Αφιερώματα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καθώς η Ελλάδα περιμένει με πρωτόγνωρη ένταση την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, διατρέχουμε στην αθρογραφία της LIFO, που είναι πυκνή και επίμονη, όλα αυτά τα χρόνια, για το ζόφο της νεοναζιστικής οργάνωσης, τα θύματα και την νοσηρή ιδεολογία της, αλλά και τους ανθρώπους που την αντιμετώπισαν θαραλέα.
42 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Παύλος Φύσσας, παρών

Σαν Σήμερα / Παύλος Φύσσας, παρών

Πώς διαγράφεται το τοπίο, πέντε χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του που σήμανε την αρχή του τέλους της ναζιστικής ασυδοσίας στην Ελλάδα, όχι όμως και την οριστική της απάλειψη - αυτό το άφησε χρέος σ' εμάς τους υπόλοιπους
Θοδωρής Αντωνόπουλος
«Όμως άντεξα»: Η Μάγδα Φύσσα μιλά στη LIFO

Οι Αθηναίοι / «Όμως άντεξα»: Η Μάγδα Φύσσα μιλά στη LIFO

Η μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, σύμβολο αξιοπρέπειας και αγώνα ενάντια στις σκοτεινές ορμές της Ελλάδας, μιλά για τη ζωή της και όσα τη σημάδεψαν σε μια σπάνια προσωπική συνέντευξη.
Γιάννης Πανταζόπουλος
Θανάσης Καμπαγιάννης για δίκη Χρυσής Αυγής: «Το να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι ή να πέσουν στα μαλακά θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα»

Ελλάδα / Θανάσης Καμπαγιάννης για δίκη Χρυσής Αυγής: «Το να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι ή να πέσουν στα μαλακά θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα»

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και εκπρόσωπος των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής μιλά στη LiFO λίγες μέρες προτού εκδοθεί η πολυαναμενόμενη απόφαση (στις 7/10).
Θοδωρής Αντωνόπουλος
Αποκλεισμός ή ξεμπρόστιασμα; Τελικά, με ποιο τρόπο πρέπει τα media να αντιμετωπίζουν τους νεοναζί;

Ελλάδα / Αποκλεισμός ή ξεμπρόστιασμα; Τελικά, με ποιο τρόπο πρέπει τα media να αντιμετωπίζουν τους νεοναζί;

Με αφορμή την προβολή στην Αθήνα του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής» ανατρέχουμε στο ακανθώδες ζήτημα της δημοσιογραφικής/σκηνοθετικής απεικόνισης των νεοναζί, μαζί με τους Ξ. Κουναλάκη, Κ. Παπαϊώαννου και Δ. Ψαρρά.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΨΑΣΚΗ
Δίκη Χρυσής Αυγής: Βαθύ το κράτος της δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Δ. Χριστόπουλος / Δίκη Χρυσής Αυγής: Βαθύ το κράτος της δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει κάτι σπάνιο στα ποινικά χρονικά: Ξεπερνάει ακόμη και τη γραμμή της υπεράσπισης σε επιχειρήματα που στοχεύουν στην αθώωση των κατηγορουμένων. Γιατί όμως;
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Βασιλική Γεωργιάδου: «Η κανονικοποίηση της ακροδεξιάς συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας»

Η Ελληνική Ακροδεξιά / Βασιλική Γεωργιάδου: «Η κανονικοποίηση της ακροδεξιάς συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας»

Μια επίκαιρη συζήτηση με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου για το ακροδεξιό φαινόμενο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, τις ρίζες, τις διασυνδέσεις, τις προοπτικές και τους τρόπους αντιμετώπισής του με αφετηρία το νέο της βιβλίο «Η Ακροδεξιά στην Ελλάδα 1965-2018» (εκδ. Καστανιώτη)
Θοδωρής Αντωνόπουλος
«To λυκόφως των κυνών» για Μιχαλολιάκο και Χρυσή Αυγή- ωστόσο η ακροδεξιά απειλή παραμένει

Στήλες / «To λυκόφως των κυνών» για Μιχαλολιάκο και Χρυσή Αυγή- ωστόσο η ακροδεξιά απειλή παραμένει

Με την απολογία Μιχαλολιάκου μπήκε στην τελική ευθεία η δίκη μιας ήδη καταρρέουσας πανταχόθεν Χρυσής Αυγής, οι πρόσφατες όμως βίαιες αντιμεταναστευτικές κινητοποιήσεις, η επιβίωση της ρητορικής της στον δημόσιο λόγο και οι «αντιγραφές» πολιτικών της δείχνουν ότι με την ιδεολογία της ακόμα δεν ξεμπερδέψαμε.
Θοδωρής Αντωνόπουλος
«Ο φασισμός καπηλεύεται την ιστορική μνήμη»: O Guardian για την άνοδο και την πτώση της Χρυσής Αυγής

Ιδέες / «Ο φασισμός καπηλεύεται την ιστορική μνήμη»: O Guardian για την άνοδο και την πτώση της Χρυσής Αυγής

«Μπορεί να παραπαίει πλέον, η επιτυχία της όμως παραμένει μια ηχηρή προειδοποίηση» σημειώνει για τη νεοναζιστική οργάνωση το μακροσκελές άρθρο της εφημερίδας που καλύπτει ολόκληρο το χρονικό από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα μέχρι την δίκη της Χρυσής Αυγής.
Δημήτρης Ψαρράς: «Δεν νοείται Χρυσή Αυγή χωρίς τον Αρχηγό της»

«Ο Αρχηγός, το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου» / Δημήτρης Ψαρράς: «Δεν νοείται Χρυσή Αυγή χωρίς τον Αρχηγό της»

Τον κομβικό ρόλο του υπόδικου Ν. Μιχαλολιάκου στη συγκρότηση της ΧΑ, η οποία άλλωστε αποτελεί «προσωπικό δημιούργημα κι απόλυτο εξάρτημά του», αναλύει ο γνωστός δημοσιογράφος, που έχει ερευνήσει όσο λίγοι το χρυσαυγίτικο φαινόμενο, στο νέο του πόνημα «Ο Αρχηγός»
Θοδωρής Αντωνόπουλος
Κλονίζοντας τη συνοχή μιας φασιστικής συμμορίας

Ελλάδα / Κλονίζοντας τη συνοχή μιας φασιστικής συμμορίας

Ένα από τα πρώτα «επώνυμα» θύματα δολοφονικών επιθέσεων Χρυσαυγιτών (1998) που εντέλει επέζησε κυριολεκτικά από θαύμα, ο Δημήτρης Κουσουρής κατέθεσε χτες στη δίκη της ΧΑ καταδεικνύοντας το σαφές ιδεολογικό στίγμα, τη διαχρονικότητα των εγκληματικών μεθόδων και τακτικών της ναζιστικής οργάνωσης αλλά και τη μακροχρόνια θεσμική ασυλία που απολάμβανε
Θοδωρής Αντωνόπουλος
Κώστας Σκαρμέας: «Οι εκλογές έδειξαν ότι η κοινωνία καταδίκασε ήδη τη ΧΑ, σειρά παίρνει τώρα η δικαιοσύνη»

Ελλάδα / Κώστας Σκαρμέας: «Οι εκλογές έδειξαν ότι η κοινωνία καταδίκασε ήδη τη ΧΑ, σειρά παίρνει τώρα η δικαιοσύνη»

Μια κουβέντα με τον νεότερο ηλικιακά συνήγορο-μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το πώς έχει διαμορφωθεί το τοπίο καθώς εισερχόμαστε στην τελική της φάση, με τις απολογίες των κατηγορούμενων να έχουν ήδη ξεκινήσει
Θοδωρής Αντωνόπουλος
«Η Μάγδα Φύσσα έγινε μάνα όλων μας»: Μια συζήτηση με τις συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα

Ελλάδα / «Η Μάγδα Φύσσα έγινε μάνα όλων μας»: Μια συζήτηση με τις συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα

Οι Χρύσα Παπαδοπούλου και Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιλούν στη LiFO, καθώς βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία.
Θοδωρής Αντωνόπουλος
Χάρης Στρατής για Χρυσή Αυγή: Η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής δράσης

Ελλάδα / Χάρης Στρατής για Χρυσή Αυγή: Η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής δράσης

Η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο των εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής ανέφερε κατά την αγόρευσή του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ
Η δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι τώρα κι όσα αποκαλύπτει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης

Ελλάδα / Η δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι τώρα κι όσα αποκαλύπτει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της δίκης της Χ.Α, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της Πολιτικής Αγωγής και της πρωτοβουλίας Jail Golden Dawn μας βοηθά να σχηματίσουμε μια συνοπτική εικόνα, υπογραμμίζοντας ότι ο αντιναζιστικός αγώνας οφείλει να διεξάγεται καθημερινά, εντός κι εκτός δικαστηρίου
Θοδωρής Αντωνόπουλος
Προβάλλοντας το κακό

Διάφορα / Προβάλλοντας το κακό

Πόσα λάθη έγιναν (αν έγιναν) στη συνέντευξη του Μπογδάνου με τον Μιχαλολιάκο; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να προβάλλουν τα media ένα κόμμα με ακραίες αρχές; Και, τελικά, πόσο δημοκρατικό είναι να κόβεις από τον δημόσιο διάλογο ένα κόμμα που εκλέχτηκε νόμιμα από τον ελληνικό λαό, επειδή φοβάσαι τις απόψεις του;
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΡΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ