Ο Ζελένσκι επικρίνει τους Έλληνες εφοπλιστές

Ο Ζελένσκι επικρίνει τους Έλληνες εφοπλιστές Facebook Twitter
Ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι πυροδότησαν τη βόμβα στο αυτοκίνητο που σκότωσε τη Μαλτέζα δημοσιογράφο κατά της διαφθοράς, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ομολόγησε το έγκλημα και δήλωσε ότι θα ζητούσε μεγαλύτερη αμοιβή για τη δολοφονία αν γνώριζε περισσότερα για εκείνη.
0

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Δεν είναι σαφές αν υποκρύπτονται εντάσεις μεταξύ τους, πάντως είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου που εμφανίζεται δημοσίως διαφωνία μεταξύ του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Χθες, το Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα άτομα που υπόκεινται σε στρατιωτική θητεία, οι κληρωτοί και οι έφεδροι θα πρέπει να λαμβάνουν άδεια από το τοπικό γραφείο στρατιωτικής καταγραφής και κατάταξης προκειμένου να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους.

Μέσα στην ημέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος απαίτησε εξηγήσεις από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς των κληρωτών, και κατέληξε λέγοντας: «Ζητώ από το Γενικό Επιτελείο να μην λάβει παρόμοιες αποφάσεις χωρίς εμένα στο μέλλον». 

Η παρέμβαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είναι τυπικά τουλάχιστον και επικεφαλής του στρατού, καταδεικνύει ηγετική πυγμή. Από την άλλη, φαίνεται πως το Γενικό Επιτελείο ανησυχεί ότι, αν κληρωτοί και έφεδροι μπορούν να φεύγουν από την πόλη τους, θα αποδυναμώνεται η άμυνά της.   

Πηγή: The Kyiv Independent

• • •

ΤΟ «ΝΟΜΠΕΛ» ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Απενεμήθησαν χθες τα Μετάλλια Fields 2022, η ανώτατη τιμητική διάκριση γνωστή και ως το «Νόμπελ» των Μαθηματικών. Οι φετινοί νικητές είναι η 37χρονη Maryna Viazovska της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάνης, ο 35χρονος James Maynard του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο 36χρονος Hugo Duminil-Copin του πανεπιστημίου της Γενεύης και ο 39χρονος June Huh του πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Τα Μετάλλια Fields απονέμονται κάθε τέσσερα χρόνια το πολύ σε τέσσερις μαθηματικούς ηλικίας κάτω των 40 ετών. 

Το έργο και των τεσσάρων είναι λίαν υψηλού επιπέδου, αλλά μια σύντομη μνεία αξίζει να γίνει στη γυναίκα των βραβευμένων λόγω της καταγωγής της. 

Η Maryna Viazovska γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κίεβο. Είναι η δεύτερη μόλις γυναίκα που κερδίζει το μετάλλιο στα 86 χρόνια της ύπαρξής του, μετά την Ιρανή Maryam Mirzakhani (μετάλλιο 2014) που δυστυχώς πέθανε νέα το 2017 από καρκίνο του στήθους.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, η Viazovska δεν ζούσε πλέον στην Ουκρανία, αλλά η οικογένειά της ήταν ακόμη εκεί. Οι δύο αδελφές της, η 9χρονη ανιψιά της και ο 8χρονος ανιψιός της ξεκίνησαν για την Ελβετία στις αρχές Μαρτίου, όπου έμειναν με τη Viazovska, τον σύζυγό της, τον 13χρονο γιο της και τη 2χρονη κόρη της. 

Οι γονείς της Viazovska, η γιαγιά και άλλα μέλη της οικογένειας παρέμειναν στο Κίεβο, παρά τις εκκλήσεις της να φύγουν. Η 85χρονη γιαγιά της, που είχε βιώσει τον πόλεμο και την κατοχή ως παιδί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αρνήθηκε και οι γονείς της δεν ήθελαν να την αφήσουν μόνη. Η γιαγιά της «δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δεν θα πεθάνει στην Ουκρανία», είπε η Viazovska, «επειδή πέρασε όλη της τη ζωή εκεί».

Η Viazovska δήλωσε τον Μάιο ότι παρόλο που ο πόλεμος και τα μαθηματικά υπάρχουν σε διαφορετικά μέρη του μυαλού της, δεν έκανε πολλές έρευνες τους τελευταίους μήνες. «Δεν μπορώ να δουλέψω όταν βρίσκομαι σε σύγκρουση με κάποιον ή όταν συμβαίνει κάτι συναισθηματικά δύσκολο», είπε.

Fields 2022 Facebook Twitter
Οι νικητές των Μεταλλίων Fields 2022 (από τα αριστερά): Maryna Viazovska της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάνης, James Maynard του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Hugo Duminil-Copin του πανεπιστημίου της Γενεύης και June Huh του πανεπιστημίου του Πρίνστον.

• • •

Ο ΤΖΟΝΣΟΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Μετά τις παραιτήσεις των υπουργών Οικονομικών και Υγείας στη Βρετανία, και ο αντιπρόεδρος των Συντηρητικών ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής. 

Παρότι οι δύο σημαντικές παραιτήσεις δεν οδήγησαν άμεσα σε μη διαχειρίσιμη κρίση, οι βουλευτές των Τόρις που επικρίνουν τον Μπόρις Τζόνσον πιστεύουν ότι το τέλος πλησιάζει για τον πρωθυπουργό.

Ούτε ο Ζελένσκι φαίνεται πλέον ότι μπορεί να «σώσει» τον Τζόνσον.

Κάθε φορά που βρισκόταν σε δύσκολη θέση τους τελευταίους μήνες λόγω των σκανδάλων, ο Τζόνσον τηλεφωνούσε στον Ζελένσκι. Και αυτό συνέβαινε συχνότατα. Ήταν φανερό ότι προσπαθούσε να μεταθέσει επικοινωνιακά την ατζέντα σε ένα θέμα που συγκινούσε τους πολίτες.

Αυτό που είχε πλέον γίνει ευρέως αντιληπτό, το τεκμηρίωσε η Jane Merrick του Time με σχετική έρευνα που παρουσιάζεται συνοπτικά στο επόμενο τουίτ.

• • •

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατήγγειλε χθες Τρίτη τον ρόλο των ελληνικών εταιρειών στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου. «Βλέπουμε πώς οι ελληνικές εταιρείες παρέχουν σχεδόν τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στο οικονομικό φόρουμ του Economist στην Αθήνα. «Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ένας άλλος ρωσικός ενεργειακός πόρος [το φυσικό αέριο] χρησιμοποιείται ως όπλο κατά της Ευρώπης και κατά του προϋπολογισμού κάθε ευρωπαϊκής οικογένειας. Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, της Ελλάδας ή της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Εμείς ξέρουμε τις κυρώσεις, είναι πολλές οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και το 95% του παγκόσμιου στόλου, και ο ελληνικός στόλος, ακολουθεί αυτές τις κυρώσεις. Δεν είναι ένας θρησκευτικός πόλεμος», απάντησε στον Ζελένσκι, εμμέσως πλην σαφώς, η επικεφαλής του ομίλου Navios, Αγγελική Φράγκου,

Οι αιχμές του Ζελένσκι θα πρέπει να συνδυαστούν με χθεσινό τουίτ του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα: «Η οικονομία της Ρωσίας που είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις θαλάσσιες μεταφορές που παρέχονται από ξένους στόλους. Προτρέπω τους εταίρους: περιορίστε την πρόσβαση της Ρωσίας στις υπηρεσίες τους και εξαντλήστε την πολεμική μηχανή του Πούτιν».

Πηγή: Le Monde

Ο Ζελένσκι επικρίνει τους Έλληνες εφοπλιστές Facebook Twitter
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατήγγειλε χθες Τρίτη τον ρόλο των ελληνικών εταιρειών στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στο οικονομικό φόρουμ του Economist στην Αθήνα. Φωτ.: Eurokinissi

• • •

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ
Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της συμφώνησαν την Τρίτη στο Λουγκάνο της Ελβετίας σχετικά με τις αρχές που πρέπει να διέπουν την ανοικοδόμηση της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διαφθοράς και της επιδίωξης μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, τα ουκρανικά σχέδια για την κατάσχεση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 500 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης της χώρας συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση της Ελβετίας, που φιλοξενεί τη διεθνή διήμερη διάσκεψη για την ανάκαμψη της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ελβετίας, Ιγκνάσιο Κασίς, αντιτάχθηκε στο σχέδιο, λέγοντας ότι η προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας είναι θεμελιώδης σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία. 

«Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι θεμελιώδες δικαίωμα, ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε στο Λουγκάνο, προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα αυτά μπορούν να παραβιαστούν, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει νομική βάση.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι πολίτες προστατεύονται από την εξουσία του κράτους. Αυτό είναι που αποκαλούμε φιλελεύθερες δημοκρατίες».

Πηγή: The Guardian

• • •

ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ
Οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα πιο ασυνάρτητα επιχειρήματα για να στηρίξουν τις απόψεις τους.

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Λόρεν Μπέμπερτ, έγραψε στο Twitter: «Μόλις έγινε ένας μαζικός πυροβολισμός στη Δανία, μια χώρα με μερικούς από τους αυστηρότερους νόμους περί όπλων στην Ευρώπη. Ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε ότι οι νόμοι περί όπλων ΔΕΝ σταματούν τους μαζικούς πυροβολισμούς!». 

Η φανατική των όπλων βουλευτής αναφερόταν σε επίθεση με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης, το απόγευμα της Κυριακής, στην οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά. 

Ωστόσο, παρέλειψε να επισημάνει ότι επρόκειτο για τον πρώτο μαζικό πυροβολισμό στη Δανία εδώ και επτά χρόνια, ενώ φέτος υπήρξαν στις ΗΠΑ περισσότεροι από 300 μαζικοί πυροβολισμοί ― περιστατικά στα οποία πυροβολήθηκαν ή σκοτώθηκαν 4 τουλάχιστον άτομα.

Εξάλλου, οι θάνατοι από πυροβολισμούς ανά 100.000 άτομα είναι στις μεν ΗΠΑ 3,964, ενώ στη Δανία 0,141, ήτοι 28 φορές περισσότεροι.

Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Λόρεν Μπέμπερτ Facebook Twitter
Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Λόρεν Μπέμπερτ, και τα παιδιά της ποζάρουν για μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία.


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξάνεται η «κούραση από τον πόλεμο»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αυξάνεται η «κούραση από τον πόλεμο»

Σήμερα: Λευκοί ρινόκεροι ύστερα από 40 χρόνια • • • αυξάνεται η «κούραση από τον πόλεμο» • • • συμβιβασμός για το Καλίνινγκραντ • • • 50 χρόνια φυλάκιση • • • υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στο Φιδονήσι; • • • απαγορεύονται οι εφημερίδες με θεότητες στην εστίαση • • • η Αλγερία γιορτάζει την ανεξαρτησία της
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ