Στις ΗΠΑ έρχεται ο φορτιστής στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο
Τα βανάκια της eTree είναι ηλεκτροκίνητα και διαθέτουν στενό αμάξωμα για μεγαλύτερη ευελιξία.

Στις ΗΠΑ ο φορτιστής έρχεται στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στις ΗΠΑ νεοφυείς επιχειρήσεις με οχήματα που μεταφέρουν ταχυφορτιστές για να γεμίζουν, όπου κληθούν, τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι Αμερικανοί προσπαθούν συνέχεια να απλοποιούν τη ζωή τους, γι αυτό δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα τους γεννήθηκαν τα πρώτα drive-in ταχυφαγεία και οι drive-in τράπεζες. Οι καλομαθημένοι πολίτες της χώρας μπορούν επίσης να τηλεφωνήσουν σε εξειδικευμένες φίρμες για να έρθει στο σπίτι τους το βυτιοφόρο και να φουλάρουν επιτόπου το όχημά τους με βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης, ώστε να γλιτώσουν την επίσκεψη σε πρατήριο καυσίμων.

 

Κάτι ανάλογο ισχύει πλέον στην Καλιφόρνια και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς καλείς μέσω εφαρμογής έναν κινητό ταχυφορτιστή για να γεμίσεις την μπαταρία του Tesla σου ή ενός άλλου μοντέλου ίδιας τεχνολογίας. Φυσικά αυτό μπορείς να το κάνεις απλά για την ευκολία σου, για να κερδίσεις χρόνο ή όταν διαπιστώσεις ότι ξεμένει από το όχημα από ηλεκτρική ενέργεια και χρειάζεται επειγόντως φορτιστή.

 

Στις ΗΠΑ έρχεται ο φορτιστής στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο
Η εταιρεία Lightning Systems ρυμουλκεί τα τρέιλερ με τους ταχυφορτιστές χρησιμοποιώντας ενεργοβόρα pick-up με V8 βενζινοκινητήρες.

 

Η επιλογή της start-up εταιρείας Lightning Systems αποτελεί σίγουρα ένα οξύμωρο σχήμα για κάθε οικολόγο κάτοχο ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου, αφού ο ταχυφορτιστής ρυμουλκείται από ένα ενεργοβόρο pick-up με V8 βενζινοκινητήρα. Ο CEO της εταιρείας Τιμ Ρίζερ ποντάρει στα εταιρικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση και δεν θέλουν να καθυστερούν επιστρέφοντας στις βάσεις τους κάθε φορά που χαμηλώνει επικίνδυνα η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας τους, αφού ο χρόνος είναι χρήμα.

 

Σαφώς οικολογικότερο είναι το πρόσημο της φίρμας eTree, η οποία χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του ταχυφορτιστή ηλεκτρικά βανάκια και μάλιστα με σχετικά στενό αμάξωμα, για να είναι πιο ευέλικτα και να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Να σημειώσουμε ότι οι συσκευές φόρτισης της eTree είναι κατάλληλες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ισχύ έως 200 ίππων.

 

Στις ΗΠΑ έρχεται ο φορτιστής στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο
Το Roadie λειτουργεί σαν powerbank κινητού τηλεφώνου και μπορείς να το νοικιάσεις ή να το αγοράσεις για περίπτωση ανάγκης.

 

Μία διαφορετική προσέγγιση στο κεφάλαιο της φόρτισης on the road εφαρμόζει η εταιρεία SparkCharge στις πόλεις Ντάλας, Σαν Χοσέ, Λος Άντζελες και Σαν Φραντσίσκο. Το Roadie της SparkCharge λειτουργεί όπως η powerbank του κινητού μας ή σαν κάνιστρο καυσίμου και παρέχει αρκετό ρεύμα σε ένα ηλεκτρικό όχημα για να καλύψει τουλάχιστον άλλα 20 χιλιόμετρα, μέχρι να βρει έναν κανονικό φορτιστή για την μπαταρία του.

 

Το βάρους 23 κιλών Roadie μπορεί μάλιστα να ενοικιαστεί ή ακόμη και να αγοραστεί από ενδιαφερόμενους πελάτες, ώστε να το αποθηκεύσουν μέσα στο ηλεκτροκίνητο όχημά τους για ώρες ανάγκης.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η υπηρεσία οδικής βοήθειας για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προσφέρει η κινέζικη Nio. Η συγκεκριμένη μάρκα έχει ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει ήδη από φέτος τη δραστηριότητά της και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στη χώρα της διαθέτει έναν στόλο κατάλληλα εξοπλισμένων βαν, τα οποία τα καλείς και φορτίζουν δέκα λεπτά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πελάτη για περίπου 100 χιλιόμετρα επιπρόσθετη αυτονομία.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ