Η οικογένεια ΕQ της Mercedes απαρτίζεται αποκλειστικά από ηλεκτροκίνητα μοντέλα που δίνουν προτεραιότητα στη βιώσιμη κινητικότητα και συνδυάζουν το πάθος για την οδήγηση με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Η Mercedes EQA αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό μέλος αυτής της οικογένειας και απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν τη μετάβαση στον θαυμαστό κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τα κορυφαία στάνταρ της μάρκας με σήμα το αστέρι. Το πολυτελές μοντέλο επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των συμπαγών SUV μηδενικών ρύπων, ξυπνώντας το οδηγικό πάθος με τα αθλητικά προσόντα του και ηλεκτρίζοντας με την πρώτη ματιά.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα σε κερδίζει αμέσως χάρη στον σχεδιασμό της μάσκας με την ενιαία λωρίδα των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, το μεγάλο αστέρι στο κέντρο της και την καλαίσθητη black panel επένδυση. Ανάλογης αισθητικής είναι και το ντιζάιν του πίσω τμήματος, με μια λεπτή ταινία LED να το διατρέχει σε όλο το πλάτος του. Οι ανάλαφρες και αεροδυναμικές γραμμές συνδυάζονται με πρακτικότητα, καθώς η καμπίνα επιβατών διακρίνεται για την ευρυχωρία της και προσφέρει εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Το προσεγμένο φινίρισμα και η κορυφαία ποιότητα των υλικών ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό της ηλεκτροκίνητης Mercedes EQA ως ένα premium SUV, αντάξιο της καταγωγής του.

 

Το προσεγμένο φινίρισμα και η κορυφαία ποιότητα των υλικών ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό της ηλεκτροκίνητης Mercedes EQA ως ένα premium SUV, αντάξιο της καταγωγής του. Οδηγός και επιβάτες αποκτούν άμεσα μια αίσθηση προηγμένης τεχνολογίας, η οποία αποτυπώνεται στις οθόνες με τα γραφικά υψηλής ανάλυσης και το πασίγνωστο πλέον σύστημα φωνητικών εντολών, το οποίο τίθεται στις υπηρεσίες τους με τις λέξεις «Hey, Mercedes». Όλα αυτά αποτελούν επιμέρους στοιχεία του συστήματος πολυμέσων Mercedes - Benz User Experience (ΜΒUX) με ασυναγώνιστες ταχύτητες συνδεσιμότητας, πολυάριθμες δυνατότητες ψυχαγωγίας και πρακτικό διαισθητικό χειρισμό.

Μercedes EQA
Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στον τεχνολογικό πυρήνα της νέας Mercedes EQA και συμβάλλει καθοριστικά στην άνετη οδήγηση.

Οδηγός και επιβάτες αποκτούν άμεσα μια αίσθηση προηγμένης τεχνολογίας, η οποία αποτυπώνεται στις οθόνες με τα γραφικά υψηλής ανάλυσης και το πασίγνωστο πλέον σύστημα φωνητικών εντολών, το οποίο τίθεται στις υπηρεσίες τους με τις λέξεις «Hey, Mercedes».

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στον τεχνολογικό πυρήνα της νέας Mercedes EQA και συμβάλλει καθοριστικά στην άνετη οδήγηση. Χάρη σε αυτήν πραγματοποιούνται αστραπιαία ο υπολογισμός και η επικαιροποίηση των διαδρομών από το σύστημα πλοήγησης, ενώ ο οδηγός ενημερώνεται συνεχώς για τα κατάλληλα σημεία φόρτισης και απαλλάσσεται από το άγχος της αυτονομίας. Πολύ πρακτική για τη χώρα μας με τα ζεστά καλοκαίρια και τους καύσωνες είναι και η δυνατότητα προγραμματισμού μέσω του ΜΒUX και της εφαρμογής Mercedes me App του συστήματος κλιματισμού πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου, ώστε να σε υποδεχτεί κατά την επιβίβαση μια καμπίνα επιβατών με ιδανικές θερμοκρασίες.

Ένα από τα δυνατότερα όπλα της Mercedes EQA αποτελεί η γκάμα επιλογών μεταξύ τριών ηλεκτροκινητήρων 190, 228 και 292 ίππων. Μάλιστα, οι δύο ισχυρότερες εκδόσεις EQA 300 και EQA 350 διατίθενται με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, ενώ η EQA 250 είναι εμπροσθοκίνητη. Σε όλες τις περιπτώσεις το στυλάτο SUV προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και μια ανώτερη αίσθηση οδήγησης με την προστασία ενός πλήρους πακέτου τεχνολογιών ασφαλείας, όπως η καινοτόμα λειτουργία προειδοποίησης του οδηγού, όταν πλησιάζουν το αυτοκίνητο άλλα οχήματα ή ποδήλατα τη στιγμή της αποβίβασής του.

 

Πειστικές απαντήσεις δίνει το ηλεκτροκίνητο SUV και στο κρίσιμο ερώτημα της αυτονομίας, αφού η εμβέλεια της Mercedes EQA αγγίζει τα 426 χιλιόμετρα κι έτσι δεν περιορίζεται η δράση της σε αστικό περιβάλλον, αλλά προσφέρεται και για μεγάλα ταξίδια. Εξίσου σημαντική είναι και η δυνατότητα πλήρωσης της μπαταρίας από 10% έως 80% σε μόλις 30 λεπτά με χρήση σταθμού ταχείας φόρτισης, όσο διαρκεί δηλαδή ένα ενδιάμεσο διάλειμμα για χαλάρωση και ξεκούραση σε μια εξόρμηση εκτός πόλης. 

Ο υψηλός τεχνολογικός χαρακτήρας της ηλεκτροκίνητης Mercedes EQA επιβεβαιώνεται και στα ενδιαφέροντα πακέτα εξοπλισμού της. Η έκδοση Progressive περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δερμάτινο τιμόνι και καθίσματα ανέσεων, κάμερα οπισθοπορείας και πίσω καπό με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό Easy-PackACK, το Advanced δίνει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη λάμψη στο εσωτερικό με δύο φωτεινές οθόνες 10,25 ιντσών και στο Advance Plus προστίθενται ένα κορυφαίας πιστότητας ηχοσύστημα και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού τηλεφώνου. Κορυφαία επιλογή αποτελεί το πακέτο εξοπλισμού Premium με χαρακτηριστικά όπως η πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή και το ηχοσύστημα Surround Burmester.

Όσο για τις τιμές, στην περίπτωση της εμπροσθοκίνητης EQA 250 των 190 ίππων ξεκινούν από 49.590 ευρώ, ενώ οι τετρακίνητες ΕQA 300 4MATIC των 228 ίππων και EQA 350 4MATIC με τους 292 ίππους κοστίζουν αντίστοιχα από 57.100 ευρώ και 59.900 ευρώ.

Μercedes EQA: Πολυτέλεια και αθλητικό DNA
Το πολυτελές μοντέλο επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των συμπαγών SUV μηδενικών ρύπων, ξυπνώντας το οδηγικό πάθος με τα αθλητικά προσόντα του και ηλεκτρίζοντας με την πρώτη ματιά.

Ένα από τα δυνατότερα όπλα της Mercedes EQA αποτελεί η γκάμα επιλογών μεταξύ τριών ηλεκτροκινητήρων 190, 228 και 292 ίππων.