Με τον άνθρωπο στον οποίο εμπιστεύεσαι τα μαλλιά σου έχεις μια ιδιαίτερη σχέση, κυρίως γιατί σε εκείνον θα καταφύγεις όταν θέλεις να νιώσεις καλά, περιμένοντας να σε κάνει να χαμογελάσεις μόλις κοιταχτείς στον καθρέφτη. Και ο Χρήστος Καλαμάκης αυτό το καταφέρνει πολύ καλά. Ο συνεργάτης του Γιώργου Σαζεΐδη στο γνωστό Hair Salon του Κολωνακίου μάς μιλά για τη μόδα των μαλλιών και το προσωπικό στυλ του καθενός.

 

— Χρήστο, πόσα χρόνια βρίσκεσαι στον χώρο του hair fashion;

Αρκετά, θα έλεγα. Ξεκίνησα στο Κολωνάκι και συνεχίζω να εργάζομαι σε αυτή την περιοχή, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, έχω ζήσει όλες τις πτυχές του hair fashion. Έχω βιώσει τις καλές εποχές αλλά και τις δύσκολες…    

 

— Τι είναι αυτό που καθορίζει τη μόδα των μαλλιών; Ποιες είναι οι τάσεις που ακολουθείς;

Η μόδα των μαλλιών επηρεάζεται από τις αντιλήψεις κάθε εποχής περί αισθητικής. Επίσης το θέατρο, ο κινηματογράφος, κάθε μορφή τέχνης μπορεί να δημιουργήσει μια νέα τάση. Βέβαια, οι τάσεις αλλάζουν κάθε χρόνο και αυτή είναι και η μαγεία του hair styling. Άρα ακολουθώ τα πρότυπα της παγκόσμιας μόδας και μελετώ τη δεκαετία που επιβάλει κάθε σεζόν.

 

Η μόδα των μαλλιών επηρεάζεται από τις αντιλήψεις κάθε εποχής περί αισθητικής. Επίσης το θέατρο, ο κινηματογράφος, κάθε μορφή τέχνης μπορεί να δημιουργήσει μια νέα τάση. Βέβαια, οι τάσεις αλλάζουν κάθε χρόνο και αυτή είναι και η μαγεία του hair styling.

 

— Σου έχει ζητήσει κάποιος/-α ένα στυλ που πιστεύεις ότι δεν του/της ταιριάζει; Πώς συμβουλεύεις τους πελάτες σου;

Όχι, απ’ όσο θυμάμαι. Όταν υπάρχει γνώση και σωστή τεχνική κατάρτιση, όλα λύνονται και προσαρμόζονται κατάλληλα. Η συμβουλή μου προς τους πελάτες μου είναι όμορφα, μοδάτα, αλλά, πάνω απ’ όλα, υγιή μαλλιά.   

 

— Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα; Από πού ενημερώνεσαι και τι σε εμπνέει;

Την αγαπώ τη μόδα. Είναι ένα παιχνίδι για μένα, μέσα από αυτήν εκφράζομαι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχω κάνει και χαζές επιλογές. Ενημερώνομαι από παντού, κυρίως από το διαδίκτυο, αλλά αντλώ πολλή πληροφορία και από τον δρόμο, παρακολουθώντας το street style. Γενικά μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους.

 

— Ποιες είναι οι στιγμές που νιώθεις υπερήφανος γι’ αυτό που κάνεις;

Στο τέλος της ημέρας, όταν έχω καταφέρει να κάνω χαρούμενες κάποιες γυναίκες.

 

— Πώς βλέπεις τη μόδα στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια;

Η μόδα στην Αθήνα είναι μια χαρά! Εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Μου αρέσει που βλέπω ότι καθένας έχει το προσωπικό του στυλ.  Όπως είχε πει η Coco Chanel: «Η μόδα αλλάζει, το στυλ παραμένει αναλλοίωτο».

 

Giorgos Sazeidis, Αναγνωστοπούλου 48, Κολωνάκι, 210 3624095,
www.sazeidis.gr, Facebook, Instagram