Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει πρόγραμμα Κτηνιατρικής

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Το πρώτο πρόγραμμα Κτηνιατρικής στην Κύπρο, ξεκινά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Το πρόγραμμα πρόκειται να προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα, ενώ θα αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

ADVERTORIAL

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, το οποίο έχει περισσότερους από 14.000 φοιτητές και βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης κυπριακών κι ελληνικών πανεπιστημίων, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφέρει το πρώτο πρόγραμμα Κτηνιατρικής στην Κύπρο. Αυτό, θα έχει διάρκεια πέντε έτη (300 ECTS) και πρόκειται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει πρόγραμμα Κτηνιατρικής

 

Το πρόγραμμα, ο σχεδιασμός του οποίου ξεκίνησε το 2017 από τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Ανδρέα Χαραλάμπους, θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα. Η φιλοσοφία του βασίστηκε στο μοντέλο της Ιατρικής Σχολής, ενώ η δομή του στηρίζεται στην έννοια «Ενιαίας Υγείας - One Health», που καθορίζει ότι η υγεία των ανθρώπων είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία των ζώων σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον.

 

Έπειτα από αξιολόγησή του από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ), αναγνωρίζεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλες της χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ και σε παγκόσμιο επίπεδο. H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή της Κτηνιατρικής Σχολής, που περιλαμβάνει σημαντικούς ακαδημαϊκούς από Κτηνιατρικές Σχολές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ισραήλ, σε συνδυασμό με το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό και κλινικό προσωπικό από την Κύπρο και το εξωτερικό, διασφαλίζουν την παροχή μιας άριστης ποιότητας επιστημονική και εργαστηριακή εκπαίδευση, με πρακτική εξάσκηση από το πρώτο κιόλας έτος φοίτησης.

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει πρόγραμμα Κτηνιατρικής

 

Μιλώντας για τη σημασία της νέας αυτής Σχολής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, τόνισε: «Από το 2011 το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθιέρωσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχίας στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης, μέσα από τη δημιουργία της πρώτης Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο. Κτίζοντας πάνω σε αυτό το υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής αριστείας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί και πάλι, ιδρύοντας την πρώτη Σχολή Κτηνιατρικής της Κύπρου και προσφέροντας για πρώτη φορά πτυχίο Κτηνιατρικής στη χώρα».

 

Χαιρετίζοντας τη διάσκεψη Τύπου, ο κύπριος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της κτηνιατρικής επιστήμης, σημειώνοντας ότι «Η ίδρυση της Σχολής αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου, αφού τοποθετεί την Κύπρο στον διεθνή χάρτη της κτηνιατρικής εκπαίδευσης, με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη, σε επιστημονικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα, συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου για αναβάθμιση της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης».

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει πρόγραμμα Κτηνιατρικής

 

Κοσμήτορας της νεοσύστατης Κτηνιατρικής Σχολής είναι ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Σταύρος Μαλάς ο οποίος ανάφερε: «Οι στενές συνέργειες μεταξύ του προγράμματος Κτηνιατρικής, της Ιατρικής Σχολής, αλλά και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας, δημιουργούν ένα ιδανικό ακαδημαϊκό οικοσύστημα, στο πλαίσιο του οποίου μπορούμε να προσφέρουμε στους φοιτητές μας μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην κτηνιατρική, η οποία να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου».

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής και ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος, τέως Κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Cambridge Καθηγητής Ιατρικής Μικρών Ζώων Michael Herrtage, έκανε λόγο για ένα «πρόγραμμα βασισμένο στα διεθνή πρότυπα της κτηνιατρικής εκπαίδευσης», το οποίο «παρέχει στους απόφοιτους όλα τα ακαδημαϊκά και κλινικά εχέγγυα που απαιτεί η κλινική κτηνιατρική. Παράλληλα, οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οι οποίες θα τους προσφέρουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την επαγγελματική τους πορεία σε οποιαδήποτε ειδικότητα της Κτηνιατρικής επιλέξουν να ακολουθήσουν».

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει πρόγραμμα Κτηνιατρικής

 

Για περισσότερες πληροφορίες του ακαδημαϊκού προγράμματος Κτηνιατρικής μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.unic.ac.cy/vet/doctor-of-veterinary-medicine-dvm/

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ