90 χρόνια LEGO®: Χτίζουμε τον κόσμο μας από την αρχή, ένα τουβλάκι LEGO τη φορά

90 χρόνια LEGO®: Χτίζουμε τον κόσμο μας από την αρχή, ένα τουβλάκι LEGO τη φορά

Φέτος, η LEGO γιορτάζει ένα τεράστιο ορόσημο στην ιστορία της, καλώντας μας να δούμε την ζωή μας μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, να αποκτήσουμε μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση και να χτίσουμε τον κόσμο από την αρχή.

ADVERTORIAL

 

Θυμάστε την πρώτη σας κατασκευή από LEGO; Μπορείτε να ανασύρετε από τη μνήμη σας εκείνο το συναίσθημα της χαράς και ικανοποίησης που νιώσατε όταν την τελειοποιήσατε;

 

Το συναίσθημα αυτό είναι τόσο σημαντικό -κι αυτό γιατί όσο μεγαλώνουμε, ξεχνάμε όλο και περισσότερο την αξία του παιχνιδιού. Όσο τα χρόνια περνάνε, πολλές φορές χάνουμε αυτή την ξεγνοιασιά, τον ενθουσιασμό και την ανάγκη για δημιουργία που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά. Μάλιστα, συχνά ακούμε την φράση «Βρες το παιδί που κρύβεις μέσα σου» - κι αυτό δεν θα μπορούσε μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και ευτυχία ταυτόχρονα.

 

90 χρόνια LEGO®: Χτίζουμε τον κόσμο μας από την αρχή, ένα τουβλάκι LEGO τη φορά

 

Στην πραγματικότητα, το παιχνίδι είναι ένα mindset, που έχει τη δύναμη να αλλάξει το πώς βιώνουμε την καθημερινότητά μας. Σίγουρα, η ρουτίνα της καθημερινότητας, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που φέρνει η ενήλικη ζωή πολλές φορές δεν αφήνουν χώρο για ανεμελιά, χαλάρωση, παιχνίδι - σε πρακτικό επίπεδο. Τι γίνεται, όμως, όταν ξεκινάμε να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο γύρω μας ως ένα μεγάλο παιχνίδι; Ως μια μεγάλη, χρωματιστή κατασκευή από τουβλάκια LEGO;

 

Φέτος, η LEGO γιορτάζει τα 90 της χρόνια και μας καλεί να δούμε την ζωή μας μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, να αποκτήσουμε μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση και να χτίσουμε τον κόσμο από την αρχή. Ένα τουβλάκι LEGO τη φορά.

 

Ξέρετε, όπως αυτά που χτίζαμε όλοι ως παιδιά. Αυτά που εδώ και 90 χρόνια η LEGO έχει καταφέρει να τα κάνει αναπόσπαστα κομμάτια της παιδικής μας ηλικίας, για γενιές και γενιές. Από μόνο του το όνομα «LEGO» είναι συνδεδεμένο με την έννοια του παιχνιδιού - προέρχεται από τις δύο δανέζικες λέξεις «leg godt» που σημαίνουν «παίξε καλά». Φέτος, λοιπόν, η LEGO γιορτάζει αυτό το τεράστιο ορόσημο στην ιστορία της, καλώντας μας να δούμε την ζωή μας μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, να αποκτήσουμε μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση και να χτίσουμε τον κόσμο από την αρχή. Ένα τουβλάκι LEGO τη φορά.

 

 

Άλλωστε, ένα σετ από LEGO τουβλάκια μας προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες παιχνιδιού - βγάλτε τα παλιά σας τουβλάκια και ανακαλύψτε διαφορετικές κατασκευές που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν. Κι αν αποκτήσατε μόλις ένα καινούριο σετ και δεν ξέρετε τι ακριβώς να φτιάξετε, υπάρχει πάντα το generator της LEGO για τυχαίες ιδέες που θα ξεκλειδώσουν τον «κατασκευαστή» μέσα σας. Άλλωστε, είναι στην φύση μας να κατασκευάζουμε: κοινωνίες, σπίτια, οικογένειες, τέχνη, σχέσεις. Κατασκευάζουμε λύσεις σε προβλήματα και ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας όταν συνεργαζόμαστε με άλλους. Μερικές φορές, κάνουμε κατασκευές για καλό σκοπό. Άλλες φορές, μια κατασκευή από LEGO μας φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους που αγαπάμε.

 

 

90 χρόνια LEGO®: Χτίζουμε τον κόσμο μας από την αρχή, ένα τουβλάκι LEGO τη φορά

 

Πόσο μάλλον στα παιδιά. Για εκείνα, το παιχνίδι είναι ακόμα πιο σημαντικό, κυρίως γιατί παίζοντας, μαθαίνουν. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να αποκτήσουν νέες ικανότητες: συναισθηματικές, δημιουργικές, κοινωνικές, σωματικές και εγκεφαλικές. Έτσι, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν νέες πτυχές του εαυτού τους μέσα από το παιχνίδι - κι αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία του The LEGO Group εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. 

 

90 χρόνια LEGO®: Χτίζουμε τον κόσμο μας από την αρχή, ένα τουβλάκι LEGO τη φορά

 

Φέτος, λοιπόν, ανακαλύπτουμε ξανά τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι. Όχι ως διάλειμμα από τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μας, αλλά ως μια προσέγγιση προς την ζωή από μόνο του. Ξεκινάμε από το πρώτο τουβλάκι LEGO και δημιουργούμε, αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη. Χτίζουμε τον κόσμο μας από την αρχή.

 

 

Μάθετε περισσότερα για τα 90 χρόνια LEGO εδώ.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ