Kατασκευή φράγματος με εκτύπωση 3D

birds Facebook Twitter
Τα πουλιά πέφτουν από τον ουρανό και τα δέντρα στην Ινδία και το Πακιστάν, εξαιτίας του καύσωνα.
0

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Το καταδρομικό Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα, στις 14 Απριλίου. Σύμφωνα με τη Μόσχα, από έκρηξη στο πλοίο, ενώ από ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα σύμφωνα με το Κίεβο.

Ο 20χρονος Νικίτα υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο καταδρομικό. Δίχως νέα του από τις 14 Απριλίου, η οικογένειά του άρχισε να κινεί γη και ουρανό προσπαθώντας να μάθει τι συνέβη, αλλά βρέθηκε απέναντι σε τοίχο σιωπής.

Η μητέρα του, Ολέσια, που άρχισε να επικοινωνεί με άλλους γονείς ναυτικών στα κοινωνικά δίκτυα, έμαθε μεν πως ο γιός της είχε χάσει τη ζωή του, όμως άλλα έλεγε το Υπουργείο Άμυνας και άλλα ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας για τις συνθήκες του θανάτου του.

Όταν οι γονείς αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την ιστορία, οι αρχές αντέδρασαν αμέσως, καλώντας τους συγγενείς των εξαφανισθέντων σε συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Οι αξιωματούχοι πρότειναν στους συγγενείς να υποβάλουν επίσημα αιτήματα για την αναγνώριση του θανάτου.

Λίγο μετά τη συνάντηση, γύρω στις 10 Μαΐου, η Ολέσια έλαβε ένα έγγραφο για να το επιστρέψει υπογεγραμμένο, το οποίο έγραφε ότι «αναγνώρισα τον γιο μου ως νεκρό». Τη δήλωση συνόδευε η υπόσχεση καταβολής ποσού 7 εκατ. ρουβλίων (περίπου 100.000 ευρώ), υπό τον όρο ότι θα παραμείνουν σιωπηλοί.

Πηγή: France Inter

Moskva Facebook Twitter
Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, Moskva, βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα, στις 14 Απριλίου, αλλά οι συγγενείς των ναυτών που έχασαν τη ζωή τους δεν γνωρίζουν τίποτα για τις συνθήκες του θανάτου τους.

• • •

ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε χθες αισιόδοξος, μετά τις συνομιλίες που είχε με τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες χώρες-κλειδιά, για να περιορίσει την εξάπλωση της πείνας στον κόσμο που επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Σκοπός των ενεργειών του είναι να επιτραπεί η εξαγωγή των σιτηρών που είναι αποθηκευμένα στα ουκρανικά λιμάνια, και να εξασφαλιστεί ότι τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές.

Η Ουκρανία και η Ρωσία παράγουν μαζί σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου σιταριού και κριθαριού και το μισό ηλιέλαιο, ενώ η Ρωσία και η σύμμαχός της Λευκορωσία είναι αντιστοίχως ο δεύτερος και τρίτος μεγαλύτεροι παραγωγοί ποτάσας στον κόσμο, βασικού συστατικού των λιπασμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια έχει διπλασιαστεί μέσα σε μόλις δύο χρόνια, από 135 εκατομμύρια πριν από την πανδημία σε 276 εκατομμύρια σήμερα.

Μια πρόσθετη απόδειξη της επερχόμενης επισιτιστικής κρίσης είναι οι διαδηλώσεις στο Ιράν την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Ιρανοί είδαν μέσα σε λίγες μέρες τις τιμές βασικών ειδών να απογειώνονται. Τα 550 γραμμάρια ζυμαρικών από 12.000 ιρανικά ριάλ (0,24 ευρώ) εκτοξεύτηκαν στα 28.000 (0,56 ευρώ), τα τέσσερα λίτρα λάδι από 120.000 (2,4 ευρώ) στις 400.000 (8 ευρώ), και η τιμή του δυσεύρετου ψωμιού διπλασιάστηκε. Ο ελάχιστος μισθός είναι 5,7 εκατ. ριάλ, ήτοι 114 ευρώ.

Πηγή: Le Monde, France 24

• • •

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΙΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Τα πάντα ρει, ακόμη και στις κυρώσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν σε χαλάρωση ορισμένων οικονομικών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, σε μια χειρονομία που αποσκοπεί να ενθαρρύνει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι περιορισμένες αλλαγές θα επιτρέψουν στη Chevron Corp. να διαπραγματευτεί την άδειά της με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA, αλλά όχι να κάνει γεωτρήσεις ή να εξάγει πετρέλαιο βενεζουελάνικης προέλευσης, δήλωσαν στο Associated Press δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχε γίνει η επίσημη ανακοίνωση.  

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν τις χειρονομίες καλής θέλησης του Μαδούρο μετά τη συνάντησή του τον Μάρτιο με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης στο Καράκας. Οι ΗΠΑ επανεξέτασαν τις  προτεραιότητες της εθνικής της ασφάλειας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ανέτρεψε την παγκόσμια τάξη.

Οι ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα διαβαθμίσει τις κυρώσεις με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις και θα τις επιβάλει εκ νέου σε περίπτωση οπισθοδρόμησης στη διαδικασία του διαλόγου.

Πηγή: Associated Press, Politico

• • •

Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βόννη, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τη νομική εξουσία να κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που έχουν δεσμευτεί μετά την επίθεση στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε ότι διεξάγονται συζητήσεις με τους εταίρους για να πληρώσει η Ρωσία το κόστος της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε λόγο για το ενδεχόμενο ενός νέου κοινού δανείου της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της ανασυγκρότησης της Ουκρανίας, εμπνευσμένο από το σχέδιο ανάκαμψης μετά την covid-19. Αν και η έκταση των αναγκών ανασυγκρότησης της Ουκρανίας δεν είναι γνωστή, καθώς ο πόλεμος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η Επιτροπή τονίζει ότι οι ζημιές έχουν ήδη εκτιμηθεί σε «εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια μόνο για τις υλικές υποδομές».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς δήλωσε ότι θα έρθει η στιγμή, αργά ή γρήγορα, που θα πρέπει να εξετάσουμε τη χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκή κλίμακα, όπως κάναμε για την covid-19.

Για να στηρίξει αυτή την ανοικοδόμηση, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ προτείνει τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μέσου, υπό την επωνυμία RebuildUkraine, το οποίο θα υποστηρίζεται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το οποίο θα παρέχει στην Ουκρανία δάνεια και επιχορηγήσεις, υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων για το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και επενδύσεων ευθυγραμμισμένων με τους ψηφιακούς και κλιματικούς στόχους της ΕΕ.

Πηγή: Le Monde

Τζάνετ Γέλεν Facebook Twitter
H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, μιλάει σε δημοσιογράφους.

• • •

ΑΣΧΗΜΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ WALL STREET 
Άσχημη μέρα για τη Wall Street χθες Τετάρτη. Ο Dow (INDU) έχασε περισσότερες από 1.164 μονάδες ή 3,6%, τη μεγαλύτερη απώλειά του από το 2020, ο S&P 500 4%, και ο Nasdaq Composite 4,73%. 

Από την αρχή του 2022, ο Dow έχει υποχωρήσει κατά 5.095 μονάδες ή 14%, ο S&P 500 πάνω από 18% και ο Nasdaq Composite περίπου 28%. 

Μέσα στο κλίμα αυτό, μειώνεται ο αριθμός όσων πιστεύουν ότι πρόκειται για διόρθωση, και αυξάνονται οι φωνές που ζητούν αύξηση των επιτοκίων. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Μπεν Μπερνάκι, παραβίασε τον άγραφο κανόνα πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μη σχολιάζει αρνητικά αποφάσεις των διαδόχων του. Τη Δευτέρα, δήλωσε σε συνέντευξή του πως είναι λάθος η καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων. 

Πηγή: CNN Business

• • •

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΣΗ 3D
Η Κίνα προτίθεται να κατασκευάσει ένα υδροηλεκτρικό φράγμα, ύψους 180 μέτρων, σε δύο χρόνια χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ κατασκευής, μη επανδρωμένα φορτηγά και μηχανήματα, και 3D εκτύπωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο έργο.

Το φράγμα Yangqu στο οροπέδιο του Θιβέτ πρόκειται να κατασκευαστεί στρώμα προς στρώμα, όπως με την τρισδιάστατη εκτύπωση, ανέφερε η South China Morning Post, επικαλούμενη δημοσίευση τον Απρίλιο στο επιστημονικό περιοδικό του Πανεπιστημίου Tsinghua.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι σχεδίασαν την κατασκευή επί μια 10ετια, το φράγμα Yangqu θα παρέχει 5 δισ. κιλοβατώρες ενέργειας κάθε χρόνο.

Εάν και όταν ολοκληρωθεί, το φιλόδοξο έργο θα είναι πιθανότατα η ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο που θα κατασκευαστεί με τη χρήση τεχνικών τρισδιάστατης εκτύπωσης, και θα αποτελέσει πολύτιμη τεχνογνωσία για τις κατασκευές. 

Πηγή: The South China Morning Post, Business Insider

Yangqu dam Facebook Twitter
Η περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το φράγμα Yangqu στο οροπέδιο του Θιβέτ με τεχνητή νοημοσύνη και 3D εκτύπωση.


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ