To eylo στρώνει κυριακάτικα τραπέζια σε αναπάντεχα μέρη

To eylo στρώνει κυριακάτικα τραπέζια σε αναπάντεχα μέρη Facebook Twitter
Πώς θα σας φαινόταν να βρεθείτε σε ένα τραπέζι που στρώθηκε μέσα σε έναν μη επισκέψιμο αμπελώνα, δίπλα σε μια λίμνη ή σε μια παραλία που δεν έχουν γύρω τους μαγαζιά τα οποία προσφέρουν φαγητό, σε ένα μουσικό φεστιβάλ, σε έναν δρόμο, σε μια γέφυρα, στα πιο off-Broadway σημεία;
0

Πώς θα σας φαινόταν να βρεθείτε σε ένα τραπέζι που στρώθηκε μέσα σε έναν μη επισκέψιμο αμπελώνα, δίπλα σε μια λίμνη ή σε μια παραλία που δεν έχουν γύρω τους μαγαζιά τα οποία προσφέρουν φαγητό, σε ένα μουσικό φεστιβάλ, σε έναν δρόμο, σε μια γέφυρα, στα πιο off-Broadway σημεία;

Αν σας ακούγονται ενδιαφέρουσες οι παραπάνω τοποθεσίες για να απολαύσετε ένα γεύμα μοναδικό, που δεν μπορεί να επαναληφθεί με τον τρόπο που θα το ζήσετε, τότε το όνομα που πρέπει να ψάξετε είναι το eylo.

Με μια δεκαεπτάχρονη πορεία στον χώρο της φιλοξενίας, έχοντας εργαστεί σε ξενοδοχεία του Λονδίνου, του Ντουμπάι και της Ελλάδας, αγαπημένο καθήκον της Νίκης Αλεξιάδου στη δουλειά της ήταν το να δημιουργεί εμπειρίες για τους φιλοξενούμενους που αναζητούσαν το κάτι παραπάνω από μια απλή διαμονή.

To eylo είναι για εκείνη η αφορμή για να κάνει ένα διάλειμμα από το corporate ξενοδοχειακό περιβάλλον και να δημιουργήσει ένα δικό της brand στην Ελλάδα, στα μέτρα της αλλά και στα μέτρα εκείνων που θα την εμπιστευτούν για να διαμορφώσει τις στιγμές των διακοπών τους.

Το eylo table είναι ένα κυριακάτικο τραπέζι που ταξιδεύει σε αμπελώνες, φάρμες, παραλίες και άλλα αναπάντεχα μέρη, με σεβασμό στη φύση.

Ο ένας άξονας του eylo απευθύνεται σε κόσμο που επισκέπτεται την Ελλάδα. Αναζητώντας τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και χαρακτηριστικά του καθενός, η Νίκη Αλεξιάδου σχεδιάζει εμπειρίες που συνδέουν τον τόπο με τους ανθρώπους.

To eylo στρώνει κυριακάτικα τραπέζια σε αναπάντεχα μέρη Facebook Twitter
Με μια δεκαεπτάχρονη πορεία στον χώρο της φιλοξενίας, έχοντας εργαστεί σε ξενοδοχεία του Λονδίνου, του Ντουμπάι και της Ελλάδας, αγαπημένο καθήκον της Νίκης Αλεξιάδου στη δουλειά της ήταν το να δημιουργεί εμπειρίες για τους φιλοξενούμενους που αναζητούσαν το κάτι παραπάνω από μια απλή διαμονή.

«Οι εμπειρίες είναι tailor made, φτιάχνονται κάθε φορά πάνω τους, στόχος είναι να έχουν μια αυθεντικότητα, να είναι στιγμές που δεν θα μπορούσαν εύκολα να τις ζήσουν από μόνοι τους. Για παράδειγμα, αν κάποιοι επισκέπτες της Αθήνας δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γαστρονομία, δεν θα τους προτείνω απλά να επισκεφθούν το ΦΙΤΑ για να φάνε, θα περάσουμε από το μαγαζί να το δουν, θα πάμε μια βόλτα στη λαϊκή, θα βρω μια μονοκατοικία στα Πετράλωνα και θα καλέσω τον Φώτη και τον Θοδωρή (σ.σ. Φωτεινόγλου και Κασσαβέτης, δημιουργοί του εστιατορίου του Νέου Κόσμου) να μαγειρέψουν εκεί», όπως εξηγεί. 

Ο δεύτερος άξονας του εγχειρήματός της είναι το eylo table. «Είχα πάντα μια αγάπη για τα μεγάλα τραπέζια, είναι κάτι που έμαθα δίπλα στους γονείς μου, γέμιζα με χαρά κάθε φορά που ερχόταν κόσμος στο σπίτι γιατί κατάφερναν να φέρνουν και ανθρώπους που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Θυμάμαι να στρώνω το τραπέζι, να συνειδητοποιώ ότι τα πιάτα δεν φτάνουν και ότι πρέπει να πάρουμε μερικά ακόμα, να κάθομαι με τους ετερόκλητους καλεσμένους και να περνάω από τις πιο ωραίες μου στιγμές». 

«Όταν συνειδητοποίησα, λοιπόν, ότι θέλω να κάνω κάτι δικό μου, που να σχετίζεται με τη φιλοξενία, σκέφτηκα ότι θέλω να τρώμε όλοι μαζί, να συναντιούνται άνθρωποι σε ένα τραπέζι που δεν ξέρουν ο ένας τον άλλον και σιγά σιγά να γνωρίζονται, σε open air γαστρονομικές εμπειρίες σε ωραία και αναπάντεχα μέρη, στα οποία δεν θα μπορούσαν να βρεθούν με άλλη αφορμή».

To eylo στρώνει κυριακάτικα τραπέζια σε αναπάντεχα μέρη Facebook Twitter
Ο πατέρας του Gastone Κλεομένης Ζουρνατζής, με τη φιλοσοφία του για την κουζίνα να κινείται γύρω από τα εποχιακά υλικά και τις ελληνικές γεύσεις, έχει αναλάβει το μαγειρικό κομμάτι του eylo table.

Το eylo table είναι ένα κυριακάτικο τραπέζι που ταξιδεύει σε αμπελώνες, φάρμες, παραλίες και άλλα αναπάντεχα μέρη, με σεβασμό στη φύση. Το πρώτο eylo table πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου, σε έναν πανέμορφο αμπελώνα στην Αρχαία Κόρινθο. Μαζί με τον Σεφ Κλεομένη Ζουρνατζή, την οικογένεια Κοντογιάννη που το φιλοξένησε στον υπέροχο αμπελώνα της, υποδέχθηκε τους πρώτους πενήντα καλεσμένους. 

Εκείνη την Κυριακή δεν είχαν ούτε ρεύμα ούτε νερό. Η ομάδα του eylo έφερε νερό από την κοντινότερη πηγή που βρίσκεται πεντακόσια μέτρα μακριά, μάζεψε αμπελόφυλλα και λουλούδια και έστρωσε τραπέζι για πενήντα άτομα. Ο πατέρας του Gastone Κλεομένης Ζουρνατζής, με τη φιλοσοφία του για την κουζίνα να κινείται γύρω από τα εποχιακά υλικά και τις ελληνικές γεύσεις, έχει αναλάβει το μαγειρικό κομμάτι του eylo table.

Ντολμαδάκια στα κάρβουνα με ταχίνι και miso, ένα καμένο λάχανο με διάφορα μυρωδικά και μυρώνια, μια ελληνική σαλάτα, ένα πιλάφι με κότα βραστή, ξινοτύρι και κρόκο Κοζάνης, αρνί αντικριστό με πατάτες στη χόβολη, και για γλυκό έβγαλαν ρυζόγαλο με βερίκοκα γλασέ. Σε αυτό το πρώτο τραπέζι ο σεφ έψαξε την κοντινή στο κτήμα πρώτη ύλη, άναψε φωτιές μαζί με φίλους για να ετοιμάσουν όλοι μαζί μια αλληλουχία πιάτων που συνοδεύτηκε από τις τέσσερις ετικέτες βιοδυναμικών κρασιών του κτήματος Κοντογιάννη, που παράγει βιοδυναμικά κρασιά από το 1999, χρησιμοποιώντας δικά του εκχυλίσματα βοτάνων για τα αμπέλια και λειτουργώντας σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. 

Πρωταγωνιστής στο μενού θα είναι ο τόπος και όσα αυτός έχει να δώσει. «Αν βρεθούμε σε μια φάρμα, τον πρώτο ρόλο θα κρατήσουν ο αγρότης και τα προϊόντα του, αν πάμε σε μια παραλία θα φροντίσουμε να προμηθευτούμε ψάρια από έναν τοπικό ψαρά. Σεβόμενοι τον τόπο θέλουμε να προάγουμε την παράδοση αλλά με ένα τρόπο πιο twisted, σερβίροντας απλά πράγματα και όχι εστιατορικά. Κάθε τραπέζι θα συνοδεύεται από μια δραστηριότητα, όπως η συγκομιδή αμπελόφυλλων που είχαμε κανονίσει για το πρώτο. Το eylo δεν στοχεύει στο να καθόμαστε απλά στο τραπέζι για να φάμε αλλά στο να είναι μια εμπειρία».

To eylo στρώνει κυριακάτικα τραπέζια σε αναπάντεχα μέρη Facebook Twitter
Εκείνη την Κυριακή δεν είχαν ούτε ρεύμα ούτε νερό. Η ομάδα του eylo έφερε νερό από την κοντινότερη πηγή που βρίσκεται πεντακόσια μέτρα μακριά, μάζεψε αμπελόφυλλα και λουλούδια και έστρωσε τραπέζι για πενήντα άτομα.

To eylo στρώνει κυριακάτικα τραπέζια σε αναπάντεχα μέρη Facebook Twitter
Αρνί αντικριστό

Περισσότερες πληροφορίες για το eylo και τις τοποθεσίες στις οποίες θα στρώσει τα επόμενα τραπέζια του θα βρείτε εδώ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chrisopigi: Το πολυβραβευμένο λάδι της Σητείας που χρησιμοποιούν κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια

Γεύση / Chrisopigi: Το πολυβραβευμένο λάδι της Σητείας που χρησιμοποιούν κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια

Ο Βιτσέντζος Κορνάρος άφησε τη δουλειά στην τράπεζα για να αξιοποιήσει τους καρπούς μιας προνομιούχας γης. Κέρδισε αμέσως βραβείο για το λάδι του, έστειλε δείγμα σε ένα μισελενάτο εστιατόριο και έπειτα βρέθηκε να συνεργάζεται με πολλούς κορυφαίους σεφ. Ο Χρυσοβαλάντης Λασιθιωτάκης τον ακολούθησε και μαζί έχουν πάρει έναν δύσκολο δρόμο που τους οδηγεί στην ποιότητα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ΜΟΥΡΙΑ

Γεύση / Μουριά: Στο αιωνόβιο καφενείο των Εξαρχείων

Στέκεται στο ίδιο σημείο από το 1915, ο έβδομος και σημερινός του ιδιοκτήτης το ανέλαβε τη δεκαετία του ’80 και από τότε υποδέχεται από πολιτικούς και καλλιτέχνες μέχρι φοιτητές και τους εμπόρους της λαϊκής της Καλλιδρομίου. Αν κάτι αγαπάνε όλοι αυτοί στη Μουριά, είναι ότι εκεί νιώθουν άνετα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για το Kitschen, το dim sum bar του Πειραιά;

Γεύση / Γιατί όλοι μιλάνε για το Kitschen, το dim sum bar του Πειραιά;

Σερβίροντας μικρά πιάτα και κλασικά κοκτέιλ με twists, έχοντας δημιουργήσει έναν χώρο με ζεστό και χαλαρό κλίμα, το μικρό σε τετραγωνικά, αλλά μεγάλο σε γεύση ασιατικό εστιατόριο του λιμανιού συζητιέται πολύ και δικαίως.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πλάι: Στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Γεύση / Καφενείο ή μπαρ; Στο «Πλάι» στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Ο Γιώργος Σουμπάσης και η Μαρίνα Φαρασοπούλου του Morning bar έστησαν έναν χώρο λιτό που προσφέρει απλά ποτά, φρούτο με τυρί και τυλιχτό με ψάρι για μεζέ, μπουκέτα λουλούδια για να πάρουμε φεύγοντας. Άλλοι το λένε καφενείο και άλλοι μπαρ. Το νέο στέκι της Αθήνας δανείζεται στοιχεία από αυτά, αλλά δεν είναι τίποτα από τα δύο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Αθηναία από το Νεπάλ έχει τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια

Οι Αθηναίοι / Ήρθε από το Νεπάλ κι έφτιαξε τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας

Η Sujana Acharya ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένη να αποδείξει ότι το να είσαι ξένη και γυναίκα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας. Σήμερα έχει τα πιο επιτυχημένα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
M. HULOT
Matzenta: Μια γαστροταβέρνα με κουζίνα που εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό ταυτόχρονα

Γεύση / Matzenta: Μια γαστροταβέρνα εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό

Συνδυάζοντας την πλούσια πρώτη ύλη της Κρήτης με τις παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, ο Δημήτρης Μαλανδρένης προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα-πρότυπο που απέχει χιλιόμετρα απ’ όσα Tex-Mex γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Γεύση / 4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Η Ιωάννα Χαλμούκη, που φτιάχνει καθημερινά υγιεινά γεύματα για τα δυο παιδιά της, κερδίζοντας το στοίχημα της ισορροπημένης και ταυτόχρονα νόστιμης διατροφής, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τέσσερα λαχταριστά γεύματα που μεταφέρονται εύκολα στο σχολείο.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Εσοδεία 2022, μια χρονιά με ποιοτικές διαφοροποιήσεις

Γεύση / Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Αμπελουργοί, οινοποιοί και οινολόγοι απαντούν

Ζητήσαμε τις εκτιμήσεις αμπελουργών, οινολόγων και οινοποιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τα κρασιά που θα πιούμε από την εσοδεία του 2022, σύμφωνα με τους καλλιεργητικούς παράγοντες και τα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
The Architects of Time: H indie Αθήνα δίνει πλέον ραντεβού σε ένα κτίριο του 1936

Γεύση / The Architects of Time: H indie Αθήνα δίνει ραντεβού σε ένα κτίριο του 1936

H νέα άφιξη στην καρδιά του κέντρου της πόλης θέλει να είναι ένα casual bar-restaurant που να ανταποκρίνεται στο σήμερα, ένα δυναμικό concept που θα μας προσελκύει από το πρωί και θα μας περιμένει το βράδυ για να πιούμε κοκτέιλ-φόρο τιμής στο έργο του Vangelis και να χορέψουμε με ηλεκτρονικούς ήχους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τιτάνας: Η Αθήνα μόλις απέκτησε ένα ιδιοσυγκρασιακό καφενείο

Γεύση / Τιτάνας: Η Αθήνα μόλις απέκτησε ένα ιδιοσυγκρασιακό καφενείο

Στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, σε ένα μαγαζί ελάχιστων τετραγωνικών, δυο φίλοι συγκέντρωσαν όλα εκείνα τα αντικείμενα design που αγαπούν για να σερβίρουν γάλα με δημητριακά για πρωινό και λουκούμι για γλυκό, μπίρα και τσίπουρο, τους πιο απλούς μεζέδες και πατατάκια με αλάτι, για να φτιάξουν ένα στέκι απρόβλεπτο και χύμα, ένα καφενείο για τους thirtysomething.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ