Είδαμε από κοντά ποιο είναι το μέλλον της μετακίνησης

Riese & Muller: Είδαμε από κοντά ποιο είναι το μέλλον της μετακίνησης

Κάποιος που θέλει να πάρει μία «γεύση» από το μέλλον της μετακίνησης, μπορεί απλά να κάνει μία βόλτα από το κατάστημα της Kosmoride και να μάθει όλα όσα χρειάζεται.

Ηλεκτροκίνηση. Όταν διαβάζουμε αυτή την λέξη πρώτα σκεφτόμαστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία έχουν ξεκινήσει και γίνονται αρκετά δημοφιλή στην χώρα μας. Στην συνέχεια, μας έρχονται στο μυαλό τα ηλεκτρικά πατίνια που πλέον τα βλέπουμε παντού και τελευταία μας έρχονται στο μυαλό τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως επειδή δεν έχουν μπει ακόμα στο DNA μας όσον αφορά τις επιλογές που έχουμε στην μετακίνηση μας, παρότι έχουμε πολλές επιλογές σε αυτόν τον τομέα για όλες τις ανάγκες και για όλα τα γούστα. Πριν μερικές μέρες είχα την ευκαιρία να πάω με την Kosmoride, σε ένα μέρος λίγο πιο έξω από την Φρανκφούρτη. Στο Ντάρμσταντ! Μόλις 30 λεπτά από το αεροδρόμιο βρίσκεται η έδρα και το εργοστάσιο της Riese & Muller.

 

Το θέαμα ήταν καθηλωτικό. Ποιος θα μου έλεγε ότι μία μέρα μίας εταιρεία που φτιάχνει ηλεκτρικά ποδήλατα θα έχει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γραμμή παραγωγής και συναρμολόγησης με περισσότερους από 850 εργαζομένους.

 

Είδαμε από κοντά ποιο είναι το μέλλον της μετακίνησης

 

Είδαμε από κοντά ποιο είναι το μέλλον της μετακίνησης

 

Είδαμε από κοντά ποιο είναι το μέλλον της μετακίνησης

 

Όταν εξέφρασα αυτή την απορία μου, η πρώτη διόρθωση από τον υπεύθυνο της εταιρίας ήταν ότι η Riese & Muller, «δεν είναι απλά μία εταιρεία που φτιάχνει ηλεκτρικά ποδήλατα» αλλά «πρόκειται για μία εταιρεία που διαμορφώνει το μέλλον της μετακίνησης». Αυτό και μόνο αρκεί για να σε βάλει σε περισσότερες σκέψεις. Το μέλλον της μετακίνησης; Πώς είναι λοιπόν το μέλλον αυτό και πόσο μακριά βρίσκεται από το παρόν;

 

Η Riese & Muller, ιδρύθηκε από τους Markus Riese και Heiko Müller το 1993 και έχει σκοπό της να αλλάξει το mindset στο κομμάτι της μετακίνησης. Από μία ιδέα σε ένα χαρτόνι για το πρώτο μοντέλο που δημιούργησαν πριν 30 χρόνια πλέον διαθέτει ομάδα έρευνας και ανάπτυξης, ομάδα καινοτομίας και φυσικά πολύ κόσμο που ασχολείται με την εναλλακτική μετακίνηση.

 

Είδαμε από κοντά ποιο είναι το μέλλον της μετακίνησης

 

Αυτό το καταλάβαμε με το που φτάσαμε στο Ντάρμσταντ, όπου το πάρκινγκ των ποδηλάτων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό των αυτοκινήτων. Όλοι κινούνται με το ποδήλατό τους και δεν μπορούν να σκεφτούν τον εαυτό τους να επιλέγουν κάποιον διαφορετικό τρόπο μετακίνησης.

 

Είδαμε από κοντά ποιο είναι το μέλλον της μετακίνησης

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το DNA της εταιρίας και γι' αυτό τον λόγο, άλλωστε, έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2025 θα είναι η πιο βιώσιμη εταιρία στον κλάδο ηλεκτρονικών ποδηλάτων. Αυτό γίνεται πραγματικότητα με τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας αλλά και από την συνεργασία με τους προμηθευτές για μια διαφανή και υπεύθυνη αλυσίδα εφοδιασμού.

 

Επίσης η Riese & Muller, συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό του δημόσιου χώρου με σκοπό την καλύτερη και πιο αποτελεσματική χρήση του ποδηλάτου. Ενώ παράλληλα η εταιρία επενδύει στην έρευνα και τη διδασκαλία. Δεν είναι παράξενο άλλωστε ότι στηρίζει έμπρακτα το Cycling Foundation Professorship στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φρανκφούρτης και είναι και συνεργάτης του Alanus University στο πρόγραμμα σπουδών "Rethinking business with professional practice".

 

Riese & Muller: Είδαμε από κοντά ποιο είναι το μέλλον της μετακίνησης

 

Τα μοντέλα που δημιουργεί είναι πάντα με γνώμονα την χρηστικότητα τους και πόσο πολύ θα θέλει ο αναβάτης να τα χρησιμοποιεί. Δεν είναι άλλωστε μόνο ένας τρόπος άθλησης. Πρόκειται για έναν τρόπο μετακίνησης μην ξεχνάμε και ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές απαιτήσεις από το όχημά του. Άλλος θέλει ένα όχημα πόλης που να μπορεί να πηγαίνει εύκολα από το ένα μέρος στο άλλο, κάποιος άλλος μπορεί να θέλει ένα όχημα για να κουβαλάει πράγματα ενώ ένας τρίτος μπορεί να θέλει ένα όχημα που να πηγαίνει παντού και να μην κολλάει πουθενά. Η Riese & Muller έχει μοντέλα για κάθε απαίτηση και πάντα έχει προβλέψει το κομμάτι της ασφάλειας αλλά και της υποστήριξης. Η αυτονομία ενός eBike της Riese & Muller μπορεί να φτάσει μέχρι και 200χλμ ενώ η μέγιστη ταχύτητα του αγγίζει τα 45χλμ/ώρα.

 

Στην Ελλάδα η Kosmoride με τα εξειδικευμένα καταστήματα της αποκλειστικά για e-Bikes προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales, παρέχοντας μια μεγάλη γκάμα από κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων μεταξύ των οποίων είναι και η Riese & Muller.

 

Έτσι κάποιος που θέλει να πάρει μία «γεύση» από το μέλλον της μετακίνησης δεν χρειάζεται να πάει μέχρι το Ντάρμσταντ, αλλά μπορεί απλά να κάνει μία βόλτα από το κατάστημα της Kosmoride, να μάθει όλα όσα χρειάζεται και φυσικά να βρει το ιδανικό μοντέλο για τις ανάγκες της μετακίνησης του.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ