«Μετά τη Φωτιά»: Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μας υπενθυμίζει πως υπάρχει πάντα ελπίδα για αναγέννηση της φύσης

«Μετά τη Φωτιά»: Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μας υπενθυμίζει πως υπάρχει πάντα ελπίδα για αναγέννηση της φύσης

Η Coca-Cola στην Ελλάδα ανέλαβε να υλοποιήσει ένα πολύ σημαντικό έργο αποκατάστασης στην περιοχή Βαρυμπόμπης - Τατοΐου, μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

ADVERTORIAL

 

Η κλιματική κρίση είναι ένα μια από τις μεγαλύτερες απειλές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε παγκοσμίως. Είναι μια απειλή, τόσο μεγάλη, που μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη που αποκαλούμε «σπίτι» - και το κάνει ήδη. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να γίνει μια ατομική και κυρίως συλλογική προσπάθεια στο να αντιμετωπιστεί άμεσα. Και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσα από την ενεργή δράση.

 

Στην Ελλάδα, τον Αύγουστο του 2021, εν μέσω κύματος καύσωνα ξέσπασαν δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να καούν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων. Μια τεράστια καταστροφή με εξίσου μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο. Όμως, φέτος, πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική δράση με σκοπό την αποκατάσταση της περιοχής Βαρυμπόμπης - Τατοΐου, η οποία παρέχει την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή, επιτρέποντας τη φυσική αναγέννηση του δάσους.

 

Η πορεία των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας της φύσης της περιοχής αποτυπώθηκε σε ένα πολύ ξεχωριστό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με πρωταγωνιστές όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου. Το «Μετά τη Φωτιά» μας δείχνει όχι μόνο όλα όσα χρειάστηκε να γίνουν μέσα από προσεκτικές μελέτες και ενεργή δράση, αλλά και εικόνες που μας υπενθυμίζουν πως η καταστροφή που βιώσαμε δε θα ξεχαστεί, αλλά η ελπίδα για την αναγέννηση της φύσης υπάρχει πάντα.

 

 

Η συγκεκριμένη δράση αποκατάστασης περιλαμβάνει αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε έκταση 7.715 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρυμπόμπης - Τατοΐου και αποτελεί μια δωρεά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που ως ανάδοχος είχε αναλάβει η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas). Είναι, μάλιστα, το μεγαλύτερης έκτασης έργο που υλοποιήθηκε στον νομό Αττικής.

 

«Μετά τη Φωτιά»: Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μας υπενθυμίζει πως υπάρχει πάντα ελπίδα για αναγέννηση της φύσης
Βαγγέλης Γκουντούφας – Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς - Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας - Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς - Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, Κωνσταντίνος Αραβώσης - Γενικός Γραμματέας Δασών

 

Η πρωτοβουλία αυτή όμως δεν είναι κάτι «καινούριο» για την εταιρεία. Είναι μια πρωτοβουλία άμεσα συνδεδεμένη με την ευρύτερη στρατηγική και φιλοσοφία της Coca-Cola στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και μέρος μιας γενικότερης δέσμευσής της για ένα καλύτερο μέλλον. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, με δέσμευση για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του πλαστικού στις δευτερογενείς συσκευασίες, μέσα από τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, τη χρήση rPET,  αλλά και τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

 

«Μετά τη Φωτιά»: Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μας υπενθυμίζει πως υπάρχει πάντα ελπίδα για αναγέννηση της φύσης
Κωνσταντίνος Αραβώσης - Γενικός Γραμματέας Δασών, Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς - Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, Κώστας Σκρέκας - Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Όπως ανέφερε και η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ως Ανάδοχος παραδίδουμε αυτό το έργο που συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής  κρίσης, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές που βιώσαμε τον Αύγουστο του 2021. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ταχύτητα και συνέπεια για να διασφαλίσουμε την άμεση προστασία και αποκατάσταση της περιοχής. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε συστηματικά την περιοχή και θα συμβάλλουμε όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο για την αναγέννησή της, αλλά και για να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον».

 

«Μετά τη Φωτιά»: Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μας υπενθυμίζει πως υπάρχει πάντα ελπίδα για αναγέννηση της φύσης
Κώστας Σκρέκας - Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Παράλληλα, κατά την παράδοση του έργου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής και θα συμβάλλουν στην αναγέννηση του φυσικού μας πλούτου».  

 

Ξέρουμε πως η καταστροφή που επέφεραν οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού δεν θα ξεχαστεί. Όμως, το έργο της Coca-Cola στην Ελλάδα μας υπενθυμίζει πως ακόμα και «μετά τη φωτιά», υπάρχει ελπίδα να σώσουμε το περιβάλλον μας. Η κλιματική κρίση, πράγματι, είναι το παρόν. Δεν θέλουμε, όμως, να είναι το μέλλον. Γι' αυτό, αναλαμβάνουμε δράση.

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ