Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

Ξεχάστε τις φαρδιές ζάντες και τις σπορ αναρτήσεις και επενδύστε σε ορισμένα αξεσουάρ τα οποία θα αναβαθμίσουν την άνεση και την ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις σας, ενώ θα σας προφυλάξουν από μικροχτυπήματα.

Πριν από λίγα χρόνια τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ του αναβαθμισμένου εξοπλισμού ενός καινούργιου αυτοκινήτου ήταν οι φαρδύτερες ζάντες αλουμινίου, τα δερμάτινα καθίσματα, ένα ποιοτικό ηχοσύστημα, οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες κ.λπ. Ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά, αφού τα μοντέλα νέας γενιάς βγαίνουν από το εργοστάσιο ήδη με πλούσιο εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν την ευκαιρία να επιλέξουμε από μια σειρά εξαιρετικά χρήσιμων αξεσουάρ που αναβαθμίζουν την άνεση και την ασφάλεια του οχήματος, ενώ ανεβάζουν και τη μεταπωλητική του αξία όταν φτάσει η ώρα του αποχωρισμού. Δείτε τι προτείνουμε να υπάρχει στη λίστα παραγγελίας του νέου σας Ι.Χ.

 

Προβολείς Matrix-LED

Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

 

H νυχτερινή οδήγηση είναι δύσκολη και κουραστική και οι προβολείς Matrix-LED αποτελούν ένα πραγματικό κβαντικό άλμα ασφάλειας σε σχέση με το παρελθόν, αφού φωτίζουν καταπληκτικά τον δρόμο, κατευθύνουν τη δέσμη στοχευμένα στις στροφές και δεν τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς που κινούνται αντίθετα και μπροστά μας. Εξαιρετικά χρήσιμη είναι και η αυτόματη αλλαγή μεταξύ της μεσαίας και της μεγάλης σκάλας των προβολέων, που συμβάλλει στη χαλάρωση του οδηγού. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στα μοντέλα τελευταίας γενιάς, όπου οι προβολείς Matrix-LED δουλεύουν αποδοτικότερα και οι αλλαγές σκάλας γίνονται στα ιδανικά χρονικά σημεία και όχι με καθυστέρηση, όπως συνέβαινε παλιότερα.

 

Ηead-up Display

Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

 

Η οθόνη προβολής κρίσιμων και χρήσιμων πληροφοριών στο μπροστινό παρμπρίζ λύνει τα χέρια μας και βοηθά τον οδηγό να επικεντρώνεται στην κυκλοφορία, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του στην κονσόλα και στο cockpit. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προβολή του GPS μπροστά και στο ύψος των ματιών μας, καθώς έχουν συμβεί πάμπολλα ατυχήματα με οδηγούς που κοιτούσαν τη διαδρομή στην κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων και δεν πρόσεχαν τον δρόμο.


Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

 

Η αυξημένη κυκλοφορία και τα αμέτρητα stop and go στις καθημερινές διαδρομές μας κάνουν πλέον την επιλογή ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων σχεδόν μονόδρομο. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σύγχρονα αυτόματα σασμάν δεν έχουν καμία σχέση με τα παλαιότερα, αφού αλλάζουν πλέον αστραπιαία σχέσεις, δεν παθαίνουν εύκολα βλάβη, δεν ανεβάζουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και η οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με ένα αντίστοιχο μοντέλο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων δεν κρίνεται απαγορευτική. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι κάποιες μάρκες προσφέρουν ορισμένα μοντέλα τους στάνταρ με αυτόματο σασμάν και ότι τα συγκεκριμένα κιβώτια κατακτούν ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις καινούργιων Ι.Χ. σε βάρος των μηχανικών σασμάν.

 

Σύστημα ειδοποίησης νεκρής γωνίας

Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

 

Ένας μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται στην αβλεψία οδηγών που ξεκίνησαν να προσπερνούν χωρίς να έχουν ελέγξει απολύτως τον καθρέφτη και την κυκλοφορία των επερχόμενων οχημάτων. Λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν τα συστήματα ηχητικής και οπτικής ειδοποίησης του οδηγού όταν επιχειρεί να ξεκινήσει τη διαδικασία προσπέρασης, ενώ βρίσκεται κάποιο άλλο όχημα «κρυμμένο» στη νεκρή γωνία. 

 

Κάμερα 360 μοιρών

Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

 

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί αεροδυναμικά, όμως οι γραμμές τους κάνουν δυσδιάκριτα στον οδηγό τα όρια του αμαξώματος, δυσκολεύουν το παρκάρισμα και ευθύνονται συχνά για μικροτρακαρίσματα πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, κολονάκια κ.λπ. Το πανοραμικό σύστημα καμερών 360 μοιρών επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει απόλυτα τον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινήτου του και να αποφεύγει έτσι μικροχτυπήματα που μπορεί να τον υποχρεώσουν σε δαπανηρές επισκευές.

 

Προσαρμοζόμενο cruise control

Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

 

Το Adaptive Cruise Control αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο σύστημα, ιδίως όταν κινούμαστε σε αυτοκινητόδρομους και σε διαδρομές με μεγάλες ευθείες και όχι στην πόλη ή σε σημεία με πολλές στροφές. Ο οδηγός επιλέγει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου και το προσαρμοζόμενο cruise control τη διατηρεί χωρίς να χρειάζεται να πατάμε το γκάζι, ενώ το σύστημα τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας όταν ανιχνεύσει ένα προπορευόμενο όχημα και επιταχύνει ξανά στην προεπιλεγμένη ταχύτητα όταν αυτό φύγει από μπροστά μας.

 

Άνοιγμα των θυρών χωρίς κλειδί

Tα απαραίτητα αξεσουάρ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου

 

Το επονομαζόμενο keyless system κλειδώνει και ξεκλειδώνει αυτόματα και χωρίς κλειδί τις πόρτες μόλις πλησιάσουμε ή απομακρυνθούμε από το όχημα. Πρόκειται για μια πολύ πρακτική λειτουργία, ιδιαίτερα όταν κρατάμε διάφορα αντικείμενα στα χέρια μας. Κάποιοι θα σκεφτούν ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο, όσοι όμως καλόμαθαν με το κeyless system δηλώνουν κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μiα πολύ έξυπνη και χρήσιμη επένδυση.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ