Πώς να βοηθάτε το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό σας

Πώς να βοηθάτε το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό σας

Η λύση βρίσκεται στο εξελιγμένο πρόγραμμα της Anytime, Short Drive, την πρώτη πράσινη ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

ADVERTORIAL

 

Ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς. Ξέρουμε, πλέον, πως η κλιματική και η ενεργειακή κρίση μας επηρεάζουν και μας αφορούν άμεσα - και ξέρουμε πως χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας άμεσα, επενδύοντας σε μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα έτσι ώστε, να συνεχίσουμε να αποκαλούμε τον πλανήτη μας «σπίτι».

 

Πώς; Βρίσκοντας «πράσινες» λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν εμάς και ταυτόχρονα το περιβάλλον μας. Για παράδειγμα, ο τομέας των μεταφορών έχει σημαντική ευθύνη για τα επιβλαβή επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνεπάγονται - αυτό σημαίνει πως η χρήση που κάνουμε στο αυτοκίνητό μας, έχει μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Προσπαθώντας να μειώσουμε τον αρνητικό αυτόν αντίκτυπο, οι περισσότεροι κάνουμε όσο λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου μας μπορούμε. Είναι όμως αρκετό;

 

Η λύση βρίσκεται στο εξελιγμένο πρόγραμμα της Anytime, το Short Drive. Πρόκειται για την πρώτη πράσινη ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, μια καινοτομία της εταιρείας που έχει στόχο να σφραγίσει το οικολογικό της αποτύπωμα και να συνεισφέρει ενεργά στην προσπάθεια για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους όσους χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητό μας, το χρησιμοποιούμε για κοντινές αποστάσεις, ως δεύτερο ή επιλέγουμε άλλους τρόπους μετακίνησης στην καθημερινότητά μας κι επιθυμούμε να ασφαλιστούμε με βάση την απόσταση που κάνουμε.

 

Βασισμένο σε διεθνή πρότυπα, το Short Drive υπολογίζει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπει το αυτοκίνητο (ή περισσότερα) που έχουμε επιλέξει να ασφαλίσουμε και τις αντισταθμίζει σε πιστοποιημένα περιβαλλοντικά έργα που έχουν θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη μας.

 

Πώς λειτουργεί το Short Drive;

Βασισμένο σε διεθνή πρότυπα, το Short Drive υπολογίζει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπει το αυτοκίνητο (ή περισσότερα) που έχουμε επιλέξει να ασφαλίσουμε και τις αντισταθμίζει σε πιστοποιημένα περιβαλλοντικά έργα που έχουν θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη μας. Για τον υπολογισμό των εκπεμπόμενων ρύπων αυτών των οχημάτων, οι παράμετροι που εξετάστηκαν ήταν τα κυβικά τους, το είδος του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υβδριδικό) και τα χιλιόμετρα που κάνουν, την απόσταση δηλαδή που διανύουν. Όσο, λοιπόν, χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας και όσο αυτό είναι ασφαλισμένο στο Short Drive, η επιβάρυνση στο περιβάλλον είναι ουσιαστικά ουδέτερη.

 

 


Η καινοτομία της «πράσινης» ασφάλισης αυτοκινήτων Short Drive είναι ότι συνδέεται με τα χιλιόμετρα που διανύουμε με το αυτοκίνητό μας μέσα σε ένα χρόνο. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να ασφαλιστούμε αρχικά για 3.000 χλμ./χρόνο ή 1.500 χλμ./6μηνο, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον χιλιόμετρα, όποια διάρκεια κι αν επιλέξουμε - αυτό γίνεται πολύ εύκολα μέσω τηλεματικής τεχνολογίας και μιας ειδικής συσκευής που απλώς εγκαθιστούμε στο αυτοκίνητο. Έτσι, έχουμε δίκαιη τιμολόγηση, οικονομικότερα ασφάλιστρα και την σιγουριά πως αντισταθμίζουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα ανά πάσα στιγμή.

 

Αν, λοιπόν, έχουμε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούμε ελάχιστα, το πρόγραμμα ασφάλειας αυτοκινήτου Short Drive μας δίνει μια «πράσινη» λύση που θα ωφελεί τόσο εμάς όσο και το περιβάλλον μας. Μια κοινή προσπάθεια, για έναν καλύτερο πλανήτη.

 

 


Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα Short Drive στο Anytime.gr

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ