Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί Facebook Twitter

Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί

0

Tι είναι το terroir; Ένας γαλλικός όρος που εκφράζει τον μοναδικό βιότοπο μέσα στον οποίο μεγαλώνει ένα αμπέλι. Είναι ο λόγος που δυο κρασιά από την ίδια ποικιλία σταφυλιού, τα οποία παράγονται στην ίδια περιοχή, αλλά σε διαφορετικά σημεία, παρουσιάζουν διαφορές στα αρώματά τους.

Είναι ένα συνδυασμός διαφόρων παραγόντων, όπως το έδαφος μιας περιοχής (από το υψόμετρο μέχρι και τους μικροοργανισμούς που ζουν σ’ αυτήν), το κλίμα, οι παραδοσιακές τοπικές καλλιεργητικές μέθοδοι κ.ά. Κάθε κομμάτι γης είναι μοναδικό και έχει το δικό του terroir, το οποίο μπορούμε να γευτούμε στο ποτήρι μας. 

Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο κεφάλαιο για όσους θέλουν να κάνουν μια εισαγωγή στον κόσμο του κρασιού, το οποίο εξηγεί πολύ απλά ένα brand που πρωτοεμφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες και είναι ιδέα της Εβελίνας Ηγουμενάκη, η οποία βάζει κυρίως τις γνώσεις για το κρασί, και του Βαγγέλη Λώνα, που έχει αναλάβει το κομμάτι του σχεδιασμού. 

«Μέσα από τα ρούχα η φιλοσοφία μας είναι να δώσουμε στον κόσμο που αγαπά το κρασί μια άλλη οπτική γι’ αυτό,  πιο χαλαρή, χωρίς καθωσπρεπισμό. Αγαπάμε την urban κουλτούρα και θέλουμε να τη συνδέσουμε με το κρασί».

«Θέλαμε να παντρέψουμε τo street style με την αγάπη μας για το κρασί κι αυτό γιατί είναι πολλοί εκείνοι που έχουν ταυτίσει το κρασί με κάτι πιο “σοβαρό”, πιο “κουστουμάτο”, όποτε εμείς θέλαμε να το φέρουμε στη γενιά μας με έναν πιο χαλαρό τρόπο. Ήθελα κι εγώ η ίδια να φοράω ρούχα με πιο street αισθητική, που να σχετίζονται με το κρασί, που να έχουν εικόνες και μηνύματα σχετικά με αυτό. Καθώς δεν βρίσκαμε κάτι τέτοιο στην αγορά, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας». 

Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί Facebook Twitter

Η σχέση της Εβελίνας Ηγουμενάκη με το κρασί ξεκινάει το 2015, όταν, σπουδάζοντας στο Γεωπονικό του ΑΠΘ, έκανε την πτυχιακή της πάνω στο αμπέλι, συνειδητοποιώντας πόσα πράγματα κρύβονται πίσω απ’ αυτό.

«Έτσι έφυγα στο εξωτερικό και ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στην οινολογία και στην αμπελουργία, είχα την τύχη να επισκεφτώ αρκετές χώρες στον κόσμο και να πάρω αρκετά ερεθίσματα. Κάνοντας τρύγους και δοκιμάζοντας ποικιλίες, συνειδητοποίησα πόσο δημιουργικό είναι να ασχολείται κανείς με το κρασί. Είναι σαν τη μαγειρική, μόνο που στο κρασί, αντί για μπαχαρικά, χρησιμοποιείς βαρέλια για να ενισχύσεις τον χαρακτήρα του. Δουλεύοντας πλέον στο κομμάτι του οινοτουρισμού, γνώρισα πολύ κόσμο που ενδιαφέρεται για το κρασί και κατάλαβα ότι υπάρχει κοινό που εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με τη δική μας φιλοσοφία. Αυτό μας έδωσε την ώθηση να ξεκινήσουμε το Oenovated».  

Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί Facebook Twitter
Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί Facebook Twitter

Το 2018 η Εβελίνα Ηγουμενάκη άρχισε να ανεβάζει βίντεο στο YouTube, αναλύοντας το κρασί με απλά λόγια, δίνοντας βασικά tips που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όλους – το ίδιο κάνει και μέσω του λογαριασμού του brand στο Ιnstagram. Τα ρούχα του Oenovated φτιάχνονται σε ελληνική βιοτεχνία που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από 100% ελληνικό βαμβάκι πενιέ, ενώ οι tote bags κατασκευάζονται από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι. Τα προϊόντα αποστέλλονται μέσα σε χάρτινο φάκελο που μπορεί να ανακυκλωθεί.  

«Μέσα από τα ρούχα η φιλοσοφία μας είναι να δώσουμε στον κόσμο που αγαπά το κρασί μια άλλη οπτική γι’ αυτό, πιο χαλαρή, χωρίς καθωσπρεπισμό. Αγαπάμε την urban κουλτούρα και θέλουμε να τη συνδέσουμε με το κρασί». Στα πλάνα τους είναι να βγάλουν μια ολοκληρωμένη σειρά από ρούχα, αξεσουάρ και καθημερινά αντικείμενα τα οποία συνδέονται άμεσα με το κρασί, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν το νέο τους website που, εκτός από το e-shop τους, θα φιλοξενεί βίντεο και συνεντεύξεις από ανθρώπους του κρασιού. 

Instagram

Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί Facebook Twitter
Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί Facebook Twitter
Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί Facebook Twitter
Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ντιορ και Μπαλενσιάγκα: Οι συνάντηση των δυο μεγάλων της γαλλικής μόδας

Μόδα & Στυλ / Ντιόρ και Μπαλενσιάγκα: Η συνάντηση των δυο μεγάλων της γαλλικής μόδας

Παρήγαγαν ταυτόχρονα μόδα που αιχμαλώτισε τη δίψα της εποχής για πολυτέλεια και κομψότητα και οδήγησε στην αποκατάσταση της κερδοφόρας βιομηχανίας μόδας της Γαλλίας μετά την καταστροφή των δύο παγκόσμιων πολέμων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Issey Miyake: Ο μεγάλος ανανεωτής της μόδας, ο εφευρέτης, ο εραστής των τριών διαστάσεων

Μόδα & Στυλ / Issey Miyake: Ο μεγάλος ανανεωτής της μόδας, ο εφευρέτης, ο εραστής των τριών διαστάσεων

Για τον Issey Miyake, ο διάλογος μεταξύ σώματος και ρούχου συνίσταται ταυτόχρονα στην παρουσία και την απουσία, το σχήμα του ρούχου δημιουργείται από το ίδιο το σώμα μόνο όταν αυτό φοριέται.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
60 χρόνια τώρα, οι Αθηναίοι βρίσκουν οικονομικά χειροποίητα γυαλιά ηλίου στον Μίμη στην Ομόνοια

Μόδα & Στυλ / 60 χρόνια τώρα οι Αθηναίοι βρίσκουν οικονομικά χειροποίητα γυαλιά ηλίου στον Μίμη, στην Ομόνοια

Το «καβαφικό», το «γυαλί του ΙΚΑ», οι γεωμετρικοί σκελετοί που επέστρεψαν στη μόδα από τα '90s, τα σχέδια της «Πηγή των Γυαλιών» διαφημίζονται όλα αυτά τα χρόνια μέσω των φοιτητών που τα φορούν και εκείνων που τα ζηλεύουν. Γι' αυτό το ιστορικό κατάστημα οπτικών της πόλης όλα ξεκίνησαν από ένα περίπτερο της Πανεπιστημίου, εκεί όπου ο Δημήτρης Μαρτζούκος έμαθε να επισκευάζει αναπτήρες, πένες γραφής και γυαλιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ