Τα 5 απαραίτητα αξεσουάρ ενός καινούργιου αυτοκινήτου

Τα 5 απαραίτητα αξεσουάρ ενός καινούργιου αυτοκινήτου

Δείτε με τι εξοπλισμό πρέπει να παραγγείλετε το καινούργιο σας αυτοκίνητο, ώστε η οδήγησή του να γίνει πιο άνετη, ευχάριστη και ασφαλής, αλλά και να μπορέσετε να το μεταπωλήσετε αργότερα ευκολότερα και σε καλύτερη τιμή.

Πριν από όχι πολλά χρόνια τα αυτοκίνητα πωλούνταν στις βασικές εκδόσεις τους σχεδόν «γυμνά». Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν ριζικά, είτε λόγω του εντονότερου ανταγωνισμού είτε λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών. Έτσι, ακόμη και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης εφοδιάζονται πλέον με πολλούς αερόσακους, συστήματα ευστάθειας και αντιμπλοκαρίσματος των φρένων, ηλεκτρικά παράθυρα κ.λπ. Μάλιστα, όσο ανεβαίνουμε κατηγορία, γίνεται ο βασικός εξοπλισμός πλουσιότερος και περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα αξεσουάρ. Ο σωστός αγοραστής ενός καινούργιου αυτοκινήτου πρέπει να βλέπει μακριά και να επιλέγει το νέο του Ι.Χ. με έναν εξοπλισμό ο οποίος θα του κάνει τη ζωή ευκολότερη και πιο ευχάριστη όταν οδηγεί, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσει την αξία μεταπώλησης του οχήματος σε ικανοποιητικά επίπεδα, όταν φτάσει η ώρα του αποχωρισμού. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα εξτρά που συνδυάζουν αυτές τις προϋποθέσεις και θεωρούμε αυτονόητα για τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου που σκοπεύετε να αποκτήσετε.

 

Αισθητήρες, κάμερες οπισθοπορείας

Ο σχεδιασμός των σύγχρονων αυτοκινήτων είναι αεροδυναμικός και ελκυστικός, όμως περιορίζει σε αρκετές περιπτώσεις την ορατότητα και δημιουργεί κρυφές γωνίες αμαξώματος. Τη λύση δίνουν οι αισθητήρες παρκαρίσματος και οι κάμερες οπισθοπορείας που διευκολύνουν τους επιτόπιους ελιγμούς και μας βοηθούν να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες επαφές με άλλα οχήματα, αθέατα κολωνάκια κ.λπ.

 

Τα 5 απαραίτητα αξεσουάρ ενός καινούργιου αυτοκινήτου

 

Συστήματα πολυμέσων

Όσο μεγαλύτερη η οθόνη και όσο πιο προηγμένο το σύστημα πολυμέσων, τόσο περισσότερο θα απολαμβάνετε την οδήγηση και τόσο ευκολότερα θα μεταπωλήσετε αργότερα το Ι.Χ. σας. Φυσικά, το σύστημα πολυμέσων θα πρέπει να είναι συμβατό με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στα must περιλαμβάνεται και ένα άμεσο και ακριβές σύστημα πλοήγησης.

 

Τα 5 απαραίτητα αξεσουάρ ενός καινούργιου αυτοκινήτου

 

Προβολείς LED

Σε μερικά χρόνια θα μας προξενούν αρνητική εντύπωση τα μοντέλα που δεν θα διαθέτουν προβολείς LED. Η συγκεκριμένη τεχνολογία φωτισμού είναι αποδοτικότερη, καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και προσφέρει ευελιξία με συστήματα Matrix που κατευθύνουν στοχευμένα τη δέσμη του φωτός και κάνουν τη νυχτερινή οδήγηση ασφαλέστερη. Άρα, πρόκειται για μια επένδυση που θα πιάσει αργότερα σίγουρα τόπο.

 

Τιμόνι με πολυχειριστήρια

Tα πολυχειριστήρια στο τιμόνι συμβάλλουν στην ασφαλέστερη οδήγηση, αφού επιτρέπουν στον οδηγό να ενεργοποιεί κάποιες λειτουργίες χωρίς να χρειαστεί να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο. Επίσης, είναι πρακτικά, επειδή με τη βοήθειά τους ο οδηγός μπορεί να διαχειρίζεται τον υπολογιστή ταξιδιού και να ενημερώνεται για την κατάσταση του οχήματός του.

 

Τα 5 απαραίτητα αξεσουάρ ενός καινούργιου αυτοκινήτου

 

Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Κάποτε τα περιγελούσαμε, όμως τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε να αλλάζουν τις σχέσεις γρηγορότερα από τα χειροκίνητα. Επίσης, δεν χαλάνε πλέον τόσο εύκολα και δεν αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου. Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, αλλά και την άνεση που προσφέρουν κατά την οδήγηση στην πόλη και γενικότερα στην πυκνή κυκλοφορία, έχουν γίνει απαραίτητα σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Δεν είναι τυχαίο ότι στις μεγάλες κατηγορίες έχουν πάρει πλέον το πάνω χέρι έναντι των χειροκίνητων σασμάν, των οποίων το τέλος φαίνεται προδιαγεγραμμένο.

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ