#Futureproof εισαγωγή στον χώρο εργασίας

Είσοδος στον κόσμο της εργασίας με #futureproof προοπτικές

Οι σπουδές αποτελούν σημαντικό εργαλείο προετοιμασίας για το μέλλον και οι φοιτητές του Deree εξοικειώνονται από νωρίς με τις απαιτήσεις του χώρου εργασίας.

ADVERTORIAL


Βρισκόμαστε στο 2022 και γνωρίζουμε καλά πως ο χώρος εργασίας του σήμερα, δε θυμίζει σε τίποτα εκείνον των μεγαλύτερων γενεών. Η πανδημία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή αυτή, καθώς επηρέασε τόσο τις απαιτήσεις του εργοδότη, όσο και τις ανάγκες του εργαζόμενου. Και οι δύο, όμως, πήραν ένα κοινό μάθημα: Η ανάγκη προσαρμογής στις συνθήκες της κάθε εποχής, είναι επιτακτική.

 

Οι σπουδές αποτελούν σημαντικό εργαλείο προετοιμασίας για το μέλλον. Είναι το πρώτο βήμα για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και, αν τις επιλέξουμε σοφά, θα βγούμε από αυτές πιο ολοκληρωμένοι και σίγουροι για τις δυνατότητές μας, έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. 

 

Οι φοιτητές του Deree έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις απαιτήσεις του χώρου εργασίας ήδη από το 2ο έτος σπουδών τους, χάρη στο γραφείο Career Services. 

 

To ACG δε βοηθά μόνο στην εύρεση εργασίας, αλλά ενθαρρύνει τους φοιτητές να εξελιχθούν και να μάθουν να κινηθούν στρατηγικά σε οποιονδήποτε χώρο, σε οποιαδήποτε χώρα κι αν επιλέξουν.

 

Πρώτα από όλα, μέσω της πρακτικής άσκησης μπορούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα, να δοκιμαστούν σε διάφορους τομείς και να ανακαλύψουν ποια είναι πραγματικά η κλίση τους. Στόχος τους, περισσότερο κι από το να «βρουν δουλειά», είναι να εξελιχθούν και να μάθουν να κινούνται στρατηγικά σε οποιονδήποτε χώρο, σε οποιαδήποτε χώρα κι αν επιλέξουν.  Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα είναι κερδισμένοι. Όπως αναφέρει έρευνα σχετικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του Deree, μόλις 9,4% των αποφοίτων για το 2021 αναζητούσαν ακόμα εργασία ένα εξάμηνο μετά την αποφοίτηση, με το υπόλοιπο 90,6% να έχει ήδη απορροφηθεί σε κάποιον οργανισμό, να στήνει τη δική του επιχείρηση, ή να συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές. 

 

Με την πρακτική, οι φοιτητές αποκτούν, επίσης, soft skills. Όσο περισσότερο εξοικειώνονται με τη πρακτική άσκηση, τόσο πιο έτοιμοι είναι να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους με το κεφάλι ψηλά. 

 

Επιπλέον, το Γραφείο διοργανώνει τα Career Days, μία επαγγελματική έκθεση-θεσμό στην ιστορία του Κολλεγίου εδώ και 45 χρόνια, που φέρνει σε επαφή τους φοιτητές με εκπροσώπους της αγοράς. Ας δούμε τους αριθμούς.

 

Στο Career Days 2021, το δεύτερο virtual event στην ιστορία του θεσμού λόγω πανδημίας, συμμετείχαν 125 εταιρείες και 239 recruiters. Συνολικά, 172 φοιτητές και απόφοιτοι εξάσκησαν τις δεξιότητές τους στις συνεντεύξεις μαζί με έμπειρους recruiters και έλαβαν εξατομικευμένη καθοδήγηση πώς να βελτιώσουν τη απόδοσή τους ενόψει των Career Days. Μέσα σε μία ημέρα πραγματοποιήθηκαν 205 mock interviews, τις οποίες χορήγησαν 15 εταιρείες, ενώ στις 3 ημέρες που έλαβαν χώρα τα Career Days, 500 φοιτητές και απόφοιτοι δήλωσαν συμμετοχή και είχαν την δυνατότητα πραγματοποίησης συνεντεύξεων με εργοδότες της προτίμησής τους μέσω live video conferencing. 

 

Εκτός από τα Career Days και την πρακτική άσκηση, οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, την πλατφόρμα Career Portal. Tο Κολλέγιο διαθέτει και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες στους φοιτητές και αποφοίτους του, οι οποίες κάνουν μία χαρτογράφηση της αγοράς ανά χώρα ή προσφέρουν επιπλέον θέσεις εργασίας πέραν του Career Portal. Στη φαρέτρα των ψηφιακών του «όπλων», ανήκει και το LinkedIn Learning.   

 

Για να πετύχουμε επαγγελματικά αύριο, είναι σημαντικό να κάνουμε τη σωστή επιλογή σήμερα. Μόνο έτσι θα πορευτούμε με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας την πραγματική μας αξία, και θα διεκδικήσουμε όλα εκείνα που μας αξίζουν.Αυτός είναι και ο λόγος που το Deree αποτελεί την πιο #futureproof επιλογή.

 

 Μάθετε περισσότερα για όσα προσφέρει στο Deree στους φοιτητές του στο www.acg.edu

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ