Η μάχη των σιτηρών

Απερίσκεπτο ταξίδι και δήλωση Facebook Twitter
Η Ιρανή ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Maryam Karimbeigi, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και επτά μήνες φυλάκιση, επειδή παρακολούθησε συναυλία του δημοφιλούς Ιρανού τραγουδιστή Ebi στην Τουρκία. Ο αδελφός της σκοτώθηκε σε διαδήλωση στο Ιράν το 2019.
0

ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ
Αν όχι η πλειονότητα, μεγάλος αριθμός σχολιαστών και αναλυτών διεθνώς θεωρούν την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν από άκαιρη έως ανεύθυνη.

Ο γνωστός αρθρογράφος των New York Times, Τόμας Φρίντμαν, επέκρινε την επίσκεψη της Πελόζι ως «εντελώς απερίσκεπτη, επικίνδυνη και ανεύθυνη» («Why Pelosi’s Visit to Taiwan Is Utterly Reckless», 01.08.2022).  

Εξάλλου, η Πελόζι έγραψε σε χθεσινό της τουίτ: «Η αλληλεγγύη της Αμερικής προς τα 23 εκατομμύρια του λαού της Ταϊβάν είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιλογή μεταξύ απολυταρχίας και δημοκρατίας».

Το δίπολο «απολυταρχία/αυταρχισμός έναντι δημοκρατίας», μετατρέπει τα γεωπολιτικά ζητήματα σε ιδεολογικές σταυροφορίες. Πρόκειται συγχρόνως για εσφαλμένη προσέγγιση, για επικίνδυνη κλιμάκωση, και για μνημειώδη υποκρισία στις διεθνείς σχέσεις, όταν δυτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου, συνομιλούν με ηγέτες αδιαμφισβήτητα απολυταρχικών καθεστώτων.

Για να γίνει πιο πολύπλοκη η εικόνα, σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι ο αμερικανικός στρατός θεωρούσε ότι «δεν ήταν καλή ιδέα αυτή τη στιγμή» το ταξίδι στην Ταϊβάν, ο δε Λευκός Οίκος δήλωσε πως  «δεν υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και οι απόψεις της Νάνσι Πελόζι είναι προσωπικές». Από την άλλη, 26 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εξέδωσαν κοινή δήλωση για την υποστήριξη της επίσκεψης της Πελόζι, και το τραμπικό Fox News την επαίνεσε. 

Πηγή: The New York Times

Νάνσι Πελόζι Facebook Twitter
Η Νάνσι Πελόζι και η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ Γουέν, στη χθεσινή συνάντησή τους.

• • •

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ
Η πρώτη αποστολή φορτίου ουκρανικών σιτηρών, που επιτράπηκε από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, έφθασε χθες το βράδυ στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης στη Μαύρη Θάλασσα, και σήμερα ομάδα Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων πρόκειται να επιθεωρήσει το φορτίο του. 

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, άλλα 16 πλοία φορτωμένα με σιτηρά «περιμένουν τη σειρά τους» για να φύγουν από την Οδησσό. 

Η Τουρκία αναμένει ότι ένα πλοίο φορτωμένο με σιτηρά θα μπορεί να αποπλέει από τα ουκρανικά λιμάνια κάθε μέρα, εφόσον τηρείται η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης για ασφαλείς θαλάσσιους διαδρόμους, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος την Τρίτη, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Παρά ταύτα, όλα τα μέρη είναι επιφυλακτικά, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει σεβασμός στις συμφωνίες, οι μηχανισμοί που έχουν οριστεί θα αποδειχθούν αποτελεσματικοί, και . 

Στο μεταξύ, ο Γενικός Εισαγγελέας του Λιβάνου, Ghassan Oueidat, επέτρεψε χθες την απελευθέρωση του υπό συριακή σημαία πλοίου, Laodicea, του οποίου το φορτίο είχε κατασχεθεί προσωρινά μετά από ισχυρισμούς της πρεσβείας του Κιέβου στη Βηρυτό ότι μετέφερε κλεμμένο ουκρανικό αλεύρι και κριθάρι. Οι έρευνες δεν διαπίστωσαν αυτούς τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με αξιωματούχο της λιβανέζικης δικαιοσύνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα σιτηρά που βρίσκονταν στο πλοίο ανήκαν σε Σύρο έμπορο.

Παράλληλα, η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Λίβανο ανακοίνωσε ότι πρότεινε στην κυβέρνηση του Λιβάνου να αγοράσει τα σιτηρά του Laodicea σε δύο φορές μικρότερη τιμή από την τιμή της αγοράς.

Στον Λίβανο, ο οποίος μαστίζεται από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στον κόσμο εν μέσω σημαντικής διαφθοράς μεταξύ των πολιτικών και δικαστικών ελίτ του, ο πληθωρισμός των τροφίμων έφτασε το 332% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο. 

Πηγή: The Kyiv Independent, Arab News

Laodicea Facebook Twitter
Ο Λίβανος ενέκρινε χθες την απελευθέρωση του υπό συριακή σημαία πλοίου, Laodicea, του οποίου το φορτίο είχε κατασχεθεί προσωρινά μετά από ισχυρισμούς της πρεσβείας του Κιέβου στη Βηρυτό ότι μετέφερε αλεύρι και κριθάρι που είχαν κλαπεί στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις.

• • •

Η ΛΕΠΕΝ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, ζήτησε την Τρίτη 2 Αυγούστου να εγκαταλειφθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, διότι είναι απλώς άχρηστες. 

«Εύχομαι οι κυρώσεις να εξαφανιστούν για να μη βρεθεί η Ευρώπη σε μπλακάουτ, ιδίως όσον αφορά τις εισαγωγές φυσικού αερίου», δήλωσε η Λεπέν από την Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αξιολόγηση των 100 πρώτων ημερών της νέας θητείας του Εμ. Μακρόν. «Αυτές οι κυρώσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο σκοπό από το να κάνουν τους λαούς της Ευρώπης να υποφέρουν και, παρεμπιπτόντως, τον γαλλικό λαό», τόνισε.

«Πρέπει να είναι κανείς πραγματικά κακόπιστος για να μη σημειώσει ότι, σε αντίθεση με τις ρομαντικές δηλώσεις της κυβέρνησής μας, η ρωσική οικονομία δεν έχει γονατίσει και δεν βρίσκεται σε στάση πληρωμών», είπε. «Είμαστε πολύ περισσότερα θύματα αυτών των κυρώσεων από ό,τι η Ρωσία», η οποία «έχει βρει άλλους πελάτες» και «παρακάμπτει τα διάφορα εμπάργκο», πρόσθεσε η Λεπέν, καταγγέλλοντας «μια σειρά από αποτυχίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πλήρης εγκατάλειψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας φαίνεται πως θα είναι εφεξής η κεντρική γραμμή των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. 

Πηγή: Franceinfo, Le Monde

Μαρίν Λεπέν Facebook Twitter
Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι στις 2 Αυγούστου 2022. Φωτ.: EPA

• • •

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα («Food Security Update», 29 Ιουλίου 2022), οι υψηλές τιμές ρεκόρ των τροφίμων έχουν προκαλέσει παγκόσμια κρίση που θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια, μεγεθύνοντας την πείνα και τον υποσιτισμό. 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι συνεχιζόμενες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 αντιστρέφουν πολυετή αναπτυξιακά κέρδη και ωθούν τις τιμές των τροφίμων σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών. Οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στους ανθρώπους στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, καθώς δαπανούν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για τρόφιμα από ό,τι οι άνθρωποι στις χώρες υψηλού εισοδήματος.  

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα το Μπαγκλαντές ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) οικονομική στήριξη, διότι η αύξηση του κόστους των εισαγόμενων τροφίμων και της ενέργειας απειλεί να υπονομεύσει τα οικονομικά του. Το Μπαγκλαντές θεωρείται ότι χρειάζεται περίπου 4,5 δισ. δολάρια, αν και μόνο 1 δισ. έως 1,5 δισ. δολάρια είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο των υφιστάμενων ρυθμίσεων του ΔΝΤ.

Η Σρι Λάνκα έχει ήδη ζητήσει διάσωση από το ταμείο που εδρεύει στην Ουάσινγκτον αφού ξέμεινε από μετρητά για να αγοράσει ζωτικής σημασίας εισαγωγές, ενώ τον Ιούνιο αναβίωσε μια συμφωνία με το Πακιστάν για δάνειο 6 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ.

Η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί τις φτωχές χώρες με επικαλυπτόμενες κρίσεις τροφίμων και χρέους, ενώ η κατάσταση στην Αφρική είναι ακόμη χειρότερη διότι έχει πληγεί από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 και πλέον ετών.

Πηγή: World Bank - «Food Security Update»

Συγκομιδή σιτηρών Facebook Twitter
Συγκομιδή σιτηρών ενώ η επισιτιστική ανασφάλεια πλήττει όλο και περισσότερες χώρες. (Φωτ.: Παγκόσμια Τράπεζα)

• • •

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΣΤΩΪΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
Στις σημερινές μέρες που οι αβεβαιότητες και αντιπαλότητες οξύνονται, ο Μάρκος Αυρήλιος (26 Απριλίου 121 - 17 Μαρτίου 180) μας δίνει μια ωραία μεταφορά για τη ζωή ενός καλού ανθρώπου, και μας προτρέπει να πειραματιστούμε στη ζωή μας:

«Υποθέστε ότι κάποιος που στέκεται δίπλα σε μια καθαρή, γλυκιά πηγή την καταριέται: συνεχίζει να φέρνει πόσιμο νερό που αναβλύζει στην επιφάνεια. Ακόμα κι αν ρίξει λάσπη ή κοπριά μέσα σε αυτήν, σε λίγο η πηγή διαλύει τη βρωμιά και την ξεπλένει, χωρίς να αφήνει λεκέδες. Πώς λοιπόν θα έχετε το ισοδύναμο μιας πηγής που ρέει πάντα; Αν διατηρείτε την αυτοπεποίθησή σας κάθε ώρα και στιγμή, καθώς και την καλοσύνη, την απλότητα και την ηθική σας.

Δοκιμάστε να ζήσετε τη ζωή ενός καλού ανθρώπου και δείτε πώς σας ταιριάζει κι αυτή — ενός ανθρώπου που είναι ικανοποιημένος από τον κλήρο που του έχει αναθέσει το σύμπαν και ικανοποιημένος από τη δικαιοσύνη των πράξεών του και την καλοσύνη του χαρακτήρα του».


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ