Γιώργο, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Γιώργο, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει; Facebook Twitter
Πιστεύω, πως το να thriftαρεις είναι στάση ζωής και όχι απλώς μια μόδα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LifO
0

— Γιώργο, με πόσα διαφορετικά πράγματα ασχολείσαι;

Από μικρός είχα μια ιδιαίτερη κλίση προς τις τέχνες. Η μουσική ήταν το πρώτο στοιχείο που μπήκε στη ζωή μου. Η κιθάρα, κυρίως ηλεκτρική, αποτέλεσε την αγαπημένη μου παρέα - αποτελεί την καθημερινή μου έκφραση. Ταυτόχρονα, λατρεύω να σχεδιάζω, να «σκετσάρω» με μολύβι, να παρατηρώ κάθε λεπτομέρεια γύρω μου, να προσπαθώ να την αποδώσω με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στο χαρτί. Αλλά επειδή η ζωή είναι στιγμές, όποτε μου δοθεί η ευκαιρία παίρνω την κάμερα και τις κάνω αναμνήσεις. Ένα λογοτεχνικό βιβλίο, μια ποιητική συλλογή, αποτελούν προτεραιότητα σε περιόδους που έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο .Το να μιλάς και το να εκφράζεσαι μέσα από την τέχνη σου είναι αυτό που της δίνει νόημα, ισχύ, την κάνει αληθινή και ξεχωριστή.

— Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μόδα;

Ο χώρος της μόδας άρχισε να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου, οπότε και ξεκίνησε ο μεγάλος πειραματισμός, η προσπάθεια να βρω κάτι που να εκφράζει την προσωπικότητά μου. Έχουν περάσει έξι σχεδόν χρόνια και ο πειραματισμός συνεχίζεται, με τη διαφορά πως τώρα έχω δημιουργήσει μια καλή βάση και καθετί νέο που δοκιμάζω προσπαθώ να το προσαρμόσω σε αυτήν, προσθέτοντάς του προσωπικές πινελιές.

— Πότε αποφάσισες να ξεκινήσεις το thrifting;

Έχουν περάσει δυο-τρία χρόνια από τότε, θυμάμαι είχα επισκεφτεί ένα thrift store με κάτι φίλους, γνώστες των λεγόμενων second-hand μαγαζιών, και μου άρεσε πολύ η όλη διαδικασία: το ψάξε βρες, τα πολλά διάσπαρτα και ανομοιογενή vintage ρούχα και αντικείμενα, καθώς και οι απίστευτα χαμηλές τιμές για προϊόντα ανεκτίμητης αξίας που δεν συναντάς σε fast fashion μαγαζιά.

Εμπνέομαι από στιγμές, μουσικές, ανθρώπους, κουλτούρες και ταξίδια. Τη μια μέρα θα ξεκινήσω ακούγοντας heavy metal και έτσι θα βάλω τις αρβύλες μου «ετοιμοπόλεμος», την άλλη θα προτιμήσω κάτι πιο χαλαρό σε ντύσιμο, καθώς βολτάρω και απολαμβάνω τα σοκάκια της όμορφης Αθήνας με συνοδεία ένα ζευγάρι ακουστικά.

— Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;

Οι λόγοι είναι αρκετοί, σίγουρα δεν μπορώ να τους αναλύσω όλους εκτενώς σε μια παράγραφο. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με το γεγονός ότι τα thrift stores προωθούν την ηθική μόδα. Τα fast fashion μαγαζιά καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχοντας τους εργαζόμενους (ακόμα και ανήλικους) να δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες για ελάχιστο εισόδημα, μια και παράγουν «γρήγορο» και φθηνό υλικό. Το υπερκαταναλωτικό και υλιστικό πρότυπο έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ένα τεράστιο ποσοστό κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων καταλήγει σε χωματερές κάθε χρόνο. Η επαναχρησιμοποίηση των ρούχων μειώνει τα απόβλητα που παράγονται. Τέλος, τα thrift stores εντείνουν τη δημιουργικότητα, έχοντας μοναδικά κομμάτια που ξεφεύγουν από τη μονοτονία των ενδυματολογικών επιλογών. Πιστεύω, λοιπόν, πως το να thriftαρεις είναι στάση ζωής και όχι απλώς μια μόδα.

— Ποια είναι η αγαπημένη σου ανακάλυψη σε thrift store;

By far το μπλε μου αγωνιστικό μπουφάν μοτοσικλέτας (με πολλούς χορηγούς και χρώματα ) που κολλάει σαν βδέλλα πάνω μου φθινόπωρο - χειμώνα και αρνείται να με αποχωριστεί.

Γιώργο, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει; Facebook Twitter
Ιδανικά, έχω στο μυαλό μου τον συνδυασμό της αρχιτεκτονικής με τη μόδα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LifO

— Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο άτομο, ιστοσελίδα ή εφαρμογή. Εμπνέομαι από στιγμές, μουσικές, ανθρώπους, κουλτούρες και ταξίδια. Τη μια μέρα θα ξεκινήσω ακούγοντας heavy metal και έτσι θα βάλω τις αρβύλες μου «ετοιμοπόλεμος», την άλλη θα προτιμήσω κάτι πιο χαλαρό σε ντύσιμο, καθώς βολτάρω και απολαμβάνω τα σοκάκια της όμορφης Αθήνας με συνοδεία ένα ζευγάρι ακουστικά.

— Τι θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον;

Ο στόχος μου για το 2023 (το έτος που θα δώσω Πανελλήνιες) είναι να περάσω στην σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Τη θεωρώ τρομερά ενδιαφέρουσα και υψηλού επιπέδου σχολή: η αρχιτεκτονική ως επαγγελματική καριέρα/μονοπάτι έχει μεγάλη δυναμική, ενώ θα διευρύνει τους καλλιτεχνικούς μου ορίζοντες, θα μου ανοίξει νέους δρόμους στο κομμάτι των τεχνών. Ιδανικά, λοιπόν, έχω στο μυαλό μου τον συνδυασμό της αρχιτεκτονικής με τη μόδα.

— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Ο μπερές είναι Thrifted (€7), όπως και το δερμάτινο γιλέκο (€10), το πουκάμισο (€5) και το παντελόνι (€8). Τα παπούτσια είναι Dr.Martens (€170) και το Chest Harness το πήρα online (€30). Τέλος, τα αξεσουάρ είναι από local γκοθροκαδικομεταλλάδικα (δεν θυμάμαι πόσο).

— Πού πηγαίνεις τώρα;

Που πάω; Για σχέδιο, με περιμένει ανυπόμονα μια σύνθεση να την ολοκληρώσω.

 @young.flackooo

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ντιορ και Μπαλενσιάγκα: Οι συνάντηση των δυο μεγάλων της γαλλικής μόδας

Μόδα & Στυλ / Ντιόρ και Μπαλενσιάγκα: Η συνάντηση των δυο μεγάλων της γαλλικής μόδας

Παρήγαγαν ταυτόχρονα μόδα που αιχμαλώτισε τη δίψα της εποχής για πολυτέλεια και κομψότητα και οδήγησε στην αποκατάσταση της κερδοφόρας βιομηχανίας μόδας της Γαλλίας μετά την καταστροφή των δύο παγκόσμιων πολέμων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Issey Miyake: Ο μεγάλος ανανεωτής της μόδας, ο εφευρέτης, ο εραστής των τριών διαστάσεων

Μόδα & Στυλ / Issey Miyake: Ο μεγάλος ανανεωτής της μόδας, ο εφευρέτης, ο εραστής των τριών διαστάσεων

Για τον Issey Miyake, ο διάλογος μεταξύ σώματος και ρούχου συνίσταται ταυτόχρονα στην παρουσία και την απουσία, το σχήμα του ρούχου δημιουργείται από το ίδιο το σώμα μόνο όταν αυτό φοριέται.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
60 χρόνια τώρα, οι Αθηναίοι βρίσκουν οικονομικά χειροποίητα γυαλιά ηλίου στον Μίμη στην Ομόνοια

Μόδα & Στυλ / 60 χρόνια τώρα οι Αθηναίοι βρίσκουν οικονομικά χειροποίητα γυαλιά ηλίου στον Μίμη, στην Ομόνοια

Το «καβαφικό», το «γυαλί του ΙΚΑ», οι γεωμετρικοί σκελετοί που επέστρεψαν στη μόδα από τα '90s, τα σχέδια της «Πηγή των Γυαλιών» διαφημίζονται όλα αυτά τα χρόνια μέσω των φοιτητών που τα φορούν και εκείνων που τα ζηλεύουν. Γι' αυτό το ιστορικό κατάστημα οπτικών της πόλης όλα ξεκίνησαν από ένα περίπτερο της Πανεπιστημίου, εκεί όπου ο Δημήτρης Μαρτζούκος έμαθε να επισκευάζει αναπτήρες, πένες γραφής και γυαλιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί

Μόδα & Στυλ / Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί

Η Εβελίνα Ηγουμενάκη και ο Βαγγέλης Λώνας δημιουργούν ρούχα και αξεσουάρ, θέλοντας να αναδείξουν την κουλ πλευρά του κρασιού και να το κάνουν κομμάτι της urban κουλτούρας, ενώ παράλληλα προσφέρουν βασικά μαθήματα γύρω από αυτό με απλά λόγια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ