Κορυφαίο SUV στην Ευρώπη το νέο Hyundai Tucson
To νέο Hyundai Tucson κατασκευάζεται στην Ευρώπη, όπως και το 72% των αυτοκινήτων της κορεάτικης μάρκας που πωλούνται στη Γηραιά Ήπειρο.

Κορυφαίο SUV στην Ευρώπη το νέο Hyundai Tucson

Το νέο Hyundai Tucson ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 το compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, ενώ και χώρα μας έχει βραβευθεί από καταξιωμένους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου ως «Αυτοκίνητο του 2022 για την Ελλάδα».

Η κατηγορία των compact SUV είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη και εκείνη η οποία προβλέπεται να κυριαρχήσει και τα επόμενα χρόνια. Γι' αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η διάκριση του νέου Hyundai Tucson, που ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 το πρώτο σε πωλήσεις SUV της συγκεκριμένης κατηγορίας επί ευρωπαϊκού εδάφους.

 

Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα της Jato Dynamics σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες πουλήθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022 ακριβώς 15.805 τέτοια μοντέλα.

 

Το Tucson ήταν και το 2021 το best seller της Hyundai με 152.257 συνολικές πωλήσεις, ενώ από το λανσάρισμα του μοντέλου πρώτης γενιάς το 2004 έως σήμερα έχουν ταξινομηθεί περίπου 1,4 εκατομμύρια τέτοια SUV στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

Εντυπωσιακός είναι ωστόσο και ο αριθμός των παγκόσμιων πωλήσεων του κορεάτικου μοντέλου για το ίδιο διάστημα, καθώς αγγίζει τα επτά εκατομμύρια! Στα βασικά όπλα του Hyundai Tucson τέταρτης γενιάς περιλαμβάνονται ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του, οι καινοτόμες τεχνολογίες του, τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας του, αλλά και μία μεγάλη γκάμα επιλογών για τον υποψήφιο πελάτη.

 

Κορυφαίο SUV στην Ευρώπη το νέο Hyundai Tucson
Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του Hyundai Tucson τέταρτης γενιάς αποτελεί η μεγάλη γκάμα εκδόσεων κινητήρων.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο Hyundai Tucson διατίθεται ως ήπιο υβριδικό με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και 150 ή 180 ίππους, ως ήπιο υβριδικό με πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων και 136 ίππους, ως Full Hybrid Turbo 1.6, 230 ίππων και ως Plug-in Hybrid 1.6 265 ίππων, με τις δύο τελευταίες εκδόσεις να συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

 

Να σημειώσουμε ότι το δημοφιλές SUV είναι ένα από τα επτά μοντέλα της Hyundai που παράγονται σε ευρωπαϊκά εργοστάσια. Πέρυσι μάλιστα ήταν made in Europe το 72% των αυτοκινήτων τα οποία πουλήθηκαν στη Γηραιά Ήπειρο.

 

Κορυφαίο SUV στην Ευρώπη το νέο Hyundai Tucson
Το κόκπιτ χαρακτηρίζεται από τον μοντέρνο σχεδιασμό του και τη χρήση ποιοτικών υλικών.

 

Οι εντυπωσιακές προδιαγραφές του Hyundai Tucson τέταρτης γενιάς επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι μόνο το 2021 συγκέντρωσε 18 σημαντικές διακρίσεις στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και το βραβείο για το «Αυτοκίνητο του 2022 για την Ελλάδα» που απονέμεται από επιτροπή καταξιωμένων δημοσιογράφων του αυτοκινήτου.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ