Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη Facebook Twitter
Το ηφαίστειο Μπουλουσάν εκτόξευσε ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας μήκους τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου την Κυριακή στις ανατολικές Φιλιππίνες.
0

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ
Στην τελευταία έκθεσή της, Global Economic Prospects, που δημοσιεύτηκε χθες Τρίτη, η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,9% για το 2022. Η πρόβλεψη αποτελεί το μισό της ανάπτυξης 5,7% του 2021, και είναι αισθητά μικρότερη από το 4,1% που είχε προβλέψει τον Ιανουάριο.

Η ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες προβλέπεται να επιβραδυνθεί απότομα στο 2,6% το 2022 από 5,1% το 2021, και στο 2,2% το 2023. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες στις οποίες θα φθάσει στο 3,4% το 2022 από 6,6% το 2021 — πολύ μικρότερη από τον ετήσιο μέσο όρο του 4,8% την περίοδο 2011-2019.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα λουκέτα στην Κίνα, οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και ο κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού πλήττουν την ανάπτυξη. Σε πολλές χώρες, η ύφεση θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μαλπάς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον στασιμοπληθωρισμό — τον συνδυασμό υψηλού πληθωρισμού και υποτονικής ανάπτυξης. «Η έκθεση του Ιουνίου για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές προσφέρει την πρώτη συστηματική αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο οι τρέχουσες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες συγκρίνονται με τον στασιμοπληθωρισμό της δεκαετίας του 1970», σημειώνεται στην έκθεση. 

Υπάρχουν σαφείς ομοιότητες μεταξύ του τότε και του τώρα, όπως οι διαταραχές στην προσφορά, οι προοπτικές εξασθένησης της ανάπτυξης και οι ευπάθειες που αντιμετωπίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες σε σχέση με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής η οποία θα απαιτηθεί προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός.

Ωστόσο, υπάρχουν σήμερα και ορισμένες διαφορές, όπως η ισχύς του αμερικανικού δολαρίου, οι γενικά χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, και οι γενικά ισχυροί ισολογισμοί των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που παρέχουν περιθώρια ελιγμών.

Η εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία έχει διαταράξει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και έχει βλάψει την παγκόσμια οικονομία, επισημαίνει η έκθεση. 

Οι αγορές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί στα μέσα του 2022 και στη συνέχεια θα μειωθεί, αλλά θα παραμείνει αυξημένος ακόμη και μετά την υποχώρηση αυτών των σοκ και την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Η παγκόσμια ανάπτυξη κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση: έχει μειωθεί απότομα από τις αρχές του έτους και, για το υπόλοιπο της δεκαετίας αυτής, αναμένεται να παραμείνει κάτω από τον μέσο όρο της δεκαετίας του 2010.

Πηγή: World Bank

Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη Facebook Twitter
Η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε περίοδο στασιμοπληθωρισμού σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image

• • •

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ
Χθες κυκλοφόρησε ευρέως ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας, Ρωσίας και Τουρκίας για την ασφαλή διέλευση των πλοίων με σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Ωστόσο, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία προς το παρόν με τις δύο χώρες. 

«Εκτιμούμε τις προσπάθειες της Τουρκίας που αποσκοπούν στην απεμπλοκή των ουκρανικών λιμανιών. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες για το θέμα αυτό μεταξύ Ουκρανίας, Τουρκίας και Ρωσίας αυτή τη στιγμή», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

«Δεδομένης της πρόσφατης ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σε τερματικό σταθμό σιτηρών στο Μικολάγιεφ, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε σχέδια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει έναν τέτοιο διάδρομο για να επιτεθεί στην Οδησσό και τη νότια Ουκρανία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας, Τάρας Βισότσκι, δήλωσε ότι, ακόμη και αν η Ρωσία άρει τον αποκλεισμό της, θα χρειαστούν έξι μήνες για να καθαρίσουν τις ακτές από τις νάρκες.

Πηγή: Politico

• • •

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΧΝΕΣ
Το Ιράν απέχει μόλις λίγες εβδομάδες από το να αποκτήσει «σημαντική ποσότητα εμπλουτισμένου ουρανίου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Ραφαέλ Γκρόσι, σε συνέντευξη Τύπου μετά την έναρξη της τριμηνιαίας συνεδρίασης του Συμβουλίου των Διοικητών στη Βιέννη τη Δευτέρα. Ωστόσο, διευκρίνησε ότι «το να έχει σημαντική ποσότητα δεν σημαίνει ότι έχει βόμβα». 

Πιθανόν σήμερα θα τεθεί σε ψηφοφορία ψήφισμα των ΗΠΑ και των Ε3 — το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία — που κατακρίνει το Ιράν, επειδή δεν συνεργάζεται πλήρως με την ΙΑΕΑ. Σύμφωνα με δύο εκθέσεις της ΙΑΕΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Ιράν έχει αυξήσει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου και δεν έχει δώσει απαντήσεις για ανεξήγητες πυρηνικές δραστηριότητες σε τρεις μη δηλωμένες τοποθεσίες.

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Μοχαμάντ Εσλάμι, απάντησε ότι η ΙΑΕΑ πρέπει να αποτρέψει τη «διείσδυση των εχθρών του Ιράν» στις δραστηριότητές της. «Πώς είναι δυνατόν οι εμπιστευτικές εκθέσεις ενός διεθνούς οργανισμού να δημοσιεύονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν ακόμη τις διαβάσουν οι επίσημοι αποδέκτες τους;», δήλωσε.

Παρά τη βούληση του Τζο Μπάιντεν για επιστροφή στη συμφωνία του 2015, οι συνομιλίες φαίνεται πως έχουν αποτελματωθεί. Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι προοπτικές επιστροφής στην πυρηνική συμφωνία είναι «στην καλύτερη περίπτωση ισχνές».

Πηγή: CNN, Al Jazeera

Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη Facebook Twitter
Οι προοπτικές επιστροφής στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν είναι «στην καλύτερη περίπτωση ισχνές».

• • •

ΤΟ ΜΕΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΚΡΙΒΟ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ
«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου οι κυρώσεις αρχίζουν να πλήττουν την πλευρά μας», δήλωσε η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας. 

«Στην αρχή οι κυρώσεις ήταν δύσκολες μόνο για τη Ρωσία, αλλά τώρα φτάνουμε σε ένα σημείο όπου οι κυρώσεις είναι επώδυνες για τις δικές μας χώρες και τώρα το ερώτημα είναι πόσο πόνο είμαστε διατεθειμένοι να υπομείνουμε. Είναι διαφορετικός για τις διάφορες χώρες. Η ενότητα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί. Γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω του υψηλού πληθωρισμού, και των τιμών της ενέργειας». 

Και πρόσθεσε: «Το φυσικό αέριο μπορεί να είναι ακριβό, αλλά η ελευθερία είναι ανεκτίμητη. Οι άνθρωποι που ζουν στον ελεύθερο κόσμο δεν το καταλαβαίνουν πραγματικά αυτό».

Έχει ενδιαφέρον η δήλωσή της, διότι η Κάλας είναι από τους πιο σκληρούς αντιπάλους του Πούτιν. 

Δεν είναι λίγοι, επίσης, όσοι προβλέπουν ότι από τον Σεπτέμβριο μάλλον θα είναι χειρότερες οι αντιδράσεις. Η ελευθερία είναι όντως ανεκτίμητη, αλλά αν οι πολίτες αρχίζουν να αντιδρούν λόγω των οικονομικών δυσκολιών, θα είναι άστοχο να τους κατηγορήσουμε ως καλοπερασάκηδες και για έλλειψη ιδανικών, και κυρίως ελάχιστα πειστικό.

Πάντως, είναι άγνωστο αν η Κάλας με το «Η ενότητα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί» υπονοεί και κάτι ευρύτερο για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: The Guardian

• • •

ΠΛΑΤΙΝΙ ΚΑΙ ΜΠΛΑΤΕΡ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ
Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, και ο πρώην επικεφαλής της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, θα παρουσιαστούν ενώπιον του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου από σήμερα 8 έως τις 22 Ιουνίου. Τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κατηγορούνται για «υποψίες απάτης, απιστίας στη διαχείριση, απιστίας και πλαστογραφίας εγγράφων». 

Συμβόλαιο που υπογράφηκε το 1999 ανέφερε ότι ο Πλατινί θα πληρωνόταν 300.000 ελβετικά φράγκα ετησίως, αλλά ότι υπήρξε προφορική συμφωνία να είναι ένα εκατομμύριο φράγκα. Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, η πληρωμή των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων (1,9 εκατ. ευρώ) στον Πλατινί που έγινε χωρίς νομική βάση «ζημίωσε τα περιουσιακά στοιχεία της FIFA και πλούτισε παράνομα τον Πλατινί».

Ο Πλατινί και ο Μπλάτερ αρνούνται τις κατηγορίες και αναμένεται να στραφούν εναντίον του νυν επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο γενικός γραμματέας του Πλατινί στην UEFA (2009-2016), φέρεται ότι κινήθηκε παρασκηνιακά και εκμεταλλεύτηκε την έναρξη της ποινικής έρευνας από την Εισαγγελία, τον Σεπτέμβριο του 2015, για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και να καταλάβει την προεδρία της FIFA, υποσκελίζοντας τον θεωρούμενο ως φαβορί Πλατινί. Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι διατυπώνουν υποψίες για συνεννόηση μεταξύ της FIFA, όταν ο Ινφαντίνο ήταν επικεφαλής, και των Ελβετών δικαστών.

Όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου γνωρίζουν πως τα παιχνίδια δεν κερδίζονται πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε και οι εκλογές.

Πηγή: AP, Le Monde

Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη Facebook Twitter
Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, και ο πρώην επικεφαλής της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, δικάζονται στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο για «υποψίες απάτης, απιστίας στη διαχείριση, απιστίας και πλαστογραφίας εγγράφων».

• • •

ΙΧΝΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ
Τις τελευταίες ημέρες του στρατοπέδου του Άουσβιτς, ο Αβραάμ Λεβίτ και μια ομάδα Εβραίων εκτοπισμένων έγραψαν τη «Συλλογή του Άουσβιτς», η οποία αποτελεί ταυτόχρονα πρόλογο και σχέδιο μιας ανθολογίας που αποσκοπούσε να συγκεντρώσει όλα τα κρυφά κείμενα που γράφτηκαν, ενάντια σε όλους και σε όλα, στο Άουσβιτς από Εβραίους εκτοπισμένους. Το κείμενο αυτό, μεταφρασμένο από τα γίντις, μαζί με ένα εκτενές δοκίμιο του David Suchoff περιέχονται στο βιβλίο «Traces de vie à Auschwitz. Un manuscrit clandestin» (Εκδόσεις Le Bord de l'eau, 13.05.2022). 

Αποσπάσματα από τη «Συλλογή του Άουσβιτς».

«Όλοι εμείς που πεθαίνουμε στην πολική αδιαφορία των εθνών, ξεχασμένοι από τον κόσμο και τη ζωή, νιώθουμε την ανάγκη να αφήσουμε κάτι για την αιωνιότητα, έστω κι αν αυτά τα έγγραφα είναι ελλιπή, ψίχουλα όσων εμείς, τα ζωντανά πτώματα, σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Πάνω στους τάφους στους οποίους είμαστε θαμμένοι ζωντανοί, ο κόσμος χορεύει έναν διαβολικό χορό, ποδοπατώντας τους θρήνους και τις κραυγές μας για βοήθεια. Όταν θα μας πνίξουν, όποτε θα μας ξεθάψουν, δεν θα υπάρχουμε πια, και οι στάχτες μας θα διασκορπιστούν σε όλες τις θάλασσες και σε ολόκληρο τον κόσμο, τότε κάθε αξιοσέβαστος και μορφωμένος άνθρωπος θα θεωρήσει καθήκον του να μας θρηνήσει και να εκφωνήσει επικήδειους λόγους. Όταν οι σκιές μας εμφανιστούν στις οθόνες και στις εξέδρες των συναγωγών, τότε φιλεύσπλαχνες κυρίες θα φέρουν τα αρωματισμένα μαντήλια τους στα μάτια τους και θα μας λυπηθούν: αχ, οι δυστυχισμένοι!

Ξέρουμε ότι δεν θα βγούμε από εδώ ζωντανοί. [...]

[Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα βγουν από εδώ ζωντανοί. Αλλά όχι οι Εβραίοι. Τι θα πουν για τις ζωές μας; Τι γνωρίζουν για τα βάσανά μας; Τι γνώριζαν σε κανονικούς καιρούς για την εβραϊκή δυστυχία; Είπαν ότι είμαστε λαός των Ρότσιλντ! Ακόμη και τώρα θα σπεύσουν να μαζέψουν περιτυλίγματα μαργαρίνης και έντερα λουκάνικων για να αποδείξουν ότι οι Εβραίοι δεν ζούσαν τόσο άσχημα στο στρατόπεδο. [...]»

Πηγή: K. Les Juifs, l'Europe, le XXIe siècle

Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη Facebook Twitter
Άποψη τμήματος του συρματοπλέγματος και των κοιτώνων του Άουσβιτς κατά την απελευθέρωση του στρατοπέδου (Πηγή: Εγκυκλοπαίδεια Ολοκαυτώματος).


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασήμαντη η μείωση της παραγωγής ρωσικού πετρελαίου

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ασήμαντη η μείωση της παραγωγής ρωσικού πετρελαίου

Σήμερα: Η Γαλλία φλέγεται • • • συλλογική τιμωρία των Ρώσων; • • • αίρεση με ισχυρές κυβερνητικές διασυνδέσεις • • • ασήμαντη η μείωση της παραγωγής ρωσικού πετρελαίου • • • το αγαπημένο σκίτσο του Σέμπε • • • ξεφουσκωτές ελαστικών • • • ένα δύσμοιρο άλογο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ουκρανία χρειάζεται λύσεις, όχι ατέλειωτο πόλεμο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ουκρανία χρειάζεται λύσεις, όχι ατέλειωτο πόλεμο

Σήμερα: Απατεώνας υπερπατριώτης • • • κινεζική λευκή βίβλος για την Ταϊβάν • • • η Ουκρανία χρειάζεται λύσεις, όχι ατέλειωτο πόλεμο • • • η Βρετανία χώρα αναδυόμενης αγοράς • • • Ιταλία και Σλοβενία στα δικαστήρια για το ξύδι • • • παγωτά με γεύση κέτσαπ και μαγιονέζας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οι οπαδοί του Τραμπ καλούν σε εμφύλιο πόλεμο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Οι οπαδοί του Τραμπ καλούν σε εμφύλιο πόλεμο

Σήμερα: 600 ευρώ πρόστιμο στα υπαίθρια πάρτι χορού • • • οι οπαδοί του Τραμπ καλούν σε εμφύλιο πόλεμο • • • τα οικονομικά της Ουκρανίας • • • η Πολωνία απειλεί την ΕΕ • • • δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις τον θάνατο • • • μπρεξιτικός σουρεαλισμός • • • και άλλη «αδικία»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πλημμύρισε η Σεούλ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πλημμύρισε η Σεούλ

Σήμερα: Πλημμύρισε η Σεούλ • • • η Apple συμμορφώνεται με τις κινεζικές απαιτήσεις • • • κυρώσεις κατά της Τουρκίας; • • • κύριε αστυνόμε, δεν έχουμε φαγητό στο σπίτι • • • η μεγάλη ανησυχία για τους ημιαγωγούς • • • υποχρεωτικά μαθήματα σεξουαλικής συναίνεσης για ποδοσφαιριστές
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διεύρυνση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων

Τι διαβάζουμε σήμερα / Διεύρυνση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων

Σήμερα: Ιστορική ημέρα στην Κολομβία • • • όχι στον βόρβορο • • • διεύρυνση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων • • • μια «νίκη» για τη Μόσχα • • • ιδεολογία τερατογενέσεων • • • Χιροσίμα – Ναγκασάκι • • • ένα διάσημο γραμματόσημο • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οι άμαχοι τίθενται σε άσκοπο κίνδυνο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Οι άμαχοι τίθενται σε άσκοπο κίνδυνο

Σήμερα: Αντιμετανάστης με μετανάστες • • • οι άμαχοι τίθενται σε άσκοπο κίνδυνο • • • θέρμανση ή τρόφιμα • • • η αντίδραση της Κίνας • • • το σύμπαν είναι απελπιστικά κενό • • • «ελάτε γρήγορα, πίνω τα αστέρια» • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η μάχη των σιτηρών

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μάχη των σιτηρών

Σήμερα: Φυλακή για μια συναυλία • • • απερίσκεπτο ταξίδι και δήλωση • • • η μάχη των σιτηρών • • • η Λεπέν ζητά να καταργηθούν οι κυρώσεις • • • καμπανάκι και από την Παγκόσμια Τράπεζα • • • σύντομος στωϊκός οδηγός για τις μέρες μας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληθωρισμός 99,11% στην Κωνσταντινούπολη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η τύχη δεν είναι στρατηγική

Σήμερα: Καταρρέει το παλαιότερο συλλογικό μελισσοκομείο του κόσμου • • • η τύχη δεν είναι στρατηγική • • • επιτυχία του Μπάιντεν • • • πληθωρισμός 99,11% στην Κωνσταντινούπολη • • • πανέξυπνος και ευγενέστατος • • • ο Προμηθέας και οι δύο δρόμοι • • • ο Κάφκα πάει για κολύμπι
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
H ατμομηχανή της Ευρώπης αγκομαχάει

Τι διαβάζουμε σήμερα / H ατμομηχανή της Ευρώπης αγκομαχάει

Σήμερα: «Θεέ μου, μη μας εγκαταλείπεις» • • • η ατμομηχανή της Ευρώπης αγκομαχάει • • • το νέο ρωσικό ναυτικό δόγμα • • • ένα εξωφρενικό τουίτ • • • νεκρός Ουκρανός μεγιστάνας • • • ταραχή στην Ιρλανδία • • • εξαίσιος παρηγορητικός λόγος • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία κατέρρευσε

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία κατέρρευσε

Σήμερα: Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας • • • ο Σι προειδοποίησε τον Μπάιντεν να μην «παίζει με τη φωτιά» • • • κλείνει η μοναδική κλινική για την ταυτότητα φύλου • • • η Φενέρμπαχτσε υπό πειθαρχικό έλεγχο της UEFA • • • η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία κατέρρευσε • • • η εγγύηση ενοικίου είναι 400 ή 115.000 ευρώ; • • • το τέλειο dry martini • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αμφιλεγόμενη φουτουριστική πόλη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Tέλος στην πολιτική της μέγιστης απομόνωσης;

Σήμερα: Αμφιλεγόμενη φουτουριστική πόλη • • • τέλος στην πολιτική της μέγιστης απομόνωσης; • • • κάτω από τον μέσο όρο 5ετιας η συγκομιδή σιτηρών • • • αποφυγή κλιμάκωσης • • • νέος γενικός εισαγγελέας στην Ουκρανία • • • η Κροατία ενώθηκε • • • o Ροβεσπιέρος στην γκιλοτίνα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η ρωσική οικονομία αντέχει προς το παρόν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η ρωσική οικονομία αντέχει προς το παρόν

Σήμερα: 13χρονη δεκτή στην Ιατρική • • • η ρωσική οικονομία αντέχει προς το παρόν • • • τουρκικοί δρόνοι για τη Ρωσία; • • • αντάξιος του Γκέμπελς • • • βαριές ποινές ρωσικού δικαστηρίου • • • πράσινη τρέλα • • • χρυσό δακτυλίδι των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τέλος το κάπνισμα στις ακρογιαλιές της Βαρκελώνης

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τέλος το κάπνισμα στις ακρογιαλιές της Βαρκελώνης

Σήμερα: Συγγνώμη του Πάπα · · · ξανά στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια · · · ο πόλεμος δεν τέλειωσε · · · σαγιονάρες και βερμούδες · · · τέλος το κάπνισμα στις ακρογιαλιές · · · πανικός στις παραλίες · · · ο φωτογράφος Σατί
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Σιέστας εγκώμιον

Τι διαβάζουμε σήμερα / Σιέστας εγκώμιον

Σήμερα: Η πεταλούδα μονάρχης υπό εξαφάνιση • • • νέα φάση στη σύγκρουση της Ουκρανίας • • • ύφεση εν όψει • • • μνημειώδης δήλωση • • • ένας άγνωστος οραματιστής • • • σιέστας εγκώμιον • • • το πρόβλημα των γενεθλίων • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ