Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά

Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά

Η Γεωργούλης ΑΕΒΕ ξεκίνησε το 1973. Το 2021 ανέλαβε η νέα γενιά τα σκήπτρα της εταιρείας, στρέφοντας την κουλτούρα της προς το πράσινο μέλλον. 

Η νέα γενιά της εταιρείας Γεωργουλής προσφέρει στους αρχιτέκτονες και στους κατασκευαστές περισσότερα ιταλικά brands, τεχνογνωσία στην υποστήριξη έργων υψηλών απαιτήσεων και κάθε κλίμακας αλλά και κατάρτιση στις βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας. 


Μετά από 48 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας η εταιρεία Γεωργουλής ΑΕΒΕ, με αντικείμενο τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής, μεταβάλλει την εταιρική της κουλτούρα. Υπό τη διοίκηση πλέον του Φοίβου Γεωργουλή, διατηρεί την τεχνογνωσία γύρω από τα υλικά μπάνιου, κουζίνας, δαπέδων και λύσεων θέρμανσης για οικοδομές και δημόσια έργα, ενώ προσθέτει νέα brands και γραμμές στις προτάσεις της, ανταποκρινόμενες στις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού. 

 

O Φοίβος Γεωργουλής
Ο Φοίβος Γεωργουλής έχει οικολογικό όραμα, κοντά στην πραγματικότητα της αγοράς, η οποία γίνεται όλο και πιο πράσινη.

Με σπουδές μηχανολόγου μηχανικού στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ και εξειδίκευση στα ενεργειακά και τις βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας στο Σαουθάμπτον, ο Φοίβος Γεωργουλής πιστεύει στην αξία των φυσικών υλικών, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μηχανολόγους, μηχανικούς, αλλά και εργολάβους και ξενοδόχους που αντιλαμβάνονται τη σημασία της αειφορίας.

 

Όπως εξηγεί, υλικά όπως τα ασβεστοχρώματα εισαγωγής και το ξύλο –ως δάπεδο, έπιπλο μπάνιου και διακόσμησης– παράγουν τα λιγότερα δυνατά ίχνη άνθρακα, ενώ η αντοχή και η αισθητική τους είναι αδιαμφισβήτητες. Τα περισσότερα brands που εκπροσωπεί στην Ελλάδα έχουν την έδρα τους στην Ιταλία, η οποία πρωτοπορεί στις πράσινες γραμμές παραγωγής από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες. «Σήμερα η ελληνική αγορά έχει καλλιεργήσει την οικολογική της συνείδηση και προτιμά τα αντίστοιχα προϊόντα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να προχωρήσουμε στην ανακύκλωση των υλικών, όπως η πορσελάνη και τα κεραμικά», λέει. Για τον ίδιο, η ενασχόληση με τη βιώσιμη ενέργεια ήταν συνειδητή επιλογή, πριν γίνει «τάση», καθώς αναγνώριζε την αξία του σεβασμού του περιβάλλοντος σε όλα τα στάδια της κατασκευής.

 

Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά
Τα πρότζεκτ που η επιχείρηση έχει αναλάβει ποικίλλουν: από ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στο Κουκάκι και resorts όπως το Robinson Club στην Κρήτη μέχρι βίλες στη Μύκονο

 

Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά


Ως προς τα έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία, αυτά κινούνται σε όλες τις κλίμακες. Έτσι στο portfolio της παρουσιάζει ιδιωτικές κατοικίες αλλά και χώρους όπως το κέντρο αισθητικής Flawless, resorts και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπως το Robinson Club στην Ιεράπετρα και το Epirus Palace στα Ιωάννινα, αλλά και βίλες και μπουτίκ ξενοδοχεία στη Μύκονο και άλλα σημεία της Ελλάδας.


Όπως εξηγεί ο Φοίβος Γεωργουλής, από τον πατέρα του, ιδρυτή της εταιρείας, έμαθε να αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπο και το έργο του ως μοναδικό. Έμαθε να ακούει και να στέκεται δίπλα σε κάθε πελάτη του ως πολύτιμος συνεργάτης στην επιλογή των υλικών, αφιερώνοντας χρόνο, τεχνογνωσία και προσοχή. Η ακαδημαϊκή του κατάρτιση έρχεται να προσθέσει αναβαθμισμένες προτάσεις υλικών που είναι περισσότερο όμορφα. «Κάθε ισορροπημένος άνθρωπος αναζητά την αρμονία. Τα φυσικά υλικά την εξασφαλίζουν», λέει.

 

Αειφόρα είναι τα φυσικά υλικά

 


Το showroom της εταιρείας βρίσκεται στον Άλιμο, ενώ διατηρεί αποθήκες στον Άλιμο και το Κορωπί.

georgoulis-sa.gr

 

ADM The Green Issue

Μια συνεργασία της Lifo με την Design Ambassador και το Archisearch.gr


 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ