HR: Το επάγγελμα του μέλλοντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων

HR: Το επάγγελμα του μέλλοντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων

Θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και να εργαστείτε οπουδήποτε στον κόσμο; Το HR είναι το επάγγελμα του μέλλοντος - και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αlba Graduate Business School σας δίνει όλα τα εφόδια που χρειάζεστε.

ADVERTORIAL

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς - από τον τρόπο που επικοινωνούμε, μέχρι τον τρόπο που εργαζόμαστε. Η κοινωνία μας δεν είναι ίδια με αυτή που ήταν περίπου δύο χρόνια πριν. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτή την αλλαγή, για να μπορέσουμε να φέρουμε την αλλαγή που θα δώσει το έναυσμα για ένα καλύτερο αύριο, σε κάθε τομέα.

 

Σε ό,τι αφορά στο εργασιακό κομμάτι, ο κόσμος των επιχειρήσεων βιώνει μια εξίσου μεγάλη και σημαντική αλλαγή. Οι συνθήκες εργασίας άλλαξαν κατά την περίοδο της πανδημίας - πολλοί έχουν υιοθετήσει το μοντέλο της εργασίας από το σπίτι ως μόνιμο - ενώ η ψηφιακή επανάσταση έχει μεταβάλλει τους τρόπους με τους οποίους πραγματοποιούνται πολλές διαφορετικές εργασίες. Μέσα σε αυτή τη συνεχή εξέλιξη, ωστόσο, υπάρχει κάτι που παραμένει σταθερό και βασικό για οποιαδήποτε επιχείρηση: το ανθρώπινο δυναμικό.

 

Οι άνθρωποι μιας εταιρείας είναι το Α και το Ω για τη λειτουργία, την ανάπτυξη και την επιτυχία της. Κι αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Κυρίως επειδή το εύρος στο οποίο δουλεύει ο ανθρώπινος εγκέφαλος και η δημιουργικότητα που προέρχεται από αυτή τη διεργασία είναι αναντικατάστατο. Γι' αυτό, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί εξαιρετική έμφαση στην επιστήμη του ανθρώπινου δυναμικού και στη διαχείρισή της, όσο αναδύονται νέες εργασιακές πρακτικές και οι επαγγελματίες του HR (Human Resources) σκέφτονται πια πολύ διαφορετικά τον ρόλο τους.

 

HR: Το επάγγελμα του μέλλοντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων

 

HR: Το επάγγελμα του τώρα και του μέλλοντος

Σε αυτό το κομβικό χρονικό σημείο στον επιχειρηματικό κόσμο, οι επαγγελματίες του HR έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά τους: να αποκτήσουν θέσεις με επιρροή που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο. Μέσα από τη σωστή εκπαίδευση, όσοι βρίσκονται στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού αποκτούν μια μοναδική οπτική στον χώρο των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, καθώς μπορούν να κατανοήσουν όχι μόνο τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις μια εταιρείας, αλλά και να επηρεάσουν το μέλλον της βασιζόμενοι στις αποφάσεις που θα πάρουν σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της.

 

Ουσιαστικά, γνωρίζουν τι είναι καλό για την εταιρεία, αλλά και για τους ανθρώπους της. Το να βρει κανείς τη χρυσή αυτή τομή, σημαίνει πως θα μπορέσει να αναδείξει και να μεγιστοποιήσει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των ανθρώπων τους οποίους θα διοικήσει. Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτό, ο κάθε μελλοντικός επαγγελματίας HR και #Futureproof Leader, χρειάζεται να έχει ολοκληρωμένη και σωστή εκπαίδευση μέσα από την οποία θα απελευθερώσει τις δυνατότητες και τα ταλέντα του.

 

Καθώς η προσφορά γνώσεων και ικανοτήτων σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού είναι μία μεγάλη πρόκληση για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, το Αlba Graduate Business School του The American College of Greece, καταφέρνει να ξεχωρίζει. Κι αυτό γιατί μέσα σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, παρακολουθεί στενά τις διεθνείς και εγχώριες τάσεις και ανάγκες ώστε να προσαρμόζει τα προγράμματα σπουδών στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες των στελεχών και των επιχειρήσεων.

 

HR: Το επάγγελμα του μέλλοντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων

 

Η νέα γενιά επαγγελματιών HR

Μέσα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (MSc in SHRM), το Αlba Graduate Business School προσφέρει τη δυνατότητα σε μελλοντικούς επαγγελματίες ή εργαζόμενους σε θέσεις HR που θέλουν να εξελίξουν τις ικανότητές τους, να αναδειχθούν στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και να αποκτήσουν μια καριέρα που ταιριάζει στο μέλλον της κοινωνίας μας παγκοσμίως.

 

Το MSc in SHRM αναθεωρείται σε ετήσια βάση, το περιεχόμενο των ακαδημαϊκών μαθημάτων ανανεώνεται, ενώ προστίθενται νέα μαθήματα και workshops, όπου κρίνεται απαραίτητο. Είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο από το 2003 εκπαιδεύει τους σπουδαστές του ώστε να εξελιχθούν σε μάνατζερ με οξεία αντίληψη και διορατικότητα σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και αποσκοπεί στο να προετοιμάσει τους επαγγελματίες του αύριο οι οποίοι θα φέρουν την αλλαγή, παραμένοντας επίκαιρο. Aπευθύνεται τόσο σε αποφοίτους προπτυχιακών προγραμμάτων αλλά και σε εργαζόμενους σε θέσεις HR, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν τη στρατηγική αντίληψη που θα τους επιτρέψει να συνδυάσουν δημιουργικά τη στρατηγική για το ανθρώπινο δυναμικό με τις στρατηγικές business.

 

HR: Το επάγγελμα του μέλλοντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων

 

Γιατί MSc in SHRM στο Αlba Graduate Business School;

 

Η επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι άλλωστε ο τρόπος για να αποκτήσει κανείς τα κατάλληλα εργαλεία και να επενδύσει σε μια καριέρα που θα αποφέρει τόσο επαγγελματική καταξίωση, όσο και προσωπική ικανοποίηση στην καθημερινότητα. Το MSc in SHRM στο Alba είναι το μόνο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα αξιολογημένο και πιστοποιημένο από τους διεθνείς οργανισμούς EFMD (European Foundation for Quality Management) και NΕCHE (New England Commission of Higher Education).

 

Το πρόγραμμα είναι ευθυγραμμισμένο με τις οδηγίες και τα πρότυπα του Society for Human Resource Management (SHRM –www.shrm.org), του μεγαλύτερου επαγγελματικού συνδέσμου στελεχών ανθρωπίνου δυναμικού, για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου  Δυναμικού, ενώ οι καθηγητές είναι μόνιμοι και επισκέπτες, καταξιωμένοι στον χώρο τους διεθνώς, με σπουδές/εμπειρία σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά του χώρου.

 

Σε ό,τι αφορά στο εκπαιδευτικό μοντέλο, η θεωρία και η πράξη είναι αρμονικά συνδεδεμένες μεταξύ τους, καθώς οι φοιτητές πραγματοποιούν ομαδικές εργασίες και παρουσιάσεις, case studies, συμμετέχουν σε προόδους (midterms) και τελικές εξετάσεις (finals), εκπονούν διπλωματική εργασία ή πρακτική άσκηση ή εργασίες, ενώ αναπτύσσουν ατομικές δεξιότητες μέσω προσωπικού coaching.

 

HR: Το επάγγελμα του μέλλοντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων

 

Η επιτυχία του MSc in SHRM σε αριθμούς

Η επιτυχία του MSc in SHRM στο Αlba Graduate Business School είναι εμφανής και από τους αριθμούς που προκύπτουν στα χρόνια λειτουργίας του. Συγκεκριμένα, από το το 2012 έχουν πραγματοποιηθεί 88 συμμετοχές σε προγράμματα πρακτικής άσκησης, ενώ το 30% των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης οδηγούν σε πρόσληψη.

 

Από την έναρξή του, το πρόγραμμα αριθμεί 580 αποφοίτους, πολλοί από τους οποίους απασχολούνται μέχρι στιγμής σε 267 εταιρείες και οργανισμούς ανά τον κόσμο. Ένα εντυπωσιακό 94% των αποφοίτων βρίσκουν εργασία με την αποφοίτησή τους.

 

Όσο για τις υποτροφίες, το 85% των φοιτητών έχουν λάβει ως τώρα υποτροφία ή οικονομική βοήθεια, ενώ το Alba προσφέρει περί το 1 εκ. ευρώ σε υποτροφίες κάθε χρόνο.

 

Μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα δοθεί και η υποτροφία "Υοung Professionals" με στόχο να βοηθήσει τους εκκολαπτόμενους εργαζόμενους στο HR να αναδειχτούν σε futureproof ηγέτες του αύριο. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν 2 ακόμη πλήρεις ονομαστικές υποτροφίες: The Chris Argyris Scholarship in Organization Behavior και NielsenIQ Scholarship.

 

HR: Το επάγγελμα του μέλλοντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων

 

Η agile φιλοσοφία στην καρδιά της μάθησης

Το Alba, που έχει στο επίκεντρό του την agile φιλοσοφία, με άλλα λόγια τη φιλοσοφία της αέναης ευελιξίας, και διακρίνεται για το αντισυμβατικό και καινοτόμο πνεύμα του σε όλα τα προγράμματα, βοηθά τους μαθητές του ώστε να διέλθουν ομαλά και αυτή την κρίση και να μετατρέψουν την ανατροπή σε "business unusual" διδάγματα.

 

Οι φοιτητές λαμβάνουν γνώσεις σχετικές με τις ευέλικτες δομές και πρακτικές (agile) που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις, τις τάσεις στην αγορά και τη φύση της εργασίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό (digital transformation) των επιχειρήσεων και τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες (π.χ., cloud computing, big data, IoT, AI) στις επιχειρήσεις και στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού (HR analytics). Έτσι, με την αποφοίτησή τους μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες εργασίας.

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί την «είσοδο» σε μια επιτυχημένη καριέρα. Ο βασικότερος, όμως, είναι πως όσοι αποφασίσουν να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια, μπορούν πράγματι να αλλάξουν τον κόσμο. Και το MSc in SHRM στο Αlba Graduate Business School τους τα προσφέρει.

 

 

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα στο: http://www.alba.acg.edu/degree-programs/masters/msc-in-strategic-hrm/.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ