω από τη Noble, την πρώτη start up που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες business consulting και management στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, μιλά για την καριέρα του, την εταιρεία και για τα μελλοντικά του σχέδια.
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Morning Bar: Εκεί που η Αθήνα τρώει πλέον ένα πρωινό πραγματικά διαφορετικό

Γεύση / Morning Bar: Εκεί όπου η Αθήνα απολαμβάνει ένα διαφορετικό πρωινό

Με κρέπες και κρέμα μπουγάτσας, με αυγά δοσμένα απλά και ένα τυρόψωμο εμπνευσμένο από μια καλοκαιρινή καντίνα, το στέκι της hip Αθήνας προσφέρει πλέον συνταγές της μαμάς, ανανεώνοντας παράλληλα τον χώρο του με κομψό τρόπο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το μαγειρείο του Αντωνόπουλου στην Αριστοτέλους

Γεύση / Στο μαγειρείο του Αντωνόπουλου στην Αριστοτέλους

Βρίσκεται στο ίδιο σημείο περισσότερο από πενήντα χρόνια και από την κουζίνα του βγαίνουν, καθημερινά, είκοσι και παραπάνω νόστιμα σπιτικά φαγητά, όπως ζεστές σούπες, γίδα βραστή, χοιρινό στο πήλινο, γιουβαρλάκια και γεμιστά.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Βενιαμίν: Ένα αλλιώτικο καφέ - μπαρ μόλις εμφανίστηκε σε μια πλατεία του Παγκρατίου

Γεύση / Βενιαμίν: Ένα αλλιώτικο καφέ-μπαρ μόλις εμφανίστηκε στο Παγκράτι

Σε έναν χώρο με αναφορές στα φινιστρίνια των αεροπλάνων και στην Μπαουχάους χρωματική παλέτα τρώμε old school brunch με ποιοτικό καφέ το πρωί, fun dining πιάτα το βράδυ και πίνουμε κλασικά κοκτέιλ. Αν δεν έχετε βρεθεί ποτέ στην πλατεία Μεσολογγίου, μάλλον ήρθε η ώρα να την αναζητήσετε στον χάρτη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ