Το φορτηγό της Coca-Cola μοίρασε το πνεύμα των Χριστουγέννων και της αλληλεγγύης παντού

Το εμβληματικό φορτηγό της Coca-Cola διέδωσε το πνεύμα των Χριστουγέννων και της αλληλεγγύης παντού

Κάνοντας στάση σε 7 πόλεις της Ελλάδας, η Coca-Cola πέρα από γιορτινή διάθεση, εξασφάλισε και περισσότερα από 1.000.000 γεύματα συνολικά, σε συνεργασία με το «Μπορούμε» και το ΚΥΑΔΑ, για εκείνους που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

 

Κάθε Χριστούγεννα, η Coca-Cola φοράει τα γιορτινά της με κάθε τρόπο. Φέτος, όχι μόνο έβαλε τον Άγιο Βασίλη στη συσκευασία της, αλλά έβαλε μπρος το μεγάλο κόκκινο και γιορτινό φορτηγό της, για να μεταδώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Ένα φορτηγό 18 μέτρων, στολισμένο με φωτεινά λαμπάκια 450 μέτρων, διέσχισε 8.500 χιλιόμετρα, σε 600 ώρες οδήγησης, με 7 στάσεις σε όλη την Ελλάδα. Ξεκινώντας από τα Ιωάννινα, πέρασε από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, για να καταλήξει στις 13/12 στην Αθήνα και να σταθμεύσει από τις 19/12 ως και την τελευταία μέρα του χρόνου στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Golden Hall.

 

 

Το φορτηγό της Coca-Cola μοίρασε το πνεύμα των Χριστουγέννων και της αλληλεγγύης παντού

 

Το φορτηγό της Coca-Cola βρέθηκε σε επιλεγμένα σημεία λιανικής στις παραπάνω πόλεις, αναδεικνύοντας με πολλούς τρόπους την αξία του «μαζί». 

 

Οι καταναλωτές που βρέθηκαν εκεί, είχαν φυσικά την ευκαιρία να θαυμάσουν το μεγάλο, κατακόκκινο και στολισμένο φορτηγό, αλλά και να φωτογραφηθούν σε αυτό.

 

Βέβαια, το πνεύμα αγάπης της Coca-Cola δεν έμεινε εκεί. Η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε», που ως σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα. 

 

 

Το φορτηγό της Coca-Cola μοίρασε το πνεύμα των Χριστουγέννων και της αλληλεγγύης παντού
Η ομάδα της Coca-Cola στο χριστουγεννιάτικο φορτηγό

 

Έτσι, κάθε instant photo των καταναλωτών στο photo booth που υπήρχε στο χριστουγεννιάτικο φορτηγό, αντιστοιχούσε σε μερίδες φαγητού. Μέσα από τα φωτογραφικά κλικ, κατάφεραν να σωθούν 1.000.000 μερίδες φαγητού που θα μοιραστούν στους πολίτες εκείνους που το έχουν περισσότερη ανάγκη.


 
Όσοι καταναλωτές δε, ήθελαν να κάνουν μια πιο προσωπική προσφορά, μπορούσαν να γράψουν ευχές και να τις ρίξουν στο χριστουγεννιάτικο γραμματοκιβώτιο που βρισκόταν στο Golden Hall. Οι συγκεκριμένες κάρτες μοιράστηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων μαζί με 500 επιπλέον εορταστικά γεύματα που πρόσφερε η Coca-Cola σε συνεργασία αυτή τη φορά με το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

 

Επιπλέον, για αρκετές ώρες κάθε ημέρα, το χριστουγεννιάτικο όχημα έκανε βόλτες σε κεντρικούς δρόμους κάθε πόλης, με τους καταναλωτές να καλούνται να το φωτογραφίσουν, να ανεβασουν τις φωτογραφίες τους στο Instagram με συγκεκριμένα tag και hashtag, ώστε να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό και να διεκδικήσουν δωρεάν ταξιδιωτικές δωροεπιταγές.


 
Όπως ανέφερε η Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Hellas: «Στην Coca-Cola πιστεύουμε στα Χριστούγεννα και την αληθινή μαγεία που δημιουργείται, όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά. Μέσα από τη χριστουγεννιάτικη καμπάνια μας, επιθυμία μας ήταν να θυμίσουμε σε όλους πως "Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά, όταν τα μοιράζεσαι". Αλλά και όταν "μοιράζεσαι", θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος. Και εμείς αυτό θελήσαμε να κάνουμε.


 
Η έννοια της κοινωνικής προσφοράς αποτελεί βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας μας ως εταιρείας, και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας. Αφουγκραζόμενοι, λοιπόν, τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, σε μια δύσκολη περίοδο που η πανδημία μάς έχει στερήσει τόσα πολλά, και με την αισιοδοξία που διακρίνει τη μάρκα, θελήσαμε να μοιράσουμε ζεστασιά και χριστουγεννιάτικη μαγεία στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.


 
Μέσα από τη συνεργασία μας με τη ΜΚΟ "Μπορούμε", έχουμε την ευκαιρία να σώσουμε 1.000.000 μερίδες φαγητού, που διαφορετικά θα πήγαιναν χαμένες, ώστε να τις προσφέρουμε κατά τη διάρκεια του έτους σε συνεργαζόμενους φορείς στις 7 πόλεις που επισκέφθηκε το χριστουγεννιάτικο φορτηγό μας. Για να το πετύχουμε αυτό, προσκαλέσαμε τους καταναλωτές να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια, συμβάλλοντας και οι ίδιοι στον καλό σκοπό μέσα από δραστηριότητες – πάντα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας -, με εμάς να πολλαπλασιάζουμε το μέγεθος της προσφοράς τους. Η ανταπόκριση του κόσμου στο «κάλεσμά» μας ήταν συγκινητική, κάτι που μας γέμισε χαρά και που αποδεικνύει πως η επιθυμία για προσφορά βρίσκεται μέσα σε όλους μας, αρκεί να βρεθεί ένας ουσιαστικός τρόπος για να εκφραστεί ».
 

 

Το φορτηγό της Coca-Cola μοίρασε το πνεύμα των Χριστουγέννων και της αλληλεγγύης παντού

 

Δεν ήταν μόνο όσοι βρέθηκαν κοντά στο φορτηγό της Coca-Cola εκείνοι που μπορούσαν να συνεισφέρουν στη συνεργατική με το «Μπορούμε» ενέργεια της εταιρείας, αλλά και κάθε ένας που αγόραζε ένα κουτάκι Coca-Cola. Κι αυτό γιατί στις εορταστικές συσκευασίες του αναψυκτικού στα καπάκια και τα δαχτυλίδια των μπουκαλιών και των αλουμινένιων κουτιών αντίστοιχα υπήρχε ένας κωδικός, που δηλώνοντάς τον στο app της Coca-Cola, κάποιος μπορούσε να μαζέψει coins. Για την εξαργύρωσή τους υπήρχαν δύο επιλογές για τους καταναλωτές: ή να τα εξαργυρώσουν ώστε να κερδίσουν δώρα από την Coca-Cola για το γιορτινό τραπέζι, είτε να τα δωρίσουν στον σκοπό ώστε να διπλασιαστούν από την Coca-Cola και να γίνουν μερίδες φαγητού για την ενέργεια.


 
«Γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές ζητούν από τις μεγάλες εταιρείες να αναλάβουν δράση όσον αφορά τα διάφορα κοινωνικά ζητήματα», αναφέρει η Ινώ Σούπαρη, Marketing Lead της Coca-Cola Hellas. «Η Coca-Cola είναι το brand που είναι συνυφασμένο περισσότερο από κάθε άλλο με τα Χριστούγεννα, και κάθε χρόνο δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη γιορτινή αυτή περίοδο και την έννοια του "μαζί" που τη συνοδεύει. Μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα που η χώρα μας δοκιμάζεται από τον Covid-19, η Coca-Cola, ως μάρκα - σύμβολο αισιοδοξίας και χαράς, αποφάσισε να αναλάβει δράση και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: να σκορπίσει χριστουγεννιάτικη μαγεία, αισιοδοξία και χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας, παράλληλα, τα υγιειονομικά πρωτόκολλα και εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.


 
Το φορτηγό μας έκανε ένα μεγάλο ταξίδι ελπίδας και αλληλεγγύης, θυμίζοντάς μας πως η αληθινή σημασία και μαγεία των γιορτών βρίσκεται στις στιγμές που μοιραζόμαστε όλοι μαζί. Για αυτό και θελήσαμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, και να τους κάνουμε κοινωνούς σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της χώρας μας το χαρμόσυνο κλίμα.


 
Το κοινό εισέπραξε αμέσως αυτή την ενέργεια αγάπης και προσφοράς και αγκάλιασε όλες τις δράσεις με ενθουσιασμό, αφού πάνω από 600.000 καταναλωτές επισκέφθηκαν το εμβληματικό φορτηγό και χιλιάδες από αυτούς έβγαλαν φωτογραφία με αυτό, προκειμένου να συμβάλλουν στον καλό σκοπό.


 
Μέσα από την ενέργεια του χριστουγεννιάτικου φορτηγού, όχι μόνο μας δόθηκε η δυνατότητα να δείξουμε, ξανά, έμπρακτα στους καταναλωτές μας ότι βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε μας σχεδιασμού, αλλά και με τη βοήθεια όλων καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα 1.000.000 γεύματα προσφοράς, γεγονός που μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους.»


 
Γιατί στις γιορτές, η αλληλεγγύη που φέρνει το χαμόγελο σε όλους είναι αυτή που μετράει περισσότερο από όλα. Κάτι που η Coca-Cola φροντίζει να μην ξεχνάει.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ