Πάρε τον έλεγχο Η πρόληψη μας αφορά όλους

«Πάρε τον έλεγχο»: Η πρόληψη μας αφορά όλους

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινιάζει τη δράση #Πάρε τον Έλεγχο, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την αξία του προληπτικού ελέγχου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινιάζει τη δράση #Πάρε τον Έλεγχο, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την αξία του προληπτικού ελέγχου.

 

Η πρόληψη αφορά κάθε άνθρωπο. Ο προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος σε κάθε ηλικία, ακόμη και στα παιδιά, ενώ είναι πολύ σημαντικό να εξατομικεύεται με βάση την ηλικία, τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό κάθε ατόμου.

 

Ξεκινώντας από τα βασικά

Ο γενικός έλεγχος – το γνωστό check up –  είναι ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθεί κανείς την υγεία του γι’ αυτό και πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα, ανάλογα και με τις οδηγίες του θεράποντα γιατρού.

 

Παράλληλα, το check up είναι το πιο κατάλληλο «εργαλείο» για να διαγνωστεί μια παθολογική κατάσταση σε πρώιμο στάδιο και έγκαιρα.

 

Η γενική εξέταση αίματος είναι η πιο απλή και ταυτόχρονα μια από τις πιο σημαντικές προληπτικές εξετάσεις, αφού μπορεί να δώσει μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση του οργανισμού.

 

Αντίστοιχα, η γενική ούρων μπορεί να αποτελέσει έναν πρώτο δείκτη για την κατάσταση όχι μόνο του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και πολλών άλλων συστημάτων του οργανισμού. Με τη μέτρηση της ουρίας και της κρεατινίνης ολοκληρώνεται ο έλεγχος της νεφρικής λειτουργίας.

 

Η μέτρηση σακχάρου χρησιμεύει ως μια πρώτη ένδειξη για την ύπαρξη διαβήτη και μαζί με τον έλεγχο του λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια), δείχνουν πόσο ισορροπημένος είναι ο μεταβολισμός. Οι τρανσαμινάσες και η  γGT χρησιμεύουν για τον έλεγχο της κατάστασης του ήπατος.  

 

 

Πάρε τον έλεγχο Η πρόληψη μας αφορά όλους

 

 

Η Μοριακή Ιατρική στην υπηρεσία της Πρόληψης

Η σύγχρονη προσέγγιση της Προληπτικής Ιατρικής αξιοποιεί τις δυνατότητες της Μοριακής Ιατρικής και του γονιδιακού ελέγχου, για τη διερεύνηση και αξιολόγηση της γενετικής προδιάθεσης για εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων.

 

Η γονιδιακή ανάλυση μπορεί να εντοπίσει γενετικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με ασθένειες, πολύ πριν αυτές εκδηλωθούν με οποιοδήποτε σύμπτωμα.

 

Για τον Απρίλιο, τόσο τα βασικά check up όσο και ο έλεγχος πολυγονιδιακού κινδύνου προσφέρονται σε ειδικές τιμές

 

Όλες οι προληπτικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στα Διαγνωστικά Κέντρα και τις Κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και σε περιβάλλον φιλικό για μικρούς και μεγάλους. Το check up μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς παραπεμπτικό ιατρού, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις γίνονται χωρίς ραντεβού.

 

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 71 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

 

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της ολιστικής φροντίδας και της προαγωγής της Υγείας όλων.

 

Όλα τα νέα του Ομίλου στο https://bioiatriki.gr/ στο Facebook και στο Instagram.

 

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ