Δοκιμάσαμε τα ολοκαίνουργια μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Τα νέα μπέργκερ μπορούν να συνοδευτούν από μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Αν έχετε κάνει τις βόλτες σας στα φεστιβάλ φαγητού, τότε μάλλον θα έχετε πετύχει τον Fahd-Αλέξανδρο Hassan Kassem να προσφέρει τη δική του εκδοχή λιτού μπέργκερ, ίσως και να έχετε βρεθεί στην ουρά μπροστά από το περίπτερό του, το οποίο πάντα νομαδικό και pop up ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Αν είστε Αθηναίοι τότε σίγουρα ξέρετε το πολυσχιδές six d.o.g.s. Εκεί, ο Ελληνολιβανέζος αντισυμβατικός σεφ μάς μαγειρεύει εδώ και μερικούς μήνες Beirut breakfast, ένα φαγητό οικείο, σημερινό, one of a kind ανάμεσα στα πρωινά που προσφέρονται.

Κι αν ψάχνεστε με τις τρέχουσες τάσεις στο φαγητό, τότε σίγουρα έχετε δοκιμάσει τι πάει να πει smashing – η λιτότητα στο μπέργκερ έχει κατακτήσει αδιαμφισβήτητα την πόλη. 

Όλα τα παραπάνω συνδέονται αυτήν τη στιγμή σε έναν (προς το παρόν) off-Broadway δρόμο του κέντρου.

Θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές. Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Λίγο πιο πέρα από την πλατεία Ομονοίας, το νέο ξενοδοχείο Dave Red Athens απευθύνεται σε όσους ψάχνουν μια πιο σύγχρονη και νεανική εμπειρία διαμονής με άποψη.

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Παρότι δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το να συχνάζουμε στα ξενοδοχεία για φαγητό, σε αυτό μόλις στήθηκε ένα λόμπι που ξεφεύγει από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα εδώ και γι’ αυτό ευθύνεται η αεικίνητη ομάδα της Αβραμιώτου. 

Σε αυτό το λόμπι σερβίρουν από το πρωί εκλεκτό καφέ που ψήνεται από τον τέταρτης γενιάς καφεκόπτη Αντώνη Τζαρουγκιάν στο Dope, ενώ η κουζίνα τους προμηθεύεται καθημερινά από το μικρό του αρτοποιείο χειροποίητα potato buns.

Με αυτά φτιάχνουν ένα smashed burger από μοσχίδα, χωρίς πολύ μαρινάρισμα στο κρέας, με American cheese, μια γλυκιά και πικάντικη σος, iceberg και ψητή ντομάτα.

Το διπλό τους μπέργκερ έχει εκτός από μοσχίδα και flank steak, το τριπλό έχει και rib eye. Δηλαδή θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές.

Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Ακολουθώντας την εποχή και παραμένοντας πιστός στη φιλοσοφία των μενού του six d.o.g.s, που διαθέτουν πάντα πολλές vegan προτάσεις, o Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem έχει δημιουργήσει άλλα τρία μπέργκερ beyond meat στην ίδια λογική: το μονό, ελαφρώς μαριναρισμένο smashed, το διπλό που έχει και μανιτάρι, το τριπλό που έχει και jackfruit. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
O Ελληνολιβανέζος σεφ Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem δημιούργησε τα νέα μπέργκερ του Dave Red Athens. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Τα παραπάνω, που θα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε σε τραπέζια που έχουν βγει στο πεζοδρόμιο έξω από το ξενοδοχείο αλλά και σε delivery, συνοδεύονται από μια λίστα με signature cocktails με την υπογραφή του Μάριου Ηλιόπουλου, με μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος, αφού το αλάτι τους είναι ουσιαστικά ένα μείγμα από chips μανιταριών, λάιμ και φύκια νόρι.

Κρατήστε τη λέξη νόρι, γιατί εκτός από το ότι δίνει ακαταμάχητη νοστιμιά στις πατάτες του καινούργιου μπεργκεράδικου που θα συζητηθεί, λειτουργεί και σαν προμήνυμα για κάτι που θα έχει ιαπωνικό όνομα. Από τη στιγμή που δεν έχει ταμπέλα και θα κινείται υπόγεια, μάλλον θα το μάθουμε από στόμα σε στόμα. 

Πάντως, αυτό που συμβαίνει τώρα στη Βερανζέρου είναι ό,τι πιο fun έχει δει η πόλη εδώ και καιρό. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Dave Red Athens, Βερανζέρου 25, Ομόνοια, 214 4027660

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Special Cheeseburger με αυγό

Γεύση / American House Toast: Το πρώτο αυθεντικό μπεργκεράδικο του Πειραιά έγινε 50 χρονών

Βρίσκεται στο Πασαλιμάνι εδώ και 50 χρόνια, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε από τις αρχικές συνταγές και τη φιλοσοφία του. Ανήκει σίγουρα στα ιστορικά μαγαζιά της πόλης και αγαπάμε να καθόμαστε στους δερμάτινους, κόκκινους καναπέδες του.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Το Tyler’s του Παγκρατίου ξέρει από bao buns 

Γεύση / Το Tyler’s στο Παγκράτι ξέρει από bao buns 

Η ομάδα του Lost Athens διαπίστωσε ότι ένα πιάτο τους έχει τόσο μεγάλη επιτυχία που αποφάσισαν να του φτιάξουν ένα ολόδικό του μαγαζί, στην οδό Αρχελάου, στον ίδιο δρόμο δηλαδή με την εστιατορική κουζίνα που το δημιούργησε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Black Salami: Σε λίγες μέρες η Αθήνα θα κάνει ουρές για να δοκιμάσει ιταλικά ψωμιά

Γεύση / Black Salami: Η Αθήνα θα δοκιμάζει αυθεντικά ιταλικά ψωμιά

Το νέο microbakery των Εξαρχείων προμηθεύεται τα άλευρά του από το Τορίνο και το παστράμι του από τη Νέα Υόρκη, είναι αφιερωμένο στο προζύμι, εισάγει τον όρο του street brunch και δεν θέλει να μοιάζει με κανέναν άλλο φούρνο στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Γεύση / Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Αν ανήκετε σε εκείνους που ούτε τις αγγίζουν ούτε σκέφτονται να τις μαγειρέψουν, προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που μας δίνει ο Βασίλης Ζώης του Άνετον, την οποία αγαπούν πολύ τα γραφεία γύρω από το Σύνταγμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 190 αιώνα

Γεύση / Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 19ο αιώνα

Το «εναλλακτικό» δημητριακό προέκυψε ως συμπλήρωμα εναλλακτικών θεραπειών που προσφέρονταν σε σπα της εποχής, συνδέθηκε με το κίνημα των χίπις τη δεκαετία του ’60, έφυγε από τη μόδα και επανήλθε πολλές φορές. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια λίστα αναμονής 17.000 ατόμων που ήθελαν να αγοράσουν μια συγκεκριμένη, ενώ πλέον υπάρχουν και ελληνικά brands που την προσφέρουν ποιοτική και σε πολλές γεύσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πλάι: Στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Γεύση / Καφενείο ή μπαρ; Στο «Πλάι» στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Ο Γιώργος Σουμπάσης και η Μαρίνα Φαρασοπούλου του Morning bar έστησαν έναν χώρο λιτό που προσφέρει απλά ποτά, φρούτο με τυρί και τυλιχτό με ψάρι για μεζέ, μπουκέτα λουλούδια για να πάρουμε φεύγοντας. Άλλοι το λένε καφενείο και άλλοι μπαρ. Το νέο στέκι της Αθήνας δανείζεται στοιχεία από αυτά, αλλά δεν είναι τίποτα από τα δύο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Γεύση / Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Με παχιά ζύμη, με ύψος και γεμίσεις, η πίτσα του Σικάγο που ζήλεψε το Ντιτρόιτ μπορεί να εξοργίσει τους Ναπολιτάνους με τον τρόπο που φτιάχνεται, ενώ είναι η ένοχη απόλαυση πολλών, ακόμα και στην Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Γεύση / Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Ένα από τα ιστορικά ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που θα επισκεφτείς για τις αυθεντικές πολίτικες γεύσεις και τη ρετρό ατμόσφαιρα που παραμένει αναλλοίωτη παραπάνω από μισό αιώνα.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γεύση / Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Guerilla chef

Γεύση / «Guerilla chef»: Το νέο μπεργκεράδικο της Αθήνας έχει μόνο ένα μπέργκερ, τίποτα παραπάνω

Value for money φαγητό στο χέρι, μπίρες από μικροζυθοποιούς και πανκ: Αφού φτιάχτηκε σε πέντε μεγάλα φεστιβάλ και κατάφερε να κάνει όνομα απέναντι στα υπόλοιπα, τα πολύ πιο πληθωρικά, το λιτό μπέργκερ του Fahd-Αλέξανδρου Hassan Kassem απέκτησε μετά από πέντε χρόνια το δικό του μαγαζί στα Εξάρχεια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βασίλης Χαμάμ

Γεύση / Βασίλης Χαμάμ: Ο επόμενος μάγειρας της Θεσσαλονίκης που θα συζητηθεί

Άφησε τη δουλειά στην Tate Modern και την ενασχόλησή του με την τέχνη για να αφοσιωθεί σε μια άλλη που μέχρι τότε είχε για χόμπι. Αυτοδίδακτος στη μαγειρική, o ταλαντούχος σεφ του νέου εστιατορίου που ετοιμάζει το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο των Beetroot κάνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με επιρροές από τη γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου, φαγητό που σχετίζεται με τη μετανάστευση και τις ρίζες του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Chrisopigi: Το πολυβραβευμένο λάδι της Σητείας που χρησιμοποιούν κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια

Γεύση / Chrisopigi: Το πολυβραβευμένο λάδι της Σητείας που χρησιμοποιούν κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια

Ο Βιτσέντζος Κορνάρος άφησε τη δουλειά στην τράπεζα για να αξιοποιήσει τους καρπούς μιας προνομιούχας γης. Κέρδισε αμέσως βραβείο για το λάδι του, έστειλε δείγμα σε ένα μισελενάτο εστιατόριο και έπειτα βρέθηκε να συνεργάζεται με πολλούς κορυφαίους σεφ. Ο Χρυσοβαλάντης Λασιθιωτάκης τον ακολούθησε και μαζί έχουν πάρει έναν δύσκολο δρόμο που τους οδηγεί στην ποιότητα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ