Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας Facebook Twitter
Υπάρχει μια παροιμία που λέει: «Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσεις ένα παιδί. Παρομοίως, χρειάζεται ένα χωριό για να στηρίξεις ένα άτομο σε μια ανθρωπιστική κρίση». Με τις ανθρωπιστικές ανάγκες σε όλο τον κόσμο να σημειώνουν ρεκόρ, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας, σημειώνει ο ΟΗΕ, βασίζεται σε αυτή τη μεταφορά της συλλογικής προσπάθειας για να αυξηθεί η παγκόσμια εκτίμηση του ανθρωπιστικού έργου.
0

ΜΑΛΛΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ
Στην τριμερή συνάντηση στη Λβιβ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν, έδωσαν έμφαση στην επείγουσα ανάγκη να βρεθεί λύση ώστε να αποφευχθεί ένα πυρηνικό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, καθώς και να διασφαλιστεί η επιτυχής εφαρμογή της συμφωνίας εξαγωγής των σιτηρών που επιτεύχθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την τουρκική Anadolu News Agency, ο Ερντογάν δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «αξιολογήσαμε επίσης τις δυνατότητες μετατροπής της θετικής ατμόσφαιρας που δημιούργησε η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης σε μόνιμη ειρήνη», και πως πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει τελικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, άποψη που συμμερίζονται ο Ζελένσκι και ο Γκουτέρες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι συζητήθηκε επίσης η ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, ένα θέμα στο οποίο η Τουρκία αποδίδει «μεγάλη σημασία».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαπραγμάτευση με τη Μόσχα χωρίς την προηγούμενη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας. «Οι άνθρωποι που σκοτώνουν, βιάζουν, χτυπούν καθημερινά τις πόλεις μας με πυραύλους κρουζ δεν μπορούν να θέλουν ειρήνη. Θα πρέπει πρώτα να φύγουν από το έδαφός μας και μετά θα δούμε», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στη Λβιβ, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν εμπιστεύεται τη Ρωσία.

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ότι «η Ουκρανία δεν αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Λβιβ» και υποστήριξε ότι ο Ερντογάν και ο Γκουτέρες συμπάσχουν ειλικρινά με την Ουκρανία και επιδιώκουν να τη βοηθήσουν.

Είναι άγνωστο τι ειπώθηκε σχετικά με την προοπτική αναζήτησης διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά το ότι συζητήθηκε μάλλον θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Πηγή: Anadolu News Agency, The Kyiv Independent, Le Monde

Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας Facebook Twitter
Ο Ερντογάν δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση στη Λβιβ ότι «αξιολογήσαμε επίσης τις δυνατότητες μετατροπής της θετικής ατμόσφαιρας που δημιούργησε η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης σε μόνιμη ειρήνη».

• • •

ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Όλες οι χώρες του κόσμου προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση του αλκοόλ. Όλες, εκτός από την Ιαπωνία.

Η Εθνική Φορολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προκήρυξε τον εθνικό διαγωνισμό «Sake Viva!», καλώντας τους νέους ηλικίας 20 έως 39 ετών να προτείνουν ιδέες προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση αλκοολούχων ποτών (σάκε, σότσου, ουίσκι, μπύρα ή κρασί) μεταξύ των συνομηλίκων τους.

Οι διαγωνιζόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν τις ιδέες τους. Οι καλύτερες προτάσεις θα αναπτυχθούν στη συνέχεια με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, τα δε τελικά σχέδια θα παρουσιαστούν τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εκστρατείας, η αγορά αλκοόλ της Ιαπωνίας συρρικνώνεται και το ηλικιωμένο δημογραφικό της χώρας — παράλληλα με τη μείωση των γεννήσεων — είναι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από αυτό.

Οι Ιάπωνες έπιναν λιγότερο το 2020 από όσο το 1995, με πτώση της κατανάλωσης από έναν ετήσιο μέσο όρο 100 λίτρων σε 75 λίτρα ανά ενήλικα, σύμφωνα με στοιχεία της φορολογικής υπηρεσίας.

Άμεση συνέπεια ήταν η συρρίκνωση των φορολογικών εσόδων με την πάροδο των ετών. Η εφημερίδα The Japan Times αναφέρει ότι αποτελούσαν το 5% των συνολικών εσόδων το 1980, αλλά το 2020 ανήλθαν μόλις στο 1,7%.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι σχεδόν το ένα τρίτο (29%) του πληθυσμού της Ιαπωνίας είναι ηλικίας 65 ετών και άνω — το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου και του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας (εξέδωσε μια υποτονική ανακοίνωση) για αυτήν την πρωτοφανή καμπάνια υπέρ της κατανάλωσης αλκοόλ από τους νέους.

Πηγή: BBC, The Japan Times, The Washington Post

Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας Facebook Twitter
Η Ιαπωνία παροτρύνει τους νέους να πίνουν περισσότερο αλκοόλ για να βοηθήσουν την οικονομία.

• • •

Η ΡΩΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημερώνει διακριτικά τα κοινοβουλευτικά τμήματα ότι έχει ουσιαστικές ανησυχίες σχετικά με την επισήμανση της Ρωσίας ως κράτους-χορηγού της τρομοκρατίας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Politico.

Τον Ιούλιο, η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, είπε στον Υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ότι αν δεν βάλει τη Ρωσία στη μαύρη λίστα της τρομοκρατίας, τότε θα το κάνει το Κογκρέσο. Έκτοτε, η Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που προέτρεπε τον Μπλίνκεν να το πράξει, ενώ ακολούθησε μια διακομματική πεντάδα μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που εισήγαγε νομοσχέδιο που θα έδινε επίσημα τον χαρακτηρισμό στη Ρωσία — παρακάμπτοντας Μπλίνκεν.

Γνώστες της κατάστασης ανέφεραν στο Politico ότι αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες μετέφεραν στα γραφεία του Κογκρέσου τα σοβαρά προβλήματά τους με την ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, είπαν, το κράτος φοβάται ότι η τοποθέτηση της Ρωσίας στον κατάλογο των κρατών-χορηγών της τρομοκρατίας θα θέσει σε κίνδυνο την εύθραυστη συμφωνία για την έξοδο των πλοίων με σιτηρά από τα λιμάνια της Ουκρανίας. Επιπλέον, χώρα που περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα της τρομοκρατίας — ένας ατιμωτικός χαρακτηρισμός που έχει απονεμηθεί μόνο στη Βόρεια Κορέα, τη Συρία, την Κούβα και το Ιράν — υφίσταται καθολικές κυρώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ ουσιαστικά αποκόπτουν τους Αμερικανούς από το να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συμφωνίες στις χώρες αυτές. 

Πάντως, προς το παρόν δεν φαίνεται ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο όταν ξεκινήσουν οι εργασίες της τον Σεπτέμβριο.

Πριν από μια βδομάδα, ο διευθυντής του Τμήματος Βορείου Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάρτσιεφ, είχε δηλώσει ότι αν περάσει η νομοθετική πρωτοβουλία για την ανακήρυξη της Ρωσίας σε χώρα-χορηγό της τρομοκρατίας, «αυτό θα σήμαινε ότι η Ουάσιγκτον θα περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή, με τις σοβαρότατες παράπλευρες απώλειες στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις, μέχρι και τον υποβιβασμό τους ή ακόμη και τη διακοπή τους. Η αμερικανική πλευρά έχει προειδοποιηθεί».

Πηγή: Politico, The Guardian

• • •

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4;
Είναι πρακτικά αδύνατο να διπλώσετε ένα φύλλο χαρτιού περισσότερο από επτά φορές.

Ένα φύλλο Α4 έχει μήκος περίπου 300 χλστ και πάχος 0,05 χλστ. Στο πρώτο δίπλωμα το μήκος θα γίνει 150 χλστ και το πάχος 0,1 χλστ, στο δεύτερο 75 και 0,2 χλστ, κ.ο.κ. Στο έβδομο, το μεν μήκος θα γίνει 2,34 χλστ και το πάχος μεγαλύτερο στα 6,4 χλστ, που φαίνεται ότι αποτελεί φυσικό όριο. 

Αν με κάποιο μαγικό τρόπο κάναμε πάνω από 42 διπλώματα, το πάχος θα ξεπερνούσε την απόσταση Γης-Σελήνης (384.300 χλμ). 

Ένας μαθηματικός θα έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα μυστήριο και ότι πρόκειται για εκθετική αύξηση. 

Το ρεκόρ Γκίνες διπλώματος χαρτιού ανήκει από το 2002 στην τότε μαθήτρια λυκείου της Καλιφόρνιας, Britney Gallivan, η οποία κατάφερε να διπλώσει 12 φορές ένα κομμάτι χαρτί υγείας μήκους 1,2 χιλιομέτρων. 

• • •

ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
Το πρωί της 26ης Αυγούστου 1859, το πλοίο Novara, έφτασε στο λιμάνι της Τεργέστης, ύστερα από ταξίδι 551 ημερών, φορτωμένο με 26.000 εξωτικά δείγματα. Ανάμεσά τους μια δέσμη καχεκτικών φύλλων μόλις 10 κιλών, την οποία είχε παραγγείλει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, Friedrich Wöhler.

Ο Wöhler αναθέτει στον πιο προικισμένο μαθητή του, Άλμπερτ Νίμαν (1834-1861), να βρει τα μυστικά των φύλλων της κόκας, τα οποία σύμφωνα με τις αφηγήσεις ταξιδιωτών της εποχής της εποχής έχουν μυθικές ιδιότητες — παρέχουν υπεράνθρωπη δύναμη, θεραπεύουν αρρώστους, και καταπραΰνουν το σώμα και την ψυχή.

Την ίδια χρονιά, ο Νίμαν καταφέρνει να απομονώσει το συστατικό κοκαΐνη, όπως το ονόμασε, από τα φύλλα κόκας, και αργότερα ανέπτυξε μια βελτιωμένη διαδικασία καθαρισμού.

Ο Νίμαν, επίσης, συνέθεσε το λεγόμενο «αέριο μουστάρδας», λόγω της οσμής του, που χρησιμοποιήθηκε στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γερμανούς, και κατέγραψε τις τοξικές του επιδράσεις. Λέγεται πως πέθανε εξαιτίας της έκθεσής στο αέριο.

Ασχέτως πως τα αξιολογεί κανείς, πρόκειται για δύο επιτεύγματα από έναν επιστήμονα που δεν πρόλαβε καν να συμπληρώσει τα τριάντα του χρόνια.

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Erich Hartmann Facebook Twitter
Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας και τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, η φωτογραφία του Erich Hartmann (29 Ιουλίου 1922 – 4 Φεβρουαρίου 1999) «Άνθρωποι περιμένουν στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού, Σαμπερύ, Γαλλία, 1979».

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Σήμερα: 34 χρόνια φυλάκιση σε ακτιβίστρια • • • προς πολιτική λύση της σύγκρουσης; • • • η μεγαλύτερη απάτη της τελευταίας γενιάς • • • πλήρης επικράτηση των τραμπικών • • • παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο • • • βρέθηκε πίνακας του Πικάσο σε έφοδο για ναρκωτικά • • • περί της συλλογικής ευθύνης
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ