Γιατί η Κύπρος αποτελεί την ιδανική επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό

Γιατί η Κύπρος αποτελεί την ιδανική επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό

Τα πανεπιστήμια  της Κύπρου έχουν έρθει στο προσκήνιο χάρη στο ιδιαίτερο κράμα που συνθέτει το ακαδημαϊκό περιβάλλον της χώρας.

ADVERTORIAL

Τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια της Κύπρου έχουν εξελιχθεί στον ιδανικό προορισμό για σπουδές, όχι μόνο γιατί πληρούν κριτήρια υψηλών ακαδημαϊκών προδιαγραφών, συγκρίσιμα με εκείνα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αλλά και επειδή το επίπεδο ζωής που θα βιώσει ένας φοιτητής στην Κύπρο θα καλύψει κάθε του ανάγκη για μία πλούσια, διασκεδαστική αλλά και ενδιαφέρουσα φοιτητική ζωή.

 

Η Κύπρος, όχι μόνο προσφέρει ένα περιβάλλον ασφαλές από κάθε άποψη για τους νέους φοιτητές που θα την επιλέξουν, αλλά αποτελεί έναν προορισμό για σπουδές που συνδυάζει συναρπαστικές ακαδημαϊκές εμπειρίες  με μία πλούσια κοινωνική ζωή, με συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες - πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές.

 

Το αίσθημα ασφάλειας που υπάρχει στις  πόλεις της Κύπρου θα κάνει όλους τους φοιτητές που ενδεχομένως να αποχωρίζονται για πρώτη φορά το πατρικό/την οικογένεια τους να νιώσουν αμέσως καλύτερα. Κι αν κανείς νιώσει τα αισθήματα νοσταλγίας να τον «κατακλύζουν», τότε μπορεί κάλλιστα να διαλέξει μία από τις καθημερινές πτήσεις που πραγματοποιούνται σε σταθερή βάση και καθιστούν τη μετακίνηση ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

 

Γιατί η Κύπρος αποτελεί την ιδανική επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό

 

Τα πανεπιστήμια  της Κύπρου έχουν έρθει στο προσκήνιο χάρη στο ιδιαίτερο κράμα που συνθέτει το ακαδημαϊκό περιβάλλον της χώρας: σπουδές που πληρούν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα και συγκρίνονται άνετα με τα ανώτατα  ιδρύματα της υπόλοιπης Ευρώπης, με πιο σημαντικό στοιχείο τον συνδυασμό καινοτομίας και έρευνας, με προγράμματα σπουδών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και της απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

 

Η εξωστρέφεια και η διασυνδεσιμότητα επίσης διακρίνουν τα κυπριακά πανεπιστήμια, με προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών να διεξάγονται σε σταθερή ετήσια βάση και τις πολλές φοιτητουπόλεις να σφύζουν από νεοαφιχθέντες διεθνείς φοιτητές, προσφέροντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον σπουδών από το οποίο μπορεί κανείς να μάθει πράγματα εντός και εκτός αίθουσας διδασκαλίας. Το κόστος διαβίωσης και διδάκτρων δεν ανταγωνίζεται απλώς, αλλά είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις χώρες «συνήθεις υπόπτους» για σπουδές όπως η Βρετανία (η οποία και λόγω Brexit βρίσκεται ήδη αρκετά πίσω στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων σπουδαστών). Τα οικονομικά κίνητρα ενισχύονται περαιτέρω από τις υποτροφίες και την οικονομική βοήθεια που τα κυπριακά ιδρύματα προσφέρουν κάθε χρόνο σε σπουδαστές.

 

Γιατί η Κύπρος αποτελεί την ιδανική επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό

 

Εάν κανείς επιλέξει την Κύπρο είναι βέβαιο πως θα βρει ένα πρόγραμμα σπουδών στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει, ενώ θα έχει στη διάθεσή του μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες με επίκεντρο τον φοιτητή. Τα Πανεπιστήμια της Κύπρου προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία ελληνόφωνων και αγγλόφωνων προγραμμάτων στην Ιατρική, την Φαρμακευτική, την Οδοντιατρική, την Αρχιτεκτονική, τη Μηχανολογία, τη Νομική, την Ψυχολογία, τα Οικονομικά, τα Ναυτιλιακά, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Πληροφορική, και σε πολλούς άλλους κλάδους.

 

Πρόκειται για προγράμματα που τροφοδοτούν την αγορά εργασίας με επιστημονικά καταρτισμένους επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν να συνδυάσουν την καινοτομία με την αποτελεσματικότητα στον κλάδο τους. Τα προγράμματα σπουδών σχεδιάζονται έτσι ώστε να ακολουθούν τόσο τις διεθνείς τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας, όσο και τα υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα τα οποία αναγνωρίζονται από δείκτες όπως το Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021 καθώς και τα Impact Rankings 2021 και κατατάσσουν τα πανεπιστήμια της Κύπρου σε ψηλές θέσεις μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο.

 

Εάν λοιπόν δεν έχετε καταλήξει στο επόμενο ακαδημαϊκό σας βήμα και θέλετε η επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά να σας βρει φοιτητές στο εξωτερικό για μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη και θα ενισχύσει ουσιαστικά το επαγγελματικό σας μέλλον, δεν έχετε παρά να βρείτε το κατάλληλο για εσάς ακαδημαϊκό πρόγραμμα σε ένα από τα Πανεπιστήμια της Κύπρου.

 

Μην αργείτε, το ακαδημαϊκό σας μέλλον σας περιμένει!

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ