Αφιερώματα

ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ

ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ

Αυτοβιογραφικά πορτρέτα ανθρώπων κάθε ηλικίας, τάξης, φύλου, καταγωγής ή επαγγέλματος, που ζουν στην πόλη της Αθήνας. Η μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη στήλη της έντυπης LIFO από τις αρχές της κυκλοφορίας της.
88 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ιωάννα Καρυστιάνη

Οι Αθηναίοι / Ιωάννα Καρυστιάνη

"Η σημερινή Αθήνα είναι ζωντανή δυσφήμηση του πολιτικού συστήματος Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χιλιάδες στοιβαγμένοι μετανάστες, χιλιάδες λουκέτα, εγκληματικότητα, διαδηλώσεις απολυμένων κι υποψηφίων για απόλυση, σιδερόφραχτα ρολά, ατέλειωτες ουρές σε ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ, σκοτεινοί δρόμοι, διαβάτες που βιάζονται και παραμιλούν, σαλταρισμένες φάτσες"...
Επιμέλεια: Δέσποινα Τριβόλη<br/>Φωτογραφίες: Σπύρος Στάβερης
Ο Άρης Μπινιάρης είναι ο πιο συζητημένος νέος θεατρικός σκηνοθέτης των τελευταίων ετών

Απόψε πρεμιέρα στο Εθνικό το νέο έργο του / Ο Άρης Μπινιάρης είναι ο πιο συζητημένος νέος θεατρικός σκηνοθέτης των τελευταίων ετών

Γεννήθηκε στο Μαρούσι, ζει στα δυτικά προάστια. Δεν πήγε σε δραματική σχολή, αλλά σπούδασε στον δρόμο. Θεωρεί ότι χωρίς τους δαίμονές σου δεν έχεις ούτε τους αγγέλους.
M. Hulot
Idra Kayne: «Άμα πάψεις να προσφέρεις στο κοινό τη σαπίλα, θα σταματήσει να την αναζητάει»

Οι Αθηναίοι / Idra Kayne: «Άμα πάψεις να προσφέρεις στο κοινό τη σαπίλα, θα σταματήσει να την αναζητάει»

Tραγουδίστρια, ηθοποιός. Γεννήθηκε στον Χολαργό, ζει στο Πολύγωνο. Μιλά για τη ζωή της, τις προκλήσεις της μουσικής βιομηχανίας, τον ρατσισμό, την Κατερίνα Στικούδη και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.
M. Hulot
Πώς το Vice, το Ίντερνετ και ο Τραμπ διέλυσαν τις υποκουλτούρες κι έσπειραν σεξισμό και υποκρισία στα media

Οι Αθηναίοι / Πώς το Vice, το Ίντερνετ και ο Τραμπ διέλυσαν τις υποκουλτούρες κι έσπειραν σεξισμό και υποκρισία στα media

Η Thalia Mavros, η Ελληνίδα πρώην creative director του αμερικανικού «Vice» και νυν ιδρύτρια του «The Front», μιας πολιτιστικής πλατφόρμας που τρέχουν αποκλειστικά γυναίκες, ξεσκεπάζει την παγκόσμια μιντιακή υποκρισία, σε μια χειμαρρώδη συζήτηση.
M. Hulot
Ελένη Βιτάλη

Μουσική / Ελένη Βιτάλη: «Έχω ζήσει τόσα... Όλο λέω να γράψω ένα βιβλίο, αλλά βαριέμαι»

Γεννήθηκε στους Αμπελοκήπους και ζει στην Παλλήνη. Δεκατεσσάρων χρόνων τραγούδησε πρώτη φορά, στα πανηγύρια. Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
Αντώνης Μποσκοΐτης
Μαρίζα Κωχ: «Ήμουν η πρώτη τραγουδίστρια της Δύσης που τραγούδησε στο Πεκίνο»

Μουσική / Μαρίζα Κωχ: «Ήμουν η πρώτη τραγουδίστρια της Δύσης που τραγούδησε στο Πεκίνο»

Γέννησε το γιό της στα 14, κυκλοφορούσε ξυπόλητη στην Αθήνα, μελοποίησε σε μια νύχτα τον Καββαδία, την αποθέωσαν στην Κίνα. Η ζωή της αγαπημένης τραγουδίστριας δεν κατατάσσεται πουθενά, γιατί ήταν πραγματικά μοναδική.
Αντώνης Μποσκοΐτης
H Μάρω Δούκα αφηγείται τη ζωή της στη LifO

Βιβλίο / H Μάρω Δούκα αφηγείται τη ζωή της στη LifO

«Εδώ και χρόνια, όποτε τελειώνω ένα βιβλίο, λέω, πάει, αυτό ήταν το τελευταίο μου. Έπειτα, πιάνω πάλι το νήμα. Μέχρι πότε; Όσο θα μ' ενθαρρύνει, ίσως, η συναναστροφή με τα παιδιά, χάρη στους αφανείς, τους ανεκτίμητους εκπαιδευτικούς που τα νοιάζονται». H συγγραφέας στην οποία απονεμήθηκε μόλις το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων μίλησε στη LifO το 2014
Θοδωρής Αντωνόπουλος
Μιχάλης Μητσός

Οι Αθηναίοι / Μιχάλης Μητσός

"Οι εφημερίδες δεν πάνε καλά. Δεν πέφτουν μόνο για οικονομικούς λόγους ή εξαιτίας του Ίντερνετ, νομίζω ότι πέφτουν και από ευθύνη δική μας, από ατολμία, από ανία. Βαριόμαστε να επεξεργαστούμε λίγο περισσότερο τα κείμενα, κι αυτό το πράγμα γίνεται όλο και πιο έντονο. Το ένα τροφοδοτεί το άλλο."
ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.HULOT
Ακύλλας Καραζήσης

Οι Αθηναίοι / Ακύλλας Καραζήσης

Φάγαμε στη μάπα ένα αριστερό επίστρωμα που ποτέ δεν προχώρησε ριζοσπαστικά προς τα κάτω. Είναι η ώρα να συζητήσουμε και η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη απέναντι στις γυναίκες, απέναντι στα νέα παιδιά, απέναντι στο σχολικό σύστημα.
Από την Αργυρώ Μποζώνη </br> Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ