9 μύθοι και μία μεγάλη αλήθεια για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

9 μύθοι και μία μεγάλη αλήθεια για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Η Seneca Medical Group ως ο κορυφαίος όμιλος ιατρικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στην Ευρώπη, απαντάει στους δημοφιλείς μύθους για την τριχόπτωση και λύνει όλες τις απορίες για αυτό το σημαντικό πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μας. 

ADVERTORIAL

Η τριχόπτωση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς άντρες αλλά και γυναίκες. Η απώλεια ή το αδυνάτισμα των μαλλιών για πολλούς ανθρώπους δεν έχει μόνο αισθητική επίπτωση αλλά λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογική τους κατάσταση και την αυτοπεποίθηση τους. Και ενώ η τριχόπτωση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για πολλούς, είναι σύνηθες να μην υπάρχει σωστή ενημέρωση για το θέμα με πολλούς ευρέως διαδεδομένους μύθους και προκαταλήψεις να επικρατούν. Η Seneca Medical Group ως ο κορυφαίος όμιλος ιατρικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στην Ευρώπη, απαντάει στους δημοφιλείς μύθους για την τριχόπτωση και λύνει όλες τις απορίες για αυτό το σημαντικό πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μας. 

 

Μύθος 1ος: «H τριχόπτωση μου είναι σε πρώιμο στάδιο. Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι για την ώρα.»

Ακόμα και αν όντως η τριχόπτωση σας είναι σε πρώιμο στάδιο, αν είναι κάτι που σας απασχολεί δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Στη Seneca Medical Group προσφέρεται μία μεγάλη γκάμα επιλογών που μπορούν να καθυστερήσουν σημαντικά την απώλεια μαλλιών. Το συμπλήρωμα διατροφής της Seneca Pure είναι εξελιγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εγγυάται την ενδυνάμωση των μαλλιών και να εγγυάται πυκνό και υγιές αποτέλεσμα. Δεν περιέχει ουσίες όπως γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη, αλάτι και τεχνητά χρώματα κάτι που το κάνει μία απόλυτα ασφαλή και φυσική λύση για όποιον θέλει να εξασφαλίσει την αντοχή και την ποιότητα του μαλλιού του. Επιπλέον στη Seneca εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μαλλιών (PRP), η οποία όχι μόνο εξασφαλίζει την καθυστέρηση στην απώλεια των μαλλιών αλλά μπορεί να βοηθήσει στο να αναπτυχθούν νέα τριχοθυλάκια, σε περιοχές όπου υπάρχει αραίωση μαλλιών ή χνούδι. Γιατί, ακολουθώντας τη ρήση του πατερα της Ιατρικής, του Ιπποκράτη «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν».

 

Μύθος 2ος: «Το πρόβλημα της τριχόπτωσης μου είναι κληρονομικό. Δεν μπορώ να το αντιστρέψω.»

Ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος μύθος. Πράγματι το πρόβλημα της τριχόπτωσης μπορεί να είναι κληρονομικό. Αλλά αυτό σημαίνει πως είναι μη αναστρέψιμο. Αναφερθήκαμε ήδη στα συμπληρώματα διατροφής και στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών και τα σημαντικά αποτελέσματα που αυτές οι μέθοδοι εξασφαλίζουν. Το μόνιμο, φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα που θα κατανικήσει και την πιο ισχυρή κληρονομική τάση εξασφαλίζεται όμως με μεταμόσχευση μαλλιών. 

 

Μύθος 3ος: «Δεν πιστεύω ότι η μεταμόσχευση μαλλιών θα πετύχει.»

Ο βασικός μύθος και προκατάληψη την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στη δημιουργία τους έχουν συμβάλλει άλλωστε και κλινικές και γιατροί που χρησιμοποιούσαν (και εφαρμόζουν πολλές φορές δυστυχώς ακόμα) ξεπερασμένες και αναποτελεσματικές μεθόδους μεταμόσχευσης. Στη Seneca χρησιμοποιούμε τη μέθοδο Direct Fue, μία εξέλιξη της παραδοσιακής FUO Follicular unit extraction. Η πρωτοποριακή μέθοδος σε συνδυασμό με τα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα της Seneca εξασφαλίζουν το επιτυχημένο αποτέλεσμα. 

 

Μύθος 4ος: «Πιστεύω ότι θα χάσω τα μαλλιά της μεταμόσχευσης.»

Tα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και οι προηγμένες τεχνικές της Seneca εγγυώνται το μόνιμο αποτέλεσμα. Βασική φιλοσοφία μας είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση και αυτό αντικατοπτρίζεται στη μεθοδολογία μας. Τα τριχοθυλάκια που θα χρησιμοποιηθούν στη μεταμόσχευση επιλέγονται και εξάγονται ένα προς ένα από τη δότρια περιοχή, με τη χρήση των σύγχρονων εργαλείων. Τα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε ειδικό διάλυμα Hypothermosol®, που ενισχύει την ανάπτυξή τους μετά την τοποθέτηση. Δεν τα διαχωρίζουμε, δεν τα κόβουμε και δεν τα επεξεργαζόμαστε επιτυγχάνοντας το μέγιστο ποσοστό φύτρωσης. Με αυτό τον τρόπο είμαστε βέβαιοι για ένα πυκνό, φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα. 

 

9 μύθοι και μία μεγάλη αλήθεια για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

 

Μύθος 4ος: «Φοβάμαι πως θα φαίνεται πως έκανα μεταμόσχευση μαλλιών- Ανησυχώ πως θα υπάρξουν ουλές και μόνιμα σημάδια.»

Άλλη μια προκατάληψη στη δημιουργία της οποίας έχουν συμβάλλει δυστυχώς οι κακοί επαγγελματίες του κλάδου. H μέθοδος Direct Fue εξασφαλίζει το φυσικό αποτέλεσμα χωρίς ουλές, τομές ή σημάδια Στη μεταμόσχευση μαλλιών Direct FUE της SENECA χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια, τα οποία εξάγονται από το πίσω μέρος της κεφαλής και εμφυτεύονται, το καθένα ξεχωριστά, στην περιοχή που πάσχει από τριχόπτωση. Η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο από γιατρούς πιστοποιημένους από το Training & Research Centre της SENECA, οι οποίοι τηρούν τα αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας της Seneca Medical Group και ανήκουν σε ειδικότητες που συστήνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

 

Στην παραδοσιακή τεχνική FUE τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται δημιουργώντας τρύπες-υποδοχές στην λήπτρια περιοχή και τοποθετούνται με λαβίδες, μη επιτρέποντας τον απόλυτο έλεγχο στο χειρισμό, οδηγώντας έτσι σε αποτέλεσμα που μοιάζει κάπως αφύσικο. 

 

Αντιθέτως, στην Direct FUE κάθε τριχοθυλάκιο τοποθετείται ξεχωριστά και απευθείας στην πάσχουσα περιοχή με το Implanter, ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο που επιτρέπει στον γιατρό να ελέγχει το βάθος, την κατεύθυνση και τη γωνία τοποθέτησης του κάθε μοσχεύματος. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται 100% φυσικό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει μια ζωή. Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του χωρίς να χρειάζεται να καλύψει το κεφάλι του μετά την επέμβαση και χωρίς σημάδια, ουλές ή ερεθισμούς.

 

9 μύθοι και μία μεγάλη αλήθεια για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

 

Μύθος 6ος: «Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία επίπονη διαδικασία»

Το αντίθετο. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ανώδυνη διαδικασία καθώς είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με χρήση τοπικής αναισθησίας. Οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις στις υπερσύγχρονες κλινικές της Seneca βλέπουν τηλεόραση ή ακόμα και κοιμούνται την ώρα της επέμβασης. Ο μόνος λόγος που θυμούνται τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι το εξαιρετικό και μόνιμο αποτέλεσμα το οποίο αρχίζει να φαίνεται μετά από 2 μήνες. Το τελικό και μόνιμο αποτέλεσμα θα το δουν 8 έως 12 μήνες μετά την επέμβαση. 

 

Μύθος 7ος: «Πιστεύω ότι μπορώ να αντιμετωπίσω την τριχόπτωση με σωστή διατροφή.»

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι φυσικά χρήσιμη. Αλλά προβλήματα όπως η τριχόπτωση που μπορεί να οφείλονται και σε κληρονομικούς παράγοντες δεν αντιμετωπίζονται απλά με «σωστή διατροφή». Όπως ειπώθηκε ήδη όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι πρωτοποριακές θεραπείες και μέθοδοι της Seneca εγγυώνται το καλύτερο και μόνιμο αποτέλεσμα, όλα αυτά σε προσιτό κόστος. 

 

Μύθος 8ος: «Πιστεύω ότι μετά τη μεταμόσχευση μπορεί να έχω επιπλοκές, όπως αλλεργίες.»

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία καθώς στις κλινικές της Seneca τηρούνται πάρα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Εννοείται πως μετά την επέμβαση ο ασθενής δεν χρειάζεται να ανησυχεί για ζητήματα όπως αλλεργίες. Το 99% των ασθενών δεν εμφανίζει καμία απολύτως επιπλοκή. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει εμφανιστεί κεφαλαλγία ή κάποια μικρή ευαισθησία στην περιοχή που έγινε η επέμβαση. Ακόμα και τότε όμως τα συμπτώματα είναι ιδιαιτέρως ελαφρά και εξαφανίζονται μετά από λίγες ημέρες. 

 

Μύθος 9ος: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε αξιόπιστους επαγγελματίες στην αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.»

Η Seneca Medical Group, o πολυβραβευμένος όμιλος ιατρικών υπηρεσιών τον οποίο έχουν εμπιστευτεί άνθρωποι από όλο τον κόσμο για αυτή τη σημαντική αλλαγή στη ζωή τους είναι από μόνος του μία απάντηση σε αυτόν τον μύθο. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα διαθέτει μερικούς από τους πιο έμπειρους και καταρτισμένους ιατρούς και ειδικούς στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με αναγνώριση στο εξωτερικό. Η ομάδα της Seneca με 35 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και την χρήση των πιο εξελιγμένων μεθόδων και εργαλείων είναι ένας λόγος για να ταξιδέψει κανείς στη χώρα μας. Οι κάτοικοι της Ελλάδας απλά χρειάζεται να κλείσουν ένα ραντεβού στις κλινικές της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης

 

Η Μεγάλη Αλήθεια

Αν σας ανησυχεί η τριχόπτωση σταματήστε να ακούτε συμβουλές ή παραινέσεις για αμφιβόλου αναποτελεσματικότητας σκευάσματα και σαμπουάν. Υπάρχει λύση μόνιμη, ασφαλής, φυσική, σε προσιτό κόστος. Η Seneca Medical Group εφαρμόζει το Total Care System ένα ολοκληρωμένο σύστημα διάγνωσης και θεραπείας της τριχόπτωσης που εξασφαλίζει πως κάθε άνθρωπος που την εμπιστεύεται θα λάβει την καλύτερη λύση ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι ειδικοί της Seneca χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα συστήματα διάγνωσης εγκρίνουν κάθε πλάνο θεραπείας ξεχωριστά και ο ασθενής απολαμβάνει την πλέον εξατομικευμένη unique patient experience. Οπότε αν η τριχόπτωση είναι το ζήτημα που σας απασχολεί δεν χρειάζεστε να είστε δέσμιοι των προκαταλήψεων και των μύθων που κυκλοφορούν. Απλά απευθυνθείτε στη Seneca.

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ