ADVERTORIAL
 

Λίγα πράγματα έχουν την δύναμη να ενώσουν τους ανθρώπους. Η μουσική είναι ένα από αυτά. Είναι μια «γλώσσα» που μιλάμε όλοι, από όπου κι αν προερχόμαστε.

 

Ένα live session είναι η αφορμή να έρθουμε κοντά, να γίνουμε δημιουργικοί, να ανακαλύψουμε νέα ταλέντα, να απολαύσουμε όλα όσα μας ενώνουν. Ένα live, όμως, δεν είναι μόνο οι μουσικοί στην σκηνή - είναι όλοι όσοι έχουν συμβάλλει στην δημιουργία του, ακόμα κι αν δεν φαίνονται. Από τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες, όσους δουλεύουν στα παρασκήνια, τους μουσικούς και φυσικά, το κοινό. Ένας κόσμος, ένα live μουσικό show.

 

.

Φέτος, το Johnnie Walker μέσω του Keep Walking Tour αναλαμβάνει όχι μόνο να μας φέρει και πάλι κοντά μέσω της μουσικής, αλλά και να δώσει το βήμα σε αγαπημένους μουσικούς, παλιούς και νέους, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να δημιουργήσει μια σειρά από μοναδικά live experiences σε μερικούς από τους πιο γνωστούς χώρους που έχουν συνδεθεί με τις καλύτερες συναυλιακές αναμνήσεις μας. Και μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε κι εμείς εκεί.

 

Το δεύτερο live session του Keep Walking Tour φιλοξενεί ένα συγκρότημα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην ελληνική μουσική σκηνή, όχι μόνο για τον ήχο τους, αλλά και για την προσωπική τους έκφραση μέσα από τους στίχους τους. Οι Deaf Radio θα εμφανιστούν στην σκηνή του Fuzz Club την Κυριακή 22 Μαΐου για ένα μοναδικό live gig.

 

.

.

Πάτησε εδώ για να μπεις στην κλήρωση για μια διπλή πρόσκληση για το live των Deaf Radio στο Keep Walking Tour by Johnnie Walker.

.

.

.

 

 

.

Με αφετηρία την Αθήνα του 2015, οι Deaf Radio είναι ένα alternative rock συγκρότημα που μετράει δύο δίσκους σε κυκλοφορία, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους single, «Model Society». Έχουν καταφέρει να εξελίξουν τον ήχο τους μέσα από την δική τους προσωπική εξέλιξη, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να κάνουν το ένα «βήμα» παρακάτω. Από τους στίχους των κομματιών, μέχρι τις σκηνές των music videos τους, οι Deaf Radio περνούν τα δικά τους μηνύματα για την κοινωνία του σήμερα, αλλά και το δικό τους μοναδικό point of view. Πλέον, μετρώντας πάνω από 3 εκατομμύρια διαδικτυακά streams, η μπάντα έχει καταξιωθεί ως μία από τις σημαντικότερες της δεκαετίας για την ελληνική σκηνή - και δικαίως.

 

.

.

 

 

.

.

Οι Deaf Radio μας μιλούν λίγο πριν το επικείμενο live session τους στο Keep Walking Tour by Johnnie Walker για την σημασία του «μαζί», για το πώς εξελίσσουν το δικό τους μουσικό «ταξίδι», αλλά και για το τι να περιμένουμε από την εμφάνισή τους στο Fuzz Club, την Κυριακή 22 Μαΐου.
 

.

 

 

.

—Πότε νιώσατε πρώτη φορά πως ξεκινάτε ένα νέο μουσικό ταξίδι ως μπάντα;

Η μαγεία της μουσικής είναι ότι είναι μια σειρά από ταξίδια, που μοιράζεσαι με ανθρώπους εμπειρίες και συναισθήματα. Από τότε που ξεκινήσαμε σε ένα υπόγειο ενός φίλου, στις πρώτες πρόβες σε studio που ακολουθούσαν πάρτι στον κήπο του στούντιο ως το πρωί, στις «ατελείωτες» ώρες ηχογραφήσεων τριών δίσκων μας - ο τελευταίος εκ των οποίων θα κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο. Και φυσικά κάθε φορά που προγραμματίζουμε μία σειρά συναυλιών, που είναι και το απόγειο της δημιουργίας, τότε που όλες οι παραπάνω στιγμές γίνονται ένα και τις μοιράζεσαι με τον κόσμο. 

 

—Πόση σημασία έχει το «μαζί» για εσάς, ως μουσικούς;

Για εμάς είναι το νούμερο ένα. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι τέσσερις μας μαζί προβάρουμε, μαζί ηχογραφούμε, μαζί παίζουμε live, κάνουμε θυσίες για το «εμείς», μαζί βγαίνουμε σε περιοδείες. Και μετά έρχεται το ακόμα μεγαλύτερο «μαζί», όταν σε αυτή την οικογένεια προστίθενται άνθρωποι που αγαπούν τα κομμάτια και τα κάνουν κτήμα τους, συνδέοντάς τα με προσωπικές τους εμπειρίες. Όλη η μουσική είναι ένα μοίρασμα, ένα «μαζί». 

 

—Τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να δημιουργείτε; Να συνεχίσετε να «Περπατάτε Μπροστά» στον χώρο αυτόν;

Προκύπτει πηγαία, σαν μία ανάγκη. Έχουμε την τύχη ή ατυχία να μην εξαρτόμαστε από τη μουσική για τα προς το ζην, συνεπώς δεν «πρέπει» να δημιουργήσουμε. Συνεπώς, προχωράμε μπροστά γιατί νιώθουμε πηγαία την ανάγκη να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι, να δούμε πολλά ακόμη.  

 

—Τι να περιμένουμε από εσάς στο Keep Walking Tour by Johnnie Walker;

Να περιμένετε ότι θα ανοίξουμε τις καρδιές μας και θα παρουσιάσουμε υλικό από τις τρεις δισκογραφικές μας δουλειές και θα δώσουμε όπως πάντα τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η έκφρασή μας αυτή θα διασκεδάσει εμάς και το κοινό που θα έρθει να μας ακούσει, αμοιβαία. Ανυπομονούμε να ξανανέβουμε στις σκηνές, κάτι που τόσο πολύ μας έλειψε τα χρόνια της πανδημίας. 

 

.

 

 

.