Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά για μέγιστη ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις στις φθινοπωρινές σας εξορμήσεις

Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά για μέγιστη ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις στις φθινοπωρινές σας εξορμήσεις

Τα νέα ελαστικά της Michelin, Pilot Sport 5 και Primacy 4+, είναι ιδανικά για κάθε μας φθινοπωρινή εξόρμηση, αφού προσφέρουν οδηγική ασφάλεια και μεγάλη διάρκεια ζωής.

ADVERTORIAL

 

Η οδήγηση, για κάποιους, είναι απόλαυση. Για άλλους, καθημερινότητα, επάγγελμα ή ένας τρόπος για να ανακαλύπτουν πολλά και διαφορετικά μέρη. Όποιον ρόλο και να παίζει η οδήγηση στη ζωή μας, βέβαια, ένα είναι σίγουρο: όλοι χρειαζόμαστε να νιώθουμε ασφάλεια.

 

Η οδική ασφάλεια, λοιπόν, αποτελεί ένα ζήτημα που μας αφορά όλους - συχνά, όμως, το παραβλέπουμε. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2022, τα τροχαία ατυχήματα σημείωσαν αύξηση κατά 18% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021. Σίγουρα, στα στοιχεία αυτά συμβάλλουν πολλοί παράγοντες - κι ένας από αυτούς είναι τα ελαστικά.

 

Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά για μέγιστη ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις στις φθινοπωρινές σας εξορμήσεις

 

Ο λόγος που τα ελαστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην οδική ασφάλεια, είναι το ότι αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματός μας με τον δρόμο. Για την ακρίβεια, είναι ίσο με την παλάμη ενός χεριού. Απ' αυτό καταλαβαίνουμε πως η επιλογή των σωστών ελαστικών είναι εξαιρετικής σημασίας, αν και, οι επιλογές στην αγορά είναι πολλές και ποικίλλουν. Το βασικό που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς, όμως, είναι το πώς μπορεί να συνδυάσει ποιότητα και κόστος, αλλά και το πώς να μην συμβιβαστεί σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις και την ασφάλεια.

 

Μιλώντας για επιδόσεις, οι οδηγοί χρειάζεται να προσέχουν αρκετά κριτήρια επιλογής όταν αγοράζουν ελαστικά: τις επιδόσεις στο φρενάρισμα, αλλά και την αντίσταση στην υδρολίσθηση, την διάρκεια ζωής, αλλά και τη φθορά από την χρήση. Πίσω από κάθε ελαστικό που φτιάχνεται, λοιπόν, χρειάζεται να υπάρχει τεχνογνωσία: όπως κάθε φορά που φτιάχνεται ένα νέο ελαστικό Michelin.

 

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προσφέρει στους οδηγούς και στους επαγγελματίες ελαστικά που παραμένουν ασφαλή και διατηρούν τις υψηλές τους επιδόσεις, ανεξάρτητα από τα πόσα χιλιόμετρα έχουν οδηγήσει, μέχρι το τέλος της ζωής τους, γι' αυτό και επενδύει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ στην Έρευνα και την Ανάπτυξη (R&D), κάθε χρόνο. Η Michelin, άλλωστε, θεωρεί ευθύνη της να κάνει την κινητικότητα σε όλον τον κόσμο πιο ασφαλή και γι’ αυτό συνεργάζεται με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη με λιγότερες εκπομπές CO2 και περιορισμένη χρήση πρώτων υλών. 

 

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύονται από τις ανεξάρτητες δοκιμές για τα νέα ελαστικά της Michelin, Pilot Sport 5 και Primacy 4+, τα οποία είναι ιδανικά για κάθε μας φθινοπωρινή εξόρμηση.

 

Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά για μέγιστη ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις στις φθινοπωρινές σας εξορμήσεις

 

Για όσους είναι λάτρεις των sport αυτοκινήτων και των σεντάν υψηλών επιδόσεων, το Michelin Pilot Sport 5 είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό sport επιδόσεων και μεγαλύτερης διάρκεια ζωής. Το συγκεκριμένο ελαστικό, προσφέρει ακρίβεια και εξαιρετική απόκριση στις στροφές, χάρη στην τεχνολογία Dynamic Response, όπως έχει ήδη αποδειχθεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ένα υβριδικό λινό από αραμίδη και νάιλον σχηματίζει μια ζώνη γύρω από τον σκελετό του ελαστικού και εγγυάται βέλτιστη απόκριση και αυξημένη οδηγική απόλαυση. Προσφέρει επίσης μέγιστο έλεγχο, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις πρόσφυσης και φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Η τεχνολογία Dual Sport Tread Design επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του πέλματος και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στο βρεγμένο, χάρη στην εσωτερική πλευρά σκαλίσματος και στο στεγνό χάρη στην εξωτερική πλευρά σκαλίσματος με άκαμπτα μπλοκ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το συγκεκριμένο ελαστικό έχει σχεδιαστεί για να χαρίζει άψογη ματ βελούδινη εμφάνιση, αναδεικνύοντας το όχημά μας. Ως αποτέλεσμα, ήταν ο νικητής του 2021 με τίτλο «Contemporary Good Design Award» που διοργανώθηκε από το Red Dot Award.

 

Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά για μέγιστη ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις στις φθινοπωρινές σας εξορμήσεις

 

Όσο για το Michelin Primacy 4+, έχει σχεδιαστεί για sedan και SUV, για καθημερινή χρήση, αλλά και μεγάλα οικογενειακά ταξίδια. Το ελαστικό αυτό ξεχωρίζει για τις καλύτερες επιδόσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα, μέχρι το επιτρεπόμενο όριο φθοράς πέλματος, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Οφείλει τις επιδόσεις του στην τεχνολογία Michelin EverGrip, η οποία συνδυάζει αποτελεσματικά δύο στρώματα γόμας για να αντισταθμίσει την απώλεια βάθους πέλματος, απομακρύνοντας καλύτερα το νερό, ακόμα κι όταν φθαρεί.

 

Οι νέας γενιάς γκάμες ελαστικών Michelin, λοιπόν, καλύπτουν όχι μόνο συγκεκριμένες οδηγικές ανάγκες - όπως αυτές των οδηγών sport αυτοκινήτων - αλλά και τις δικές μας καθημερινές ανάγκες. Καθώς οι επιδόσεις τους είναι υψηλού επιπέδου και αντέχουν στο χρόνο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων. Ασφάλεια, υψηλή ποιότητα, αντοχή και βιωσιμότητα - η νέα γενιά ελαστικών Michelin τα έχει όλα.

 

 

Βρείτε τα δικά σας ελαστικά Michelin εδώ: https://www.michelin.gr/auto/agora ή βρείτε τον κοντινότερο μεταπωλητή της Michelin: https://www.michelin.gr/auto/dealer-locator.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ford Kuga Plug-in Hybrid

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Kuga Plug-in Hybrid