135 εκατ. ευρώ πουλήθηκε το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο
Σήμα κατατεθέν της Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe θεωρούνται οι ψαλιδωτές πόρτες της.

135 εκατ. ευρώ η τιμή πώλησης του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο

Η Mercedes φέρεται να εισέπραξε 135 εκατ. ευρώ για ένα σπάνιο μοντέλo 300 SLR Uhlenhaut-Coupe του 1956, το οποίο αναδείχθηκε σε ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών, με μεγάλη διαφορά από μία Ferrari 250 GTO του 1962!

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο όλων των εποχών είναι μία από τις συνολικά δύο Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe, η οποία άλλαξε στις αρχές Μαΐου ιδιοκτήτη. Αυτό αναφέρει ο ιστότοπος hagerty.com, επιβεβαιώνοντας έτσι δημόσια τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και λίγο καιρό, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο με το οκτακύλινδρο μοτέρ και τις ψαλιδωτές πόρτες πωλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 135 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνοντας έτσι την κορυφαία θέση στην παγκόσμια λίστα των αυτοκινήτων με την υψηλότερη αξία.

 

135 εκατ. ευρώ πουλήθηκε το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο
Η Mercedes κατασκεύασε μόνον δύο αγωνιστικές 300 SLR Uhlenhaut Coupe με οκτακύλινδρο μοτέρ 302 ίππων.

 

Σύμφωνα με το hagerty.com, η συγκεκριμένη Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe βγήκε σε δημοπρασία στο μουσείο της γερμανικής μάρκας με σήμα το αστέρι ενώπιον ενός πολύ κλειστού κύκλου ζάπλουτων υποψηφίων αγοραστών. Το πανάκριβο όχημα ανήκε στη Mercedes, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, κάτι που ισοδυναμεί με έμμεση επιβεβαίωσή του.

 

135 εκατ. ευρώ πουλήθηκε το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο
Στο πολυτελές και σπορ εσωτερικό ξεχωρίζουν –μεταξύ άλλων- οι καρό επενδύσεις των καθισμάτων.

 

Η Μercedes – Benz είχε κατασκευάσει το 1956 μόνον δύο 300 SLR Coupe, μία από τις οποίες οδηγούσε ο διευθυντής του τμήματος εξέλιξης της μάρκας, Rudolf Uhlenhaut, από τον οποίο κληρονόμησε και το όνομά της. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό μοντέλο με έναν οκτακύλινδρο κινητήρα 302 ίππων, τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα και εκπληκτικές επιδόσεις για την εποχή του.

 

Ferrari 250 GTO
Mία Ferrari 250 GTO του 1962 κατείχε μέχρι πρόσφατα τον τίτλο του ακριβότερου αυτοκινήτου όλων των εποχών.

 

Mέχρι πριν από λίγες ημέρες κατείχε τον τίτλο του ακριβότερου αυτοκινήτου παγκοσμίως μία πανέμορφη Ferrari 250 GTO του 1962, η οποία ανήκε στον πρώην υπεύθυνο εξέλιξης της Microsoft, Gregory Whitten. Ο οίκος Sotheby’s είχε βγάλει σε δημοπρασία το ιταλικό μοντέλο στα τέλη Αυγούστου του 2018, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Concours d’Elegance του Μοντερέι, όπου η Ferrari πωλήθηκε στην τιμή των 48,4 εκατ. δολαρίων, δηλαδή γύρω στα 46,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται φυσικά για ένα ποσό εξωπραγματικό για έναν κοινό θνητό, ωστόσο ωχριά μπροστά στα 135 εκατ. ευρώ της νέας κατόχου του τίτλου, δηλαδή της Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ