Οι Ουκρανοί ζητούν συγγνώμη για τις ψήφους τους στη Eurovision

ukraine Facebook Twitter
Η κατεστραμμένη πρόσοψη ενός κομμωτηρίου στο Ιρπίν της Ουκρανίας, 14 Μαΐου 2022.
0

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Oλεξάντερ Τκατσένκο, δήλωσε χθες 15 Μαΐου ότι το μηδέν ψήφοι της ουκρανικής επιτροπής στην Πολωνία και τη Λιθουανία στην Eurovision είναι «πολύ ντροπιαστικό», και πρόσθεσε: «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική μας στάση απέναντί σας, τους πιο στενούς μας φίλους στην Ευρώπη».

Οι Ουκρανοί ζητούν μαζικά συγγνώμη στα κοινωνικά μέσα από την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Ισλανδία, ίσως και άλλες χώρες.

Η πρωτιά της Ουκρανίας είχε προεξοφληθεί πριν από αρκετές μέρες. Η Eurovision είχε μεταμορφωθεί με το ζόρι από μια αμφιλεγόμενης ποιότητας διοργάνωση σε πομπό πολιτικών μηνυμάτων. Αλλά πριν αλέκτορα φωνήσαι, η Eurovision ξαναβρήκε τον παλιό «καλό» εαυτό της (υπήρξαν και αλισβερίσια στα ημιτελικά μεταξύ έξι χωρών για το τι θα ψηφίσουν). «Είναι στη φύση μου» που λέει ο σκορπιός στον βάτραχο στη γνωστή ιστορία.

Πηγή: The Kyiv Independent

ukraine eurovision Facebook Twitter
Οι Ουκρανοί ζητούν μαζικά συγγνώμη στα κοινωνικά μέσα από τις χώρες στις οποίες η επιτροπή της Ουκρανίας δεν έδωσε καμία ψήφο στην Eurovision. 

• • •

Η ΙΝΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΙΤΑΡΙΟΥ
Η Ινδία απαγόρευσε τις εξαγωγές σιταριού, όπως αναμενόταν. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα, εξαιρούνται τα συμβόλαια που είχαν συναφθεί, ενώ οποιαδήποτε νέα εξαγωγή θα πρέπει να έχει κρατική έγκριση.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις. Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας, Τζεμ Οζντεμίρ, δήλωσε πως «οι υπουργοί Γεωργίας των G7 καταδικάζουν την απόφαση της Ινδίας να απαγορεύσει τις μη εγκεκριμένες εξαγωγές σιταριού μετά τον μεγάλο καύσωνα», και πρόσθεσε «αν ο καθένας ξεκινά να επιβάλλει εξαγωγικούς περιορισμούς ή να κλείνει αγορές, αυτό θα επιδεινώσει την κρίση».  

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, είπε: «Η Ρωσία αποφάσισε σκόπιμα να επεκτείνει τον στρατιωτικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας — τώρα ως πόλεμο σιτηρών και σιταριού σε πολλά κράτη του κόσμου, ιδίως στην Αφρική». Σχολιάζοντας την απαγόρευση εξαγωγής σιταριού από την Ινδία και την παγκόσμια επισιτιστική κρίση εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ότι αυτό δείχνει «πόσο σοβαρή είναι αυτή η κρίση».

Όντως, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι το ενδεχόμενο σοβαρής επισιτιστικής κρίσης είναι πολύ πιθανό. Αν αυτό συνδυαστεί με την αβεβαιότητα που απορρέει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα μηνύματα που έρχονται από διάφορες χώρες για μικρότερες σοδειές, οι τάσεις προς τον προστατευτισμό ενισχύονται. Αλλά αυτό δημιουργεί πληθωριστικό σπιράλ, στις ήδη αυξημένες τιμές των σιτηρών. 

Αν είναι να προληφθούν τα χειρότερα, απαιτούνται συγκεκριμένες λύσεις, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν προταθεί.

Πηγή: Food Business News, The Hindu, India Today

• • •

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
Δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, κάλεσαν την Παρασκευή το Ισραήλ να σταματήσει τα σχέδια για περισσότερους παράνομους οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για την απόφαση του Ισραηλινού Ανώτερου Συμβουλίου Χωροταξίας να προωθήσει τα σχέδια για την κατασκευή περισσότερων από 4.000 οικιστικών μονάδων στη Δυτική Όχθη», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών της Γαλλίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας.

«Οι νέες οικιστικές μονάδες θα αποτελέσουν πρόσθετο εμπόδιο στη λύση των δύο κρατών, [αποτελούν] σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και στέκονται εμπόδιο σε μια δίκαιη, διαρκή και συνολική ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Οι χώρες της ΕΕ κάλεσαν επίσης το Ισραήλ «να μην προχωρήσει σε καμία προγραμματισμένη κατεδάφιση ή έξωση, ιδίως στο Masafer Yatta».

Στις 4 Μαΐου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για τη μεγαλύτερη εκτόπιση Παλαιστινίων από τις αρχές της δεκαετίας του '70.

Επικυρώνοντας την ανακήρυξη τμημάτων του Masafer Yatta (λόφοι της Νότιας Χεβρώνας) ως πεδίο βολής 918, το δικαστήριο επιτρέπει εμμέσως την εκδίωξη άνω των 1000 Παλαιστινίων από 8 χωριά της περιοχής, ενώ απειλούνται επίσης εκατοντάδες άλλοι σε 6 άλλα χωριά. Τα πεδία βολής χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές ασκήσεις και απαγορεύεται η παρουσία πολιτών.

Σύμφωνα με τη Haaretz, αξιωματικός του στρατού αποκάλυψε το 2014 σε συνεδρίαση επιτροπής της Κνεσέτ ότι η στρατιωτική εκπαίδευση σε πεδία βολής με πραγματικά πυρά στη Δυτική Όχθη χρησιμοποιείται ως μέσο για να μειωθεί ο αριθμός των Παλαιστινίων που ζουν σε κοντινή απόσταση.

Πηγή: B'Tselem, Haaretz, The Guardian

israel Facebook Twitter
Δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, κάλεσαν την Παρασκευή το Ισραήλ να σταματήσει τα σχέδια για περισσότερους παράνομους οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

• • •

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΣΕ ΗΜΙ-ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
Η Φανγκσάν είναι η δεύτερη περιοχή του Πεκίνου μετά την Τσαογιάνγκ, στην οποία ανακοινώθηκαν προτροπές για εργασία από το σπίτι προκειμένου να ελεγχθεί η covid-19. 

Όλοι οι δημόσιοι χώροι, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, γυμναστήρια και μπαρ, είναι κλειστοί, όπως και όλα τα καταστήματα, εκτός από τα παντοπωλεία, τα φαρμακεία και τα εστιατόρια.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, όπως το μετρό και τα δρομολόγια των λεωφορείων που διέρχονται από περιοχές όπου εντοπίστηκαν κρούσματα, ανεστάλησαν την Πέμπτη.

Οι προτροπές/εντολές ήρθαν μετά τη δήλωση του γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της περιοχής, την Παρασκευή, ότι «η επιδημία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα εκτός των περιοχών καραντίνας», και πρέπει να τερματιστεί με ταχεία αντίδραση.

Η πολιτική zero-covid δεν φαίνεται να αποδίδει, κυρίως εξαιτίας των πληθυσμιακών της χώρας. Πάντως, το Πεκίνο εμμένει σε αυτή, και μάλιστα επιδιώκει να ελέγξει πλήρως την πανδημία εν όψει του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγέσους, που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της πολιτικής zero-covid, λογοκρίθηκε από δύο μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Πηγή: South China Morning Post

beijing Facebook Twitter
Η Φανγκσάν είναι η δεύτερη περιοχή του Πεκίνου μετά την Τσαογιάνγκ στην οποία ανακοινώθηκαν προτροπές για εργασία από το σπίτι προκειμένου να ελεγχθεί η covid-19.

• • •

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ
Κατά την τελευταία εικοσαετία, οι απόπειρες να χαρακτηριστεί το ρωσικό καθεστώς αυξάνει παρά μετριάζει τον πονοκέφαλο των πολιτικών επιστημόνων. 

Οι όροι που κυκλοφορούν είναι απολυταρχία (authoritarianism), αυταρχία (autocracy), ανελευθερία (illiberalism). Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν θεωρείται ικανοποιητικός. Η πρόσθεση επιθέτων βελτιώνει κάπως τα πράγματα, όπως ο όρος «ανταγωνιστική απολυταρχία», αλλά οι αντιρρήσεις παραμένουν.

Είναι μάλλον ευκολότερο να πει κανείς τι δεν είναι, παρά τι είναι το ρωσικό καθεστώς. Παραδείγματος χάριν, αυτό που σίγουρα δεν είναι η Ρωσία είναι «ολοκληρωτικό καθεστώς», χαρακτηρισμός που εσχάτως πολυχρησιμοποιείται.

Όποια κι αν χρησιμοποιήσουμε από τις τρεις κλασικές τυπολογίες του ολοκληρωτισμού — της Χάνα Άρεντ, την μάλλον αμφιλεγόμενη των Καρλ Φρίντριχ και Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, και του Ραϊμόντ Αρόν — δύο απαραίτητα στοιχεία για τον χαρακτηρισμό του ολοκληρωτισμού είναι η ιδεολογία και η μαζική βία.

Ο ολοκληρωτισμός προϋποθέτει, πρώτον, μια συνολική ιδεολογία, η οποία επιβάλλεται από το κράτος σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής ως η μόνη αποδεκτή ανάγνωση του κόσμου, με σκοπό την κινητοποίηση του πληθυσμού. 

Δεύτερον, ο ολοκληρωτισμός βασίζεται στη μαζική βία, η οποία διαφέρει από την καταστολή των αντιπάλων. Η μαζική βία αποτελεί κοινωνική μηχανική που εξαλείφει ολόκληρες ομάδες που θεωρούνται επιβλαβείς, είτε αντιτίθενται στην εξουσία είτε όχι.

Και στα δύο σημεία, η Ρωσία δεν πληροί τα χαρακτηριστικά ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Υπάρχει μεν μετατόπιση από μια αποσυντονισμένη κοινωνία σε μια ενεργά κινητοποιημένη επιθυμητή κοινωνία, αλλά όχι πάρα πολύ. Οι αρχές δείχνουν να φοβούνται τις κινητοποιήσεις.

Εν πάση περιπτώσει, ο όρος «ολοκληρωτισμός» συσκοτίζει παρά διαφωτίζει το ρωσικό καθεστώς. Ιστορικά, υπήρξε μια διανοητική επινόηση για να ερμηνεύσει το απόλυτο κακό, τον αντίποδα της δημοκρατίας, το ακριβώς αντίθετο από το σύστημα στο οποίο ζούμε, στις μαζικές κοινωνίες του εικοστού αιώνα. 

Οι χαρακτηρισμοί «ολοκληρωτικό» ή «φασιστικό» για το καθεστώς της Ρωσίας και οι παρόμοιοι για τον Πούτιν «φασίστας», «Χίτλερ», «δικτάτορας» (για τον Σαντάμ είχαν εξίσου, αν όχι περισσότερο, είχαν χρησιμοποιηθεί) χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοπούνται για προπαγανδιστικούς λόγους ή στο πλαίσιο ιδεολογικο-πολιτικών διαμαχών. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να μετατρέπονται σε πολιτική θεωρία, η απόσταση είναι κολοσσιαία και κυρίως εντελώς παραπλανητική για όποιον θέλει να προσεγγίσει σοβαρά ένα ιδιότυπο καθεστώς.  

• • •

Η MARIUPOLIS 2 ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ
Η τελευταία ταινία του Λιθουανού σκηνοθέτη Μαντάς Κβενταραβίσιους, Mariupolis 2, ο οποίος σκοτώθηκε στις αρχές Απριλίου στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο 75ο Φεστιβάλ Καννών.

Γνωστός από τις ταινίες Barzakh (2011), Mariupolis (2016) και Parthenon (2019), ο 45χρονος Κβενταραβίσιους σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη Μαριούπολη.

Η σύντροφός του, Hanna Bilobrova, που τον συνόδευε, κατάφερε να σώσει το υλικό, το οποίο μόνταρε με τη συνεργάτιδα του Μαντάς, Dounia Sichov. Η ταινία Mariupolis 2, διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών, «δείχνει τη ζωή που συνεχίζεται κάτω από τις βόμβες και αποκαλύπτει εικόνες τόσο τραγικές όσο και ελπιδοφόρες». Μεταξύ των παραγωγών της ταινίας είναι και η εταιρεία Twenty Twenty Vision του Θανάση Καραθάνου.

Στις σημειώσεις του για το γύρισμα, ο Κβενταραβίσιους είχε γράψει: 

«Ξέρετε τι είναι το πιο εξαιρετικό στη Μαριούπολη; Κανένας από τους κατοίκους της δεν φοβήθηκε τον θάνατο, ακόμη και όταν ήταν εκεί. Ο θάνατος ήταν ήδη παρών και κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ανώφελα. Οι άνθρωποι υποστήριζαν ο ένας τον άλλον με κίνδυνο της ζωής τους. Κάπνιζαν και κουβέντιαζαν έξω, παρά τις βόμβες. Δεν είχαν μείνει χρήματα και η ζωή είχε γίνει πολύ σύντομη για να τη θυμάται κανείς, οπότε οι άνθρωποι αρκούνταν σε ό,τι είχαν και έφταναν στα όριά τους. Δεν υπήρχε πια παρελθόν ή μέλλον, δεν υπήρχαν κρίσεις, δεν υπονοούσαν τίποτα. Ήταν ο παράδεισος στην κόλαση, τα λεπτά φτερά της πεταλούδας που φτερούγιζαν όλο και πιο κοντά το ένα στο άλλο, η μυρωδιά του θανάτου στην ωμή του διάσταση. Ήταν ο χτύπος της καρδιάς της ζωής». 

Πηγή: Festival de Cannes

mariupolis 2 Facebook Twitter
Η τελευταία ταινία του Λιθουανού σκηνοθέτη Μαντάς Κβενταραβίσιους, Mariupolis 2, ο οποίος σκοτώθηκε στις αρχές Απριλίου στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο 75ο Φεστιβάλ Καννών.

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Η διαφορά μεταξύ ενός φυσιολογικού ανθρώπου και ενός τρελού είναι ακριβώς ότι ο φυσιολογικός άνθρωπος έχει όλες τις ασθένειες του μυαλού, ενώ ο τρελός έχει μόνο μία». 

― Ρόμπερτ Μούζιλ, «Ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες»

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ιαπωνικοί μακάκοι

Τι διαβάζουμε σήμερα / Είχε καημό να γίνει αριστοκράτης

Σήμερα: Οι μοναδικοί ιαπωνικοί μακάκοι • • • ο μεγάλος διχασμός των Αμερικανών • • • ο ρεαλισμός υπερισχύει της δικαιοσύνης • • • το τίμημα του πολέμου • • • είχε καημό να γίνει αριστοκράτης • • • ο Ζιζού πενηντάρισε • • • η εικόνα της εβδομάδας 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μπαγκλαντές

Τι διαβάζουμε σήμερα / H πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη

Σήμερα: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ινδία και το Μπαγκλαντές • • • η πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη • • • μόνον 4 από τους 55 • • • η μεγάλη αντικατάσταση από την πισίνα • • • πήγε να συναντήσει τη Λούσι στον ουρανό • • • ινδονήσιος αντισημιτισμός
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Σήμερα: Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες • • • πρωτοφανές σκάνδαλο δικαστικής διαφθοράς στην Ουκρανία • • • πανωλεθρία του Μακρόν; • • • το ουκρανικό διασπά κόμματα • • • να πεθάνουμε για το Ντάντζιγκ; • • • ο φωτογράφος της οικειότητας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σήμερα: Εκλογές κάθε 7 μήνες • • • το Καλίνινγκραντ πηγή έντασης • • • αποχαιρέτα το Παρίσι που ήξερες • • • κουράζει η Ουκρανία • • • μετακίνηση προς τα αριστερά της Λατινικής Αμερικής • • • μόνο μία Γη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Σήμερα: Πρώτος αριστερός πρόεδρος στην ιστορία της Κολομβίας • • • κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε • • • μικραίνουν οι μερίδες • • • η μάχη της Eurovision • • • γιατί; • • • λάθος παράδοση δέματος • • • οι περιπέτειες της Εμπραχίμι • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
PUTIN VOODOO

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού

Σήμερα: Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού • • • ένα μεγάλο δίδαγμα από την παγκόσμια ιστορία • • • πρωτοφανείς αποφάσεις του ΠΟΕ • • • μόνον οι Ουκρανοί υποφέρουν • • • στα McDonald's δεν αρέσουν οι φόροι • • • σκανδαλώδης δικαστική απόφαση • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hana kimura

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ

Σήμερα: Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ • • • αποδυναμώνεται η ενότητα των Ευρωπαίων • • • η Κίνα στη λάθος πλευρά της ιστορίας • • • επίφοβα αδιέξοδα με τα πυρηνικά του Ιράν • • • σιδηροδρομική Ντόλτσε Βίτα • • • ο Λυσιέν Φρόιντ του Φράνσις Μπέικον
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Σήμερα: Δίχως χιτζάμπ μοιάζεις με ζώο • • • καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία; • • • αθόρυβη ενθάρρυνση • • • λιντσάρισμα εξαιτίας φημών στα κοινωνικά μέσα • • • συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία • • • ρήσεις καθημερινής σοφίας • • • στατιστικά βασιλιάδων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κανονικοποίηση του πολέμου

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κανονικοποίηση του πολέμου

Σήμερα: Παγκόσμια πρώτη στην ανανεώσιμη ενέργεια • • • κανονικοποίηση του πολέμου • • • οι γαλλικές εκλογές • • • παιδεραστία στη γερμανική Εκκλησία • • • ο μύθος του ενσυνείδητου υπολογιστή • • • εκατονταετηρίδα του Simon Hantaï • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Σήμερα: Πρώτη σε ανάπτυξη η Ρουάντα • • • ακούσιες συνέπειες • • • δεν απαγορεύσαμε τα αεροπλάνα • • • κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη • • • καμπανάκι για τις ευάλωτες χώρες • • • ένας «Απόστολος του Ιησού Χριστού» σεξουαλικό αρπακτικό • • • εξτρεμιστική αντι-χοντροφοβία ∙ ∙ ∙ η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
beefalo

Τι διαβάζουμε σήμερα / Beefalo: Η διασταύρωση βισόνων και βοοειδών είναι το μέλλον της παραγωγής κρέατος

Σήμερα: Beefalo • • • η υποστήριξη στις κυρώσεις μειώνεται • • • ένα δόντι για να ξεπεραστεί το παρελθόν • • • λίθιο από το νερό • • • ο Σολζενίτσιν δάσκαλος του Πούτιν • • • σουηδική πορσελάνη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Σήμερα: Σύννεφο τέφρας • • • η παγκόσμια οικονομία στη δίνη του στασιμοπληθωρισμού • • • δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τα σιτηρά • • • στην καλύτερη περίπτωση ισχνές • • • το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη • • • Πλατινί και Μπλάτερ δικάζονται • • • ίχνη ζωής στο Άουσβιτς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hunger

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά: Δεν γεμίζουν τα στομάχια με ηθικολογίες

Σήμερα: Νεότερη η εξημέρωση των κοτόπουλων • • • δεν γεμίζουν τα στομάχια με ηθικολογίες • • • κυνικός εκβιασμός • • • το «ατομικό καρπούζι» • • • οι άνθρωποι ανέκαθεν είχαν απορίες • • • ο ζωγράφος των ζωγράφων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας

Τι διαβάζουμε σήμερα / 45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας

Σήμερα: Κι όμως τους έκαναν περήφανους • • • κάθαρση μιας «βρόμικης» λέξης • • • δεν ζούμε σε ασπρόμαυρο κόσμο • • • υπερυπολογιστής σαρώνει τα ρεκόρ • • • ένα μοναστήρι στις φλόγες • • • 45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας • • • ο γενναίος σκύλος-αλεξιπτωτιστής Μπράιαν • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά

Σήμερα: Τα χάμστερ αγαπούν τις μαργαρίτες • • • μια Ελλάδα • • • ο Όρμπαν σώζει τον Κύριλλο • • • οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά • • • το οικονομικό όπλο • • • δεν μου άρεσε τίποτα εκτός από τη σαρκοφάγο • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ