Τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον προμηθευτή της Apple, Foxconn
Το ηλεκτρικό SUV ονομάζεται Model C, αναμένεται στην αγορά στις αρχές του 2023 και θα κοστίζει γύρω στις 30.000 ευρώ.

Foxconn: Τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον προμηθευτή της Apple

Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών και προμηθευτής εξαρτημάτων για smartphones αποκάλυψε τρία πρωτότυπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία σχεδιάζει να εξελίξει σύντομα σε μοντέλα παραγωγής.

Από άλλη εταιρεία τεχνολογίας το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Ενώ λοιπόν αναμέναμε τα αποκαλυπτήρια του καινοτόμου Αpple Car, τελικά έκανε την έκπληξη ένας άλλος κολοσσός του ίδιου κλάδου, παρουσιάζοντας μάλιστα όχι ένα, αλλά τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

 

Ο λόγος για την Foxconn, η οποία μας είχε ήδη προϊδεάσει ότι σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στη βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων και το επιβεβαίωσε και στην πράξη με μία λαμπερή εκδήλωση στην έδρα της στην Ταϊπέι, όπου αποκάλυψε μία νέα λιμουζίνα, ένα SUV και ένα λεωφορείο.

 

Την πρωτότυπη λιμουζίνα Model E, την οδήγησε πάνω στη σκηνή ο ίδιος ο ιδρυτής της Foxconn, Τέρι Γκου, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος. Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε από τον γνωστό ιταλικό οίκο Pininfarina και αναμένεται στην αγορά την επόμενη τριετία.

 

Ακόμη νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις αρχές του 2022, θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία Model T στις νότιες περιφέρειες της Ταϊβάν, ενώ το SUV με την ονομασία Model C εκτιμάται ότι θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2023, σε τιμές γύρω στις 30.000 ευρώ.

 

Tρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον προμηθευτή της Apple, Foxconn
Η εντυπωσιακή ηλεκτρική λιμουζίνα, Model E, έχει σχεδιαστεί από τον ιταλικό οίκο Pininfarina.

 

Η Foxconn επένδυσε μόνο το 2020 πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σκοπεύει να αυξήσει θεαματικά αυτό το ποσό την επόμενη διετία, ενώ σχεδιάζει να δημιουργήσει σταδιακά ένα δικό της δίκτυο διακίνησης και πώλησης αυτοκινήτων.

 

Η ταϊβανέζικη φίρμα είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικών παγκοσμίως και αποτελεί –μεταξύ άλλων– και τον σημαντικότερο προμηθευτή της Apple και άλλων κατασκευαστών Smartphones.

 

Tρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον προμηθευτή της Apple, Foxconn
Το ηλεκτρικό λεωφορείο Model T θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες τα δρομολόγιά του στην Ταϊβάν

 

Ειδικά για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων η Foxconn ίδρυσε μία κοινή εταιρεία με τον ταϊβανέζο κατασκευαστή κινητήρων Yulon Motor, ενώ πρόσφατα εξαγόρασε για περίπου 200 εκατ. δολάρια μία μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στο Οχάιο, που ανήκε στη νεοφυή επιχείρηση Lordstown Motors.

 

Επίσης, η Foxconn ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Fisker με σκοπό την από κοινού εξέλιξη νέων μοντέλων της συγκεκριμένης τεχνολογίας και την έναρξη της παραγωγής τους περί τα τέλη του 2023.

 

Tρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον προμηθευτή της Apple, Foxconn
Στην πρωτεύουσας της Ταϊβάν, Ταϊπέι, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των τριών ηλεκτροκίνητων πρωτότυπων οχημάτων της Foxconn.

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Foxconn, Γιουνγκ Λιου, παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της εταιρείας τους είναι ότι δεν ξέρουν ακόμη πώς να κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Ωστόσο οι παραδοσιακοί αυτοκινητοκατασκευαστές έχουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες, επειδή τους λείπει η απαιτούμενη τεχνογνωσία σχετικά με τα λογισμικά και τα τσιπάκια.

 

Αυτό αποτελεί σύμφωνα με τον Λιου ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη Foxconn και της επιτρέπει να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ