Θα μειώσει η Γερμανία τα όρια ταχύτητας εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία;

Θα μειώσει η Γερμανία τα όρια ταχύτητας εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία;

Λέσχη αυτοκινήτου της Γερμανίας πρότεινε προσωρινό όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα στους αυτοκινητόδρομους της χώρας για να μειωθούν η κατανάλωση καυσίμων και οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου Auto Club Europa (ACE) πρότεινε έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κίνησης στη χώρα.

Συγκεκριμένα ζήτησε να οριστεί προσωρινό όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους ώστε να υπάρξει χαμηλότερη ζήτηση για αμόλυβδη βενζίνη και ντίζελ κίνησης και να λιγοστέψουν οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. Έτσι θα «τιμωρηθεί» οικονομικά η Ρωσία για την απόφασή της να εισβάλει στην Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων και τη δημιουργία ενός τεράστιου κύματος εκατομμυρίων προσφύγων στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της λέσχης ACE, Στέφαν Χάιμλιχ, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η θέσπιση ενός προσωρινού ορίου ταχύτητας 100 χλμ./ώρα στην κυκλοφορία στις γερμανικές αούτομπαν μπορεί να εξοικονομήσει αποτελεσματικά και γρήγορα ενέργεια. Αυτό θα ήταν ένα δυνατό κοινό σήμα για να κάνουμε ορατή τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς κάθε λίτρο λιγότερης κατανάλωσης καυσίμου θα συμβάλει στη μείωση της ροής συναλλάγματος στο πολεμικό ταμείο της Ρωσίας».

Η συγκεκριμένη πρόταση θεωρείται εξαιρετικά τολμηρή για τα δεδομένα της Γερμανίας, καθώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα και μία από τις ελάχιστες στον πλανήτη, η οποία εξακολουθεί να μην προβλέπει όρια ταχύτητας σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων της. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου στο ένα τρίτο των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων δεν υπάρχει όριο ταχύτητας για τα οχήματα που κινούνται σε αυτούς.

Το Auto Club Europa ήταν επίσης η πρώτη γερμανική λέσχη αυτοκινήτου που ζήτησε ήδη από το 2019 να θεσπιστεί ανώτατο όριο ταχύτητας 130 χλμ./ώρα στις αούτομπαν, προκαλώντας έτσι έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτών. Τώρα κατέβηκε ακόμη χαμηλότερα, στα 100 χλμ./ώρα, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ