«Πλασμένες Δυνατές»: Μια πρωτοβουλία για λιγότερα στερεότυπα και περισσότερη φροντίδα και υποστήριξη

«Πλασμένες Δυνατές»: Για λιγότερα στερεότυπα και περισσότερη φροντίδα και στήριξη

Η Elbisco μέσω της Elite συνεργάζεται με το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ, για μια σειρά δράσεων που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της αυτοδιάθεσής των γυναικών.

ADVERTORIAL

 

Γυναίκα. Μητέρα. Σύντροφος. Αδερφή. Φίλη. Εργαζόμενη. Πολλοί διαφορετικοί ρόλοι, γεμάτοι απαιτήσεις, που μια γυναίκα καλείται συχνά να εκπληρώσει κάτω από την «ομπρέλα» του αυτονόητου και βιώνοντας συνεχώς κριτική για κάθε της κίνηση. Σε μια κοινωνία που η ισότητα ακόμη δεν έχει επιτευχθεί και που τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών αμφισβητούνται και καταπατώνται συνεχώς, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινές έμφυλες διακρίσεις ενώ παράλληλα προσπαθούμε να ισορροπήσουμε όλους αυτούς τους ρόλους. Οι γυναίκες είναι δυνατές. Είναι πλασμένες έτσι. Κι έχει έρθει η ώρα να το πιστέψουμε, να το νιώσουμε ξανά και να πάμε κόντρα σε όλα τα στερεότυπα που μας θέλουν τέλειες, κάθε στιγμή, σε κάθε τομέα.

 

Στις 8 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας - μια γιορτή που τιμά όχι μόνο την μητρότητα, αλλά και την γυναικεία δύναμη. Όχι μόνο αυτή που χρειάζεται για να φέρει μια γυναίκα ένα παιδί στον κόσμο, αλλά και όλη όση χρειάζεται για να το μεγαλώσει και ταυτόχρονα να μπορέσει να διατηρήσει την θέση της στην εργασία, την κοινωνία, την οικογένεια.

 

Δυστυχώς, όμως, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με στερεότυπα και διακρίσεις, που δεν περιορίζονται μόνο στο κομμάτι της μητρότητας, αλλά εκτείνονται και σε όλα όσα έχουν να κάνουν με τον ρόλο της γυναίκας-μητέρας στην οικογένεια, την εργασία και την κοινωνία. Ανάμεσα στην συνεχόμενη προσφορά και τις θυσίες που καλείται να κάνει μια γυναίκα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους, πολύ συχνά η ισορροπία αυτή χάνεται, μαζί με τα όρια.

 

Παρότι, λοιπόν, στην Ελλάδα και τον κόσμο, οι γυναίκες έχουν πετύχει πολλά, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την ισότητα. Είναι ακόμα τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να νιώθουν και να είναι πραγματικά ίσες. Χρειάζονται περισσότερες ευκαιρίες. Περισσότερη επιμόρφωση. Λιγότερα στερεότυπα και περισσότερη φροντίδα και υποστήριξη. Από τη φύση τους δυνατές, χρειάζονται απλά να το νιώσουν. Να το ακούσουν. Να το πιστέψουν και να το αποφασίσουν.

 

Καθώς, λοιπόν, ατομικά και συλλογικά, συμμετέχουμε όλοι/όλες/όλα στην προσπάθεια για την ισότητα και το δικαίωμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης, ανά καιρούς συναντούμε πρωτοβουλίες που δημιουργήθηκαν για να γίνουν μέρος και να προωθήσουν την προσπάθεια αυτή. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και η «Πλασμένες Δυνατές», που πραγματοποιεί η Elbisco μέσω των αγαπημένων προϊόντων Elite και σε συνεργασία με το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ.

 

«Πλασμένες Δυνατές»: Για λιγότερα στερεότυπα και περισσότερη φροντίδα και στήριξη

 

Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων που εκτείνονται σε διάφορα θέματα, από την φύση της γυναίκας, μέχρι την γυναίκα στον χώρο εργασίας. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ευαισθητοποιηθούν, όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά όλοι, σε ό,τι έχει να κάνει με τα θέματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της αυτοδιάθεσής των γυναικών μέσα από ένα πλέγμα ενεργειών σε όλη την Ελλάδα. Το πρώτο σεμινάριο με τίτλο «Προσφέρω, Νοιάζομαι, Θυσιάζομαι: Πού να βάλω τα όριά μου» αφορά την ενεργή στήριξη των γυναικών που είναι μητέρες και καλούνται να ισορροπήσουν τον ρόλο τους αυτόν, μαζί με όλους τους υπόλοιπους σε κάθε πτυχή της ζωής τους, προσωπικής και κοινωνικής.

 

Η εποχή για αλλαγή έχει έρθει. Ήρθε η στιγμή κάθε γυναίκα να αναγνωρίσει και να νιώσει πως είναι πλασμένη δυνατή, να πάει κόντρα σε κάθε στερεότυπο και διάκριση - πολύ απλά γιατί κανείς μας δεν είναι ένα πράγμα και ταυτόχρονα είμαστε πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ισότητα και ο σεβασμός είναι δικαίωμα όλων μας.

 

«Πλασμένες Δυνατές»: Για λιγότερα στερεότυπα και περισσότερη φροντίδα και στήριξη

 

Μέσα από το plasmenesdynates.gr μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις αλλά και να σεμινάρια ενδυνάμωσης της πρωτοβουλίας «Πλασμένες Δυνατές», καθώς και για τον τρόπο συμμετοχής σας. 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ