Η νέα σχολική χρονιά περνά από το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών για τσεκάπ

Η νέα σχολική χρονιά περνά από το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών για τσεκάπ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με υγειονομικά πρωτόκολλα, προσδοκίες και απαιτήσεις. Μαθήματα, σπορ και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες συνθέτουν την καθημερινότητα των μαθητών, που πρέπει να αποδώσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Σύμμαχός τους σε αυτήν τη μαραθώνια προσπάθεια είναι οι γονείς, οι καθηγητές και το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, που τους προσφέρει τις απαιτούμενες προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ώστε να «σκοράρουν» άριστα σε ό,τι κάνουν!

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές με μεγάλες προσδοκίες, έτοιμοι για ένα μεγάλο ταξίδι στη γνώση, και το πρώτο μάθημα που θα τους βοηθήσει να βάλουν τις κατάλληλες βάσεις είναι αυτό της πρόληψης. 

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για παιδιά σε ειδική, μειωμένη τιμή, ώστε οι μαθητές να υποβληθούν σε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται για να διαπιστωθεί η οργανική τους κατάσταση και ζητούν οι αθλητικές ακαδημίες για την εγγραφή σε εξωσχολικές δραστηριότητες. 

 

Αυτήν τη χρονιά τίποτα δεν πρέπει να μπει εμπόδιο στην ανάγκη των παιδιών για μια ομαλή μαθητική ζωή, με όλα τα σπορ και τις άλλες δραστηριότητες που πρέπει να συνθέτουν τη ζωή τους. Μετά το σχολείο, ο αθλητισμός κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και είναι γεγονός ότι πρέπει να μπορούν να αποδίδουν όσο καλύτερα μπορούν εντός και εκτός σχολείου. Και για να έχουν καλή επίδοση και φυσιολογική ζωή δεν αρκεί απλώς να λαμβάνουν μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, καθώς τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας δεν μπορούν –και δεν πρέπει– να επισκιαστούν από την πανδημία. Γι’ αυτό, άλλωστε, το πακέτο παιδιατρικού ελέγχου «Νέα σχολική χρονιά – Back to school» περιλαμβάνει εξετάσεις για καρδιά και μάτια, ακοής και ΩΡΛ, δερματολογικές, ορθοπεδικές, μυοσκελετικές και έγκαιρου εντοπισμού των μαθησιακών δυσκολιών, κάνοντας πράξη το οικουμενικό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή». 

 

Το πακέτο εξετάσεων «Back to school» περιλαμβάνει καταρχάς οφθαλμολογική και παιδοκαρδιολογική κλινική εκτίμηση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και triplex καρδιάς σε προνομιακές τιμές. Συγκεκριμένα, με προσκόμιση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ παρέχεται στην ειδική μειωμένη τιμή των 65 ευρώ, ενώ, χωρίς παραπεμπτικό, στην ειδική μειωμένη τιμή των 95 ευρώ.

 

Επίσης, γίνεται και τυμπανομετρία και παιδο-ΩΡΛ κλινική εκτίμηση για παιδιά 0-5 ετών (30 ευρώ). Για παιδιά 5-16 ετών συμπεριλαμβάνεται και ακοόγραμμα (40 ευρώ). Τα παιδιά υποβάλλονται, επίσης, σε δερματολογική εκτίμηση (25 ευρώ).

 

Οι μυοσκελετικές παθήσεις αποτελούν διαχρονικά απειλή για την υγεία των παιδιών, με την αυξημένη χρήση οθονών να την καθιστούν ακόμα μεγαλύτερη, ειδικά μετά την περσινή χρονιά των έξι μηνών τηλεκπαίδευσης. Ειδικά η καθιστική ψυχαγωγία μπροστά σε οθόνες έχει αλλάξει την καθημερινότητα των παιδιών, γι’ αυτό επιβάλλεται η παιδοορθοπεδική κλινική εκτίμηση που περιλαμβάνεται στο πακέτο των προληπτικών εξετάσεων για την ανίχνευση παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης (25 ευρώ).
Παράλληλα, γίνεται έλεγχος σωματικού βάρους με εκτίμηση από παιδίατρο-ενδοκρινολόγο (40 ευρώ). Εφόσον κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω αξιολόγηση από διατροφολόγο, αυτή προσφέρεται στην τιμή των 40 ευρώ. Σε έρευνες που έγιναν σε πολλές χώρες διαπιστώθηκε ότι κατά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας αυξήθηκε σημαντικά το σωματικό βάρος των παιδιών και επιδεινώθηκε στη χώρα μας το πρόβλημα της παιδικής υπερβαρότητας και παχυσαρκίας, αφού μειώθηκε η σωματική δραστηριότητα. Ο έλεγχος του σωματικού βάρους από μικρή ηλικία βοηθά να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το πρόβλημα, καθώς, με την πάροδο του χρόνου, η απώλεια των περιττών κιλών καθίσταται δυσκολότερη.

 

Επίσης, στο πακέτο των προληπτικών εξετάσεων πραγματοποιείται και δυναμική και στατική ανάλυση βάδισης με πελματογράφημα και αξιολόγηση βάδισης από ορθοπεδικό (40 ευρώ). Τέλος, επειδή οι μαθητές, εκτός από γερό ανοσοποιητικό σύστημα και δυνατό οργανισμό, χρειάζονται πνευματική διαύγεια και νοητική υγεία, το πακέτο για το πλήρες τσεκάπ της νέας σχολικής χρονιάς περιλαμβάνει screening μαθησιακών δυσκολιών με αναπτυξιακή παιδιατρική εκτίμηση (80 ευρώ).

 

Covid safe υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης πολλών σιωπηλών παθήσεων στη βελτίωση της υγείας και της καθημερινότητας του πολίτη, στον  Όμιλο Ιατρικού Αθηνών δημιουργούνται ειδικά οικονομικά πακέτα προληπτικών εξετάσεων που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα πρόληψης παθήσεων για όλες τις ηλικίες. Επιπρόσθετα, και με δεδομένο ότι η ασφάλεια των ασθενών, των επισκεπτών και του προσωπικού αποτελεί για τον  Όμιλο Ιατρικού Αθηνών πρώτη προτεραιότητα, εφαρμόζονται σε όλες τις κλινικές του ομίλου ειδικά μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19 βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους, όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

 

Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε έως και τις 31 Οκτωβρίου στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, καλώντας από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 18:00, στα τηλέφωνα 210 6862397-339.

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ