Όμιλος Ευρωκλινικής: Μια #agkaliafrontidas κατά του καρκίνου του μαστού

Όμιλος Ευρωκλινικής: Μια #agkaliafrontidas κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής πάει κόντρα στις κοινωνικές διακρίσεις και στηρίζει τις τρόφιμες του Κέντρου Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας με δωρεάν προληπτικούς μαστολογικούς ελέγχους.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής με μήνυμα #agkaliafrontidas, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, προσέφερε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2021 δωρεάν προληπτικούς μαστολογικούς ελέγχους στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας. 

 

Περισσότερες από 150 γυναίκες είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν από την εξειδικευμένη ομάδα του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής, και το ιατρικό προσωπικό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Οι ακτινοδιαγνώστες, χειρουργοί μαστού, ακτινοτεχνικοί και νοσηλευτές της Ευρωκλινικής καθώς και το ιατρικό προσωπικό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας βρέθηκαν στο Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας όπου πραγματοποίησαν ψηφιακές μαστογραφίες, υπερήχους μαστών και κλινική εξέταση στις γυναίκες του σωφρονιστικού καταστήματος. Η δράση ολοκληρώθηκε σε 3 ολοήμερες επισκέψεις. Απώτερος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η προάσπιση της υγείας των γυναικών που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, οι οποίες στερούνται πρόσβασης σε ιατρικούς ελέγχους, λόγω έλλειψης πόρων και δυσκολιών μεταγωγής τους σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής ή της Αθήνας. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με τη συνεισφορά του Κινητού Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τηρώντας στο ακέραιο όλα τα μέτρα πρόληψης για τον COVID-19. 

 

Στον Όμιλο Ευρωκλινικής ο άνθρωπος και η φροντίδα του αποτελούν βασική προτεραιότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος με βασικούς πυλώνες την κοινωνία, το παιδί, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

 

H παραπάνω ενέργεια έχει σαν επιπρόσθετο σκοπό να διαδώσει το μήνυμα της σπουδαιότητας του προληπτικού μαστολογικού ελέγχου καθώς ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της Χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500.Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε «O Όμιλος Ευρωκλινικής υποστηρίζει έμπρακτα όλα τα κοινωνικά σύνολα, χωρίς διακρίσεις, και το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά στην πράξη προσφέροντας δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας. Οι προσπάθειές μας για ίση πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας στην υγεία συνεχίζονται με στόχο να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους». 

 

Ο κος Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δήλωσε «Στα 15 χρόνια λειτουργίας των κινητών μονάδων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τρεις  (3) φορές έχουμε επισκεφθεί τις φυλακές γυναικών, γιατί όλες οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Αυτή η επίσκεψη έγινε εφικτή χάρις στην ευαισθησία της Διοίκησης και του Προσωπικού  της Ευρωκλινικής. Γι› αυτό το λόγο  οφείλουμε δημόσια να τους ευχαριστήσουμε. Ο αντικαρκινικός αγώνας χρειάζεται τη συμβολή όλων μας.»

 

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ