Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας ξεφουρνίζει κρουασάν και babka

Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Κρουασάν φιστίκι.
0

Ρωτήστε στους new age φούρνους όπου συρρέει αυτήν τη στιγμή η Αθήνα τι πάει να πει να βγάζεις κάθε μέρα κρουασάν. To να φτιάξει κανείς τέτοιο φύλλο δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Πρέπει να ελέγχει τη θερμοκρασία και την υγρασία της ζύμης για το στοφάρισμα, ενώ το φύλλο θέλει τα λιπαρά του για να σταθεί και να πετύχει. 

Μετά από πολλές και χρονοβόρες δοκιμές κάποιοι ετοίμασαν τη βιτρίνα τους για να τη γεμίσουν με ποιοτικές σφολιάτες χωρίς τη χρήση ζωικών παράγωγων.

«Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, επικεντρωθήκαμε στο να πετύχουμε βασικά χαρακτηριστικά, όπως τα τραγανά φύλλα σφολιάτας, οι μαστιχωτές υφές και οι ζουμερές γεμίσεις που θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία. Όταν τα καταφέραμε, δεν περιοριστήκαμε σε παραδοσιακές συνταγές, αλλά αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη, συνδυάζοντας υλικά και αρώματα που είναι καινοτόμα για τη vegan και τη non-vegan κουζίνα».

Η Κελλίνα Δημητριάδη και η Εριέττα Κούρκουλου εξηγούν ότι σκοπός του Holy Llama δεν είναι να αντιγράψει και να περιοριστεί σε ό,τι έως τώρα γνωρίζαμε αλλά να επανεξετάσει παραδοσιακές συνταγές, όπως το τσουρέκι, το κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, και να αντιπροτείνει «φρέσκες, εξίσου νόστιμες ή και πιο νόστιμες ιδέες», όλες vegan.

«Θέλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο πως οι plant-based επιλογές μπορούν να είναι εξίσου νόστιμες με εκείνες που έχει συνηθίσει, αν όχι νοστιμότερες. Επίσης, θέλουμε σταδιακά να απεγκλωβιστούμε από το κλισέ που θέλει την ολική χορτοφαγία να είναι μια αποστειρωμένη και άνοστη διατροφή».

«Αισθανθήκαμε πως ένας χώρος με τέτοιου είδους προϊόντα θα εμπλούτιζε τον κόσμο της plant-based κοινότητας και όχι μόνο. Οραματιστήκαμε ένα bakehouse που θα απευθύνεται σε vegans και μη, δηλαδή ένα brand που θα προσελκύσει ανθρώπους οι οποίοι απλώς μοιράζονται την ίδια αγάπη για το καλό φαγητό και αναζητούν τα πιο νόστιμα καλούδια».

Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Babka
Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Flan

Οι γλυκές συνταγές είναι δημιουργίες του κορυφαίου Αλέξανδρου Παβλόβ, ενώ τις αλμυρές έχει αναλάβει η σεφ του Holy Llama, Σάντρα Μπέρτεν. H ομάδα δεν ήθελε να αρκεστεί στο «για vegan καλό είναι». Κάθε προϊόν είναι απόλυτα plant-based. Αποφεύγουν τις επεξεργασμένες πρώτες ύλες, χρησιμοποιούν κυρίως εποχικές –γι’ αυτό και οι προτάσεις τους θα αλλάζουν συχνά–, πολλές από τις οποίες έρχονται από τοπικούς παραγωγούς. 

Το μενού τους έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει επιλογές από το πρωί για brunch, για ένα ελαφρύ γεύμα στο γραφείο, για μια λιχουδιά στο τέλος μιας απαιτητικής ημέρας. «Θέλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο πως οι plant-based επιλογές μπορούν να είναι εξίσου νόστιμες με εκείνες που έχει συνηθίσει, αν όχι νοστιμότερες.

Επίσης, θέλουμε σταδιακά να απεγκλωβιστούμε από το κλισέ που θέλει την ολική χορτοφαγία να είναι μια αποστειρωμένη και άνοστη διατροφή. Σήμερα τα υλικά και οι δυνατότητες που δίνουν είναι άπειρες, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νόστιμη κουζίνα βασισμένη στην ηθική». 

Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Στα αλμυρά, το Holy breakfast, η vegan εκδοχή του παραδοσιακού english breakfast, το avocado smash sandwich με χειροποίητο tempeh bacon μαριναρισμένο για είκοσι τέσσερις ώρες σε δική τους μαρινάδα, είναι οι πιο επιτυχημένες μέχρι στιγμής συνταγές τους. 
Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Acai Bowl

Για να πετύχουν τη flan, την babka και την τάρτα διπλής σοκολάτας καταβάλλουν λίγη παραπάνω προσπάθεια απ' όση θα χρειαζόταν αν χρησιμοποιούσαν ζωικά υλικά, αλλά το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Στα αλμυρά, το Holy breakfast, η vegan εκδοχή του παραδοσιακού english breakfast, το avocado smash sandwich με χειροποίητο tempeh bacon, μαριναρισμένο για είκοσι τέσσερις ώρες σε δική τους μαρινάδα, είναι οι πιο επιτυχημένες μέχρι στιγμής συνταγές τους. 

Θα προσθέσουν κι άλλες αλμυρές ιδέες για να δημιουργήσουν ένα πιο ολοκληρωμένο vegan brunch και πολλούς φρέσκους χυμούς. Μέσα στους επόμενους μήνες το Holy Llama θα κάνει την εμφάνισή του και στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην οδό Νίκης, όπου θα διαθέτει και dine in χώρο. «Η vegan φιλοσοφία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και αισθανόμαστε πως οφείλουμε να την κάνουμε όσο πιο προσιτή γίνεται σε όλο τον κόσμο», καταλήγουν οι δημιουργοί του. 

Γρ. Κυδωνιών 8, Υμηττός, 210 7626078

Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Cruffin πραλίνας.
Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Τάρτα double choco caramel
Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Holy Llama: Το πρώτο vegan bakery της Αθήνας μόλις άρχισε να ξεφουρνίζει κρουασάν και babka Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sweet Nolan: Στο νέο ζαχαροπλαστείο του Σωτήρη Κοντιζά φτιάχνουν εθιστικά γλυκά

Γεύση / Sweet Nolan: Στο νέο ζαχαροπλαστείο του Σωτήρη Κοντιζά φτιάχνουν εθιστικά γλυκά

Οι Κώστας Πισιώτης, Σωτήρης Κοντιζάς και Μάνος Μπαμπούνης, η ομάδα πίσω από τα επιτυχημένα culinary projects του Nolanverse, έστησαν ένα σύγχρονο αστικό ζαχαροπλαστείο με ζύμες και κλασικά γλυκά, με το καμένο cheesecake που γευτήκαμε για πρώτη φορά μέσω του PS Luncheon και ναυαρχίδα τους τα pasteis de nata- τα πορτογαλικά ταρτάκια στα οποία έχει αδυναμία ο σεφ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μήπως η babka ήρθε για να κλέψει τη δόξα του cinnamon roll;

Γεύση / Μήπως η babka ήρθε για να κλέψει τη δόξα του cinnamon roll;

Ένα απλό, εβραϊκό γλυκό έχει πολλές ιστορίες γύρω του και ακόμα περισσότερες παραλλαγές. Έκανε δυναμική εμφάνιση στη Αθήνα, μπήκε στο μενού των πιο ποιοτικών καφέ της πόλης και φτιάχνεται πεντανόστιμο, ξέρουμε τις σωστές διευθύνσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι

Γεύση / Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι

Πέρσι μοίρασε πόρτα-πόρτα το γλυκό του ψωμί, που έγινε viral. Φέτος, ο pastry chef του Funky Gourmet δημιούργησε ένα εργαστήριο στο Παγκράτι που θα λειτουργεί με εστιατορική λογική και θα προσφέρει ένα προϊόν που έχει συνδεθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων όλο τον χρόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Γεύση / Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Μετά από πολλές μετακινήσεις, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης μετέφερε την τρατορία του στα σύνορα Κουκακίου και Πετραλώνων και σε μια χαμηλών τόνων πλατεία. Συνεχίζει να σερβίρει παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο μενού του, υπενθυμίζoντάς μας ότι το πεκορίνο δεν υπάρχει για να μπαίνει παντού και ότι η αματριτσιάνα φτιάχνεται με μπουκατίνι και μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μια Αθηναία από το Νεπάλ έχει τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια

Οι Αθηναίοι / Ήρθε από το Νεπάλ κι έφτιαξε τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας

Η Sujana Acharya ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένη να αποδείξει ότι το να είσαι ξένη και γυναίκα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας. Σήμερα έχει τα πιο επιτυχημένα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
M. HULOT
Matzenta: Μια γαστροταβέρνα με κουζίνα που εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό ταυτόχρονα

Γεύση / Matzenta: Μια γαστροταβέρνα εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό

Συνδυάζοντας την πλούσια πρώτη ύλη της Κρήτης με τις παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, ο Δημήτρης Μαλανδρένης προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα-πρότυπο που απέχει χιλιόμετρα απ’ όσα Tex-Mex γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Γεύση / 4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Η Ιωάννα Χαλμούκη, που φτιάχνει καθημερινά υγιεινά γεύματα για τα δυο παιδιά της, κερδίζοντας το στοίχημα της ισορροπημένης και ταυτόχρονα νόστιμης διατροφής, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τέσσερα λαχταριστά γεύματα που μεταφέρονται εύκολα στο σχολείο.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Εσοδεία 2022, μια χρονιά με ποιοτικές διαφοροποιήσεις

Γεύση / Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Αμπελουργοί, οινοποιοί και οινολόγοι απαντούν

Ζητήσαμε τις εκτιμήσεις αμπελουργών, οινολόγων και οινοποιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τα κρασιά που θα πιούμε από την εσοδεία του 2022, σύμφωνα με τους καλλιεργητικούς παράγοντες και τα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
The Architects of Time: H indie Αθήνα δίνει πλέον ραντεβού σε ένα κτίριο του 1936

Γεύση / The Architects of Time: H indie Αθήνα δίνει ραντεβού σε ένα κτίριο του 1936

H νέα άφιξη στην καρδιά του κέντρου της πόλης θέλει να είναι ένα casual bar-restaurant που να ανταποκρίνεται στο σήμερα, ένα δυναμικό concept που θα μας προσελκύει από το πρωί και θα μας περιμένει το βράδυ για να πιούμε κοκτέιλ-φόρο τιμής στο έργο του Vangelis και να χορέψουμε με ηλεκτρονικούς ήχους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ