Ο οδικός χάρτης του Ράλλυ Ακρόπολις
Ο δέκατος αγώνας του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος Ράλλυ WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Ο οδικός χάρτης του Ράλλυ Ακρόπολις

Το «εθνικό μας ράλλυ» υπόσχεται στους φίλους των μηχανοκίνητων αθλημάτων ένα τετραήμερο πανδαισίας με επίκεντρο την περιοχή της Λαμίας και κερασάκι στην τούρτα την υπερειδική διαδρομή μέσα στο ΟΑΚΑ.

Μεγάλες συγκινήσεις επιφυλάσσει το φετινό ράλλυ ακρόπολις, που θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το περσινό. Το «Ράλλυ των Θεών» δεν θα ξεκινήσει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης αλλά από τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, με την υπερειδική διαδρομή εντός του ίδιου του σταδίου και ενώπιον περίπου 69.000 θεατών. Ο «στίβος μάχης» περιλαμβάνει μία διαδρομή σχεδόν δύο χιλιομέτρων με 16 στροφές και μία ψηλή γέφυρα για εντυπωσιακά άλματα των 70 συμμετεχόντων που θα μονομαχήσουν ανά ζεύγη.

 

Μετά την υπερειδική, το ράλλυ θα μεταφερθεί για διανυκτέρευση στο Λουτράκι και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την πρώτη πλήρη αγωνιστική ημέρα που περιλαμβάνει 6 περάσματα από πέντε διαφορετικές διαδρομές γνωστές από προηγούμενα Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, με άλλες χαράξεις σε σχέση με το παρελθόν. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα πάρουν τον δρόμο για τη Λαμία και θα πραγματοποιήσουν καθ’ οδόν τη νέα ειδική διαδρομή «Δάφνη» και τη «Λειβαδιά» στον νομό Βοιωτίας.

 

Μετά την ανασυγκρότηση στη μαρίνα της Ιτέας θα ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις με την εντυπωσιακή ειδική διαδρομή «Βωξίτες» και τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στο Service Park στο κέντρο της Λαμίας. Το Σάββατο περιλαμβάνει τρεις ειδικές με δύο περάσματα από την καθεμία, μεταξύ των οποίων και ο θρυλικός «Ταρζάν», που αποτελεί και μια πρώτης τάξης επιλογή για διά ζώσης παρακολούθηση του ράλλυ με σκηνικό τα πανέμορφα βουνά της Φθιώτιδας.

 

Ο δέκατος αγώνας του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος Ράλλυ WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με τρία περάσματα από δύο διαδρομές και μετά από συνολικά 305,86 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών. Η απονομή των κυπέλλων στους νικητές θα γίνει έξω από τη μονή Αγίας Τριάδας στη Μενδενίτσα και η αυλαία θα πέσει με την επιστροφή των πληρωμάτων στη Λαμία για τον επίσημο τερματισμό του αγώνα. 

 

Ο οδικός χάρτης του Ράλλυ Ακρόπολις

 

Oδηγός ασφάλειας για τους θεατές

Η ασφάλεια του αγώνα αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τους διοργανωτές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, οι οποίοι έχουν αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα www.acropolisrally.gr, στην ενότητα «Θεατές», χρήσιμες οδηγίες για την προσέγγιση και την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε:

● Σε κάθε ειδική διαδρομή προβλέπονται ειδικά σημεία στάθμευσης των οχημάτων των θεατών και προκαθορισμένες ζώνες θεατών, σηματοδοτημένες με πλέγματα ή κορδέλες.

● Οι ειδικές διαδρομές κλείνουν 3 ώρες πριν από το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο, ενώ μισή ώρα πριν από το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα απαγορεύεται η κίνηση στον δρόμο.

●  Δεν αγγίζουμε ένα ακινητοποιημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο παρά μόνο αν ανάβει πράσινο φως στο παρμπρίζ και στα κολονάκια, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε από την υψηλή τάση του ρεύματος λόγω της υβριδικής τεχνολογίας.

●  Δεν επιλέγουμε σημεία με απαγορευτικές πινακίδες και δεν μετακινούμαστε από τη θέση μας πριν περάσει το αυτοκίνητο-ουραγός με την καρό σημαία.

●  Σεβόμαστε το περιβάλλον, δεν ανάβουμε τσιγάρο ή φωτιές και αφήνουμε τα σκουπίδια στους κάδους που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των ειδικών διαδρομών.

 

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και την COSMOTE TV, ενώ στον επίσημο ιστότοπο www.acropolisrally.gr υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις ειδικές διαδρομές.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ford Kuga Plug-in Hybrid

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Kuga Plug-in Hybrid