Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus: Σπουδές στο μόνο βρετανικό πανεπιστήμιο της Κύπρου

Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus: Σπουδές στο μόνο βρετανικό πανεπιστήμιο της Κύπρου

Το πανεπιστήμιο UCLan συγκαταλέγεται για 6η συνεχή χρονιά ανάμεσα στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Λάρνακα, βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan UK) το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα δημόσια πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου με 193 χρόνια ιστορίας στη βρετανική εκπαίδευση.

 

Το πανεπιστήμιο UCLan συγκαταλέγεται για 6η συνεχή χρονιά ανάμεσα στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education World University Rankings 2021, με τη φοιτητική του κοινότητα να απαριθμεί περισσότερους από 35,000 φοιτητές από 150 και πλέον χώρες.

 

UNIVERSITY OF CENTRAL LANCASHIRE CYPRUS – Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

 

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι ένα μοναδικό πανεπιστήμιο με διπλή ακαδημαϊκή ταυτότητα καθώς είναι πλήρως αδειοδοτημένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ), αλλά και από το Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (QAA), παρέχοντας υψηλού επιπέδου βρετανική και κυπριακή πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

 

Είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που εξασφάλισε την έγκριση και το προνόμιο από όλους τους αρμόδιους φορείς, να απονέμει στους απόφοιτούς του Δύο Πτυχία, ένα από το πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ένα από το πανεπιστήμιο UCLan στο Ηνωμένο Βασιλείο, με αναγνώριση στην Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα εν λόγω πτυχία δεν απαιτείται αναγνώριση από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ (Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών), σε αντίθεση με κολλέγια που προσφέρουν σπουδές μέσω τύπου franchise.

 

UNIVERSITY OF CENTRAL LANCASHIRE CYPRUS – Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

 

Brexit: Η αναλλοίωτη δυναμική του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στα νέα δεδομένα και προκλήσεις

 

Με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την 1η Αυγούστου 2021, όλοι οι υποψήφιοι ευρωπαίοι φοιτητές θα κατατάσσονται πλέον στην κατηγορία των διεθνών φοιτητών (international students), όπου θα χρειάζονται και φοιτητική visa, με το κόστος φοίτησης και διαμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο να διαφοροποιείται. Το κόστος σπουδών, ανά μέσο όρο, σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν 3 φορές υψηλότερο ανά έτος, σε σύγκριση με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

 

UNIVERSITY OF CENTRAL LANCASHIRE CYPRUS – Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

 

Τo σημαντικότερο ίσως αντίκτυπο όμως είναι η κατάργηση του Φοιτητικού Δανείου (Student Loan) που αποτελούσε ένα ουσιώδες κίνητρο για πολλούς φοιτητές τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα στην προτίμησή τους για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

 

UNIVERSITY OF CENTRAL LANCASHIRE CYPRUS – Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

 

Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν αυθεντικό βρετανικό πτυχίο, η κατάργηση του φοιτητικού δανείου καθιστά πλέον το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ως τη μόνη σοφή και οικονομικά συμφέρουσα επιλογή για πραγματική βρετανική πανεπιστημιακή εμπειρία στην Κύπρο, χωρίς να επηρεαστούν δυσμενώς από τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις του Brexit.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.uclancyprus.ac.cy, τηλεφωνικά στο +357 24 69 4000 ή στο admissions@uclancyprus.ac.cy.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ