Ford Mustang Mach-E: Hλεκτρικό SUV με γονίδια Muscle-Car
H εικόνα της Mach-E στο δρόμο επιβεβαιώνει από τα πρώτα χιλιόμετρα συμβίωσης μαζί της, ότι αποτελεί γνήσιο τέκνο της οικογένειας Mustang με τα προσόντα ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV.

Ford Mustang Mach-E: Hλεκτρικό SUV με γονίδια Muscle-Car

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford είναι μία γνήσια Mustang υψηλών επιδόσεων, που συνδυάζονται με κορυφαία συνδεσιμότητα και την εφαρμογή FordPass, που λύνει τα χέρια του οδηγού.

ADVERTORIAL

 

Το όνομα ‘’Ford Mustang’’ δεν συνδεόταν μέχρι πρόσφατα κατά κανένα τρόπο με την ηλεκτροκίνηση και τα οικογενειακά μοντέλα. Με τη Mustang Mach-E άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα, καθώς η Ford κατάφερε να δημιουργήσει ένα 100% ηλεκτρικό σπορ SUV οικογενειακών προδιαγραφών με την απολαυστική οδική συμπεριφορά και τις συναρπαστικές επιδόσεις, οι οποίες χαρακτήριζαν ανέκαθεν όλες τις γενιές του εμβληματικού μοντέλου με σήμα το άτι.

 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford εντυπωσιάζει οπτικά με τις αεροδυναμικές γραμμές ενός σπορ κουπέ και τα γονίδια ενός SUV, όπως αποτυπώνονται στην ελαφρά αυξημένη απόσταση από το οδόστρωμα και στους εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους.Στα συν της Ford Mustang Mach-E καταγράφεται χωρίς αμφιβολία και ο ικανοποιητικότατος χώρος αποσκευών 402 λίτρων, όπως επίσης ένας επιπρόσθετος κάτω από το μπροστινό καπό με 100 λίτρα όγκο, στον οποίο μπορεί να αποθηκευτούν για παράδειγμα τα καλώδια φόρτισης.

 

Η Mustang Mach-E προσφέρει μέσω της εφαρμογής Fordpass κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας, αλλά και τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία της καμπίνας, να παρακολουθείς την πίεση των ελαστικών και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για την κατάσταση του οχήματος.

 

Τα δύο κυρίαρχα στοιχεία μέσα στον θάλαμο επιβατών είναι η μεγάλη, κεντρικά τοποθετημένη οθόνη των 15,5 ιντσών σε σχήμα tablet και το λογότυπο στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Τη στιλιστικά άψογη εικόνα συμπληρώνουν τα ποιοτικά υλικά, οι προσεκτικά επιλεγμένες επενδύσεις με τις καλαίσθητες κόκκινες ραφές και τα διακριτικά ηχεία του καταπληκτικού ηχοσυστήματος Βang and Olufsen.

 

Ford Mustang Mach-E: Hλεκτρικό SUV με γονίδια Muscle-Car
Τα δύο κυρίαρχα στοιχεία μέσα στον θάλαμο επιβατών είναι η μεγάλη, κεντρικά τοποθετημένη οθόνη των 15,5 ιντσών σε σχήμα tablet και το λογότυπο στο τιμόνι του αυτοκινήτου.

 

Η συνδεσιμότητα ανήκει στα δυνατότερα χαρτιά της Mustang Mach-E. Οι λύσεις είναι πολλές και ο ιδιοκτήτης της είναι βέβαιος ότι πάντα θα απολαμβάνει τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες, μέσω των ασφαλών ασύρματων ενημερώσεων (over-the-air updates) που προσφέρουν βελτιώσεις, από την ενημέρωση του λογισμικού SYNC 4A μέχρι αναβαθμίσεις που βελτιώνουν την ποιότητα, την ικανότητα και την διαχείριση του οχήματος. Οι περισσότερες από αυτές τις ενημερώσεις εγκαθίστανται αυτόματα, χάρη στην τεχνολογία που συνδέεται στο Cloud, ενώ μεγαλύτερες ενημερώσεις μπορούν να εγκατασταθούν μέσω Wi-Fi. Εξάλλου η ειδικά εξελιγμένη για τη Mustang Mach-E  λειτουργία ‘’Ιntelligent Range’’ εγγυάται ανέμελες και χωρίς άγχος διαδρομές, καθώς εμφανίζει την υπολειπόμενη απόσταση οδήγησης και τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης στο δρόμο σας, ενώ προβλέπεται δωρεάν πρόσβαση στο FordPass Charging Network με προνομιακές εκπτώσεις στους σταθμούς φόρτισης των δικτύων NewMotion και IONITY.

 

Η Mustang Mach-E προσφέρει μέσω της εφαρμογής Fordpass κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας, αλλά και τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία της καμπίνας, να παρακολουθείς την πίεση των ελαστικών και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για την κατάσταση του οχήματος.

 

Ford Mustang Mach-E: Hλεκτρικό SUV με γονίδια Muscle-Car
Οι μεγάλες αυτονομίες της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E, που έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη μέσα από πληθώρα ανεξάρτητων δοκιμών, αναβαθμίζουν τον τουριστικό χαρακτήρα της και κάνουν εφικτά ακόμη και μεγάλα ταξίδια με ελάχιστες στάσεις για τη φόρτιση της μπαταρίας της.

 

H εικόνα της Mach-E στο δρόμο επιβεβαιώνει από τα πρώτα χιλιόμετρα συμβίωσης μαζί της, ότι αποτελεί γνήσιο τέκνο της οικογένειας Mustang με τα προσόντα ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν πληθώρα επιλογών μεταξύ μπαταριών χωρητικότητας 75 και 98 kWh και ηλεκτροκινητήρων 269, 294, 351 και 487 ίππων στην έκδοση GT, οι οποίοι συνδυάζονται είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση και σε όλες τις περιπτώσεις με 1-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με εξαιρετικά άμεση απόκριση στο γκάζι. Το αθόρυβο, ηλεκτροκίνητο άτι της Ford καλπάζει εντυπωσιακά γρήγορα με το παραμικρό άγγιγμα του δεξιού πεντάλ, καθώς η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται στην περίπτωση της τετρακίνητης Mach-E GT των 487 ίππων σε 3,7’’, ενώ η μεσαία έκδοση των 351 ίππων χρειάζεται κάτι παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα και οι μικρότερες είναι μόλις ένα δευτερόλεπτο πιο αργές.

 

Οι μεγάλες αυτονομίες της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E, που έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη μέσα από πληθώρα ανεξάρτητων δοκιμών, αναβαθμίζουν τον τουριστικό χαρακτήρα της και κάνουν εφικτά ακόμη και μεγάλα ταξίδια με ελάχιστες στάσεις για τη φόρτιση της μπαταρίας της. Να αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι στις πισωκίνητες εκδόσεις μπορεί να αγγίξει η αυτονομία της Mustang Mach-E τα 610 χιλιόμετρα και στις 4Χ4 τα 540 χιλιόμετρα, ενώ σε πρόγραμμα ταχυφόρτισης γεμίζει η μπαταρία από 10% έως 80% σε περίπου 45 λεπτά ή –αν βιάζεστε- αρκεί ένα δεκάλεπτο για να αντλήσετε ενέργεια για 100 έως 110 επιπρόσθετα χιλιόμετρα και να συνεχίσετε χωρίς καθυστέρηση μέχρι τον τελικό προορισμό σας.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ