Το οικολογικό ποτήρι που αλλάζει τις συνήθειές μας στον καφέ

Το οικολογικό ποτήρι που αλλάζει τις συνήθειές μας στον καφέ

Τα Mikel δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο οικολογικό ποτήρι: από το καπάκι, μέχρι το καλαμάκι.

ADVERTORIAL

Το περιβάλλον μας χρειάζεται βοήθεια - κι αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Η ανάγκη για βιωσιμότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ και η προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει, χρειάζεται να γίνει από όλους μας. 

 

Γι' αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ακόμα και οι πιο μικρές, καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Όπως ο πρωινός μας καφές. Κάθε πρωί που κατευθυνόμαστε προς το γραφείο και παίρνουμε τον καφέ μας ή κάθε φορά που παραγγέλνουμε στο σπίτι για να τον απολαύσουμε με την ησυχία μας, σπάνια σκεφτόμαστε το πού θα βρεθεί το ποτήρι αυτό αφού τελειώσει ο καφές.

 

Σύμφωνα με έρευνα και εκτιμήσεις της Greenpeace που πραγματοποιήθηκαν τα πρόσφατα χρόνια, πάνω από 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια καφέ μιας χρήσης καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια, χωρίς να υπολογίζονται τα ανακυκλώσιμα. Όλο αυτό το πλαστικό, τις περισσότερες φορές καταλήγει στις θάλασσες - για την ακρίβεια το 80% των απορριμμάτων είναι πλαστικά μιας χρήσης.

 

Όσο κι αν αγαπάμε τον καφέ μας - και ειδικά τον πρωινό, που μας δίνει ενέργεια για τη μέρα - χρειάζεται οι επιλογές μας να είναι συνειδητές. Και σε αυτό έρχεται να μας βοηθήσει μια νέα δημιουργία από τα Mikel, που έχει σκοπό να κάνει τη διαφορά στο κομμάτι της βιωσιμότητας: με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάστηκε πρόσφατα, τα Mikel δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο οικολογικό ποτήρι, από το καπάκι, μέχρι το καλαμάκι.

 

 

Το οικολογικό ποτήρι των Mikel, αποτελείται πλέον και από το νέο eco friendly χάρτινο βραβευμένο καπάκι - μία πανευρωπαϊκή καινοτομία, καθώς και από το χάρτινο οικολογικό καλαμάκι. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται πλέον να ξεχωρίζουμε τα κομμάτια της συσκευασίας, για να τα πετάξουμε στον κάδο, αφού έχουμε ένα 100% οικολογικό και ανακυκλώσιμο ποτήρι.

 

 

Με αυτή την κίνηση, τα Mikel συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Μπορεί μέσα από αυτή την κίνηση να μην αντιστρέφουν αυτόματα την κλιματική αλλαγή, αλλά μπορούν να «ελαφρύνουν» τον πλανήτη από 120 τόνους πλαστικού τον χρόνο.

 

Παράλληλα, εμείς, μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες - ακόμη και από τον πρωινό μας καφέ - να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας για σύμμαχό μας το νέο 100% οικολογικό ποτήρι των Mikel.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ